Alles voor een gezonde vijver

Op zoek naar producten voor uw vijver en woont u in de buurt van Blaricum, Naarden, Bussum, Eemnes, Laren, Hilversum of Muiderberg? Tuincentrum Rebel in Huizen heeft alles in huis voor een mooie en goed onderhouden vijver. Water in de tuin betekent leven en gezelligheid. Een mooie vijver is dan ook een absolute verrijking in iedere tuin of op elk terras, of u nu beschikt over een klein balkon of een grote tuin. Naast de vijverplanten of een stukje stromend water kunt u natuurlijk ook vissen in uw vijver laten zwemmen. Dat brengt leven in de brouwerij en is prachtig om naar te kijken.

Vijverplanten kopen | Tuincentrum Rebel

Onze vijver- en dierenafdeling

Leuk voor u, goed voor de natuur

Een watertje in de tuin is niet alleen ontspannend om naar te kijken, ook de natuur is ermee geholpen! Tuinvogels, bijen en andere insecten zijn dol op uw vijver. Het onderhouden van een vijver is dan ook erg belangrijk. Het water moet bepaalde waardes hebben voor een goede kwaliteit voor de planten en dieren die erin leven. Dit moet regelmatig gemeten worden en bij afwijkende waardes kunnen wij u uiteraard adviseren. Ook komt er nogal wat apparatuur aan pompen en filters bij kijken. Onze vijverspecialisten adviseren u graag over de beste werkwijze en de juiste producten voor uw situatie.

Vijveraanleg en -onderhoud

Gaat u uw tuin opnieuw aanleggen of begint u met een blanco tuin waar u graag een vijver in wilt? Denk dan eerst goed na over de beste locatie voor uw vijver. Een vijver die teveel zonlicht vangt, zal veel algen produceren. Dit tast de helderheid van uw water aan en dit wilt u het liefst voorkomen. Het kopen van een voorgevormde vijver is eigenlijk het meest gemakkelijk als u een vijver aanlegt. U graaft een kuil, plaatst de vijverbak en vult de ruimte eromheen weer op met aarde. Ook kunt u met vijverfolie aan de slag gaan. De vijverfolies zijn in verschillende breedtes verkrijgbaar en met een speciale lijm aan elkaar te lijmen. Hierdoor bent u vrij in het formaat en de vorm van uw gewenste vijver. Vergeet niet om rekening te houden met elektra voor de waterpomp of eventuele verlichting. Voor de afwerking van vijverranden zijn er diverse mogelijkheden. Heeft u al gedacht aan natuursteen, keitjes, hout of moerasplanten? Voor iedere tuin in de buurt van het Gooi, Blaricum, Naarden, Bussum, Eemnes, Laren, Hilversum, Huizen en Muiderberg is er een passende mogelijkheid te vinden. 

Vissen | Aquarium

Vijverproducten kopen | Tuincentrum Rebel

Vijverproducten kopen | Tuincentrum Rebel

Vijverpompen: houd uw vijver in beweging

Vijverpompen zijn een must-have voor de vijver. Zonder een pomp of een filter wordt het lastig om het water in de vijver schoon en zuiver te houden. Afhankelijk van de grootte van de vijver kiest u een vijverpomp. Ze worden gebruikt om het water in beweging te houden en daarmee viezigheid te voorkomen, maar kunnen echter ook worden gebruikt voor watervalletjes, om een fontein op aan te sluiten of het water naar de filter te pompen. Voor een fontein is het belangrijk om te bepalen hoe hoog de pomp het water kan oppompen en het aantal liters dat hij per minuut kan verpompen. Voor een fonteinstraal van 50 cm is een pomp met een capaciteit van 30 tot 40 liter per minuut geschikt. Speciale kopstukken kunnen nog een extra dimensie aan de fontein geven.

Een zomerproof vijver

Een schone vijver met een filter

Als u een vijver heeft, dan is het laatste wat u wilt dat het water troebel is. Wanneer de vijver troebel wordt, kan dat verschillende oorzaken hebben, maar vaak biedt een filtersysteem uitkomst. Er zijn diverse soorten filtersystemen waar u uit kunt kiezen. Het conventionele systeem filtert het water grof, maar er zijn ook filters met twee- of meer kamers waar het water doorheen geleid wordt. Deze variant filtert overduidelijk een stuk fijner. Natuurlijk kunnen we u hierover uitgebreid inlichten bij ons in het tuincentrum in Huizen. Naast vijverpompen en filters bent u ook voor beluchtingsets, verwarmingsproducten en filterwatten op het juiste adres.

Vijveronderhoud

Vijverproducten kopen | Tuincentrum Rebel

Vijvervissen kopen | Tuincentrum Rebel

Als een vis in het water

Een vijver zonder vissen is natuurlijk niet compleet! U moet goed bedenken of uw vijver groot genoeg is voor een groot aantal vissen, aangezien sommige vissen namelijk erg veel ruimte nodig hebben. U kunt gerust langskomen bij ons tuincentrum voor meer info en om ons aanbod vijvervissen te bekijken. Denk bijvoorbeeld eens aan de goudvis. Deze sociale en bovendien sterke vis voelt zich al snel thuis. De goudwinde zwemt graag aan de oppervlakte waar hij op muggen jaagt. Koi vissen hebben veel ruimte nodig en passen niet in een doorsnee vijver. Laat u zich over deze dure maar prachtige vissen goed voorlichten. Zorg altijd voor een goede vijverfilter en een eventuele zuurstofpomp. Zo krijgen de vissen en de planten in de vijver genoeg zuurstof. Een vijver met vijverfilter kan 25% meer vissen houden. Over het voeren van de vissen kunnen we kort zijn: eens in de 2 dagen is voldoende. Strooi het voer in de vijver, wat na tien minuten niet weg is moet u verwijderen. Zorg bij strenge vorst dat een deel van de vijver openblijft door middel van een beluchtingset of probeer een plek in het ijs open te houden.

Meer over vijvervissen

Vul de vijver met vijverplanten

Met zuurstofplanten zorgt u ervoor dat er in de vijver meer koolstofdioxide wordt omgezet naar zuurstof. Zo bestrijdt u op biologische wijze de algen wat weer leidt tot een heldere vijver. Zuurstofplanten zuiveren dus min of meer het vijverwater. Ook hebben we verschillende soorten oeverplanten en waterlelies in ons assortiment. Moeras- en oeverplanten staan vaak langs de rand van de vijver en hebben geen invloed op de waterhuishouding. De beste tijd om waterplanten te planten is van mei tot juni. Het water is dan goed op temperatuur. 

Meer over waterplanten

Vijverplanten kopen | Tuincentrum Rebel

Terrasvijver kopen of laten opmaken | Tuincentrum Rebel in Huizen

Niet de middelen om een vijver aan te leggen? Ga voor een terrasvijertje!

Bent u al bekend met onze terrasvijvers? De vijvertjes, gemaakt door onze vijverspecialist Anouk, zijn diepe schalen, gevuld met insectenlokkende vijverplanten én een kiezelstrandje waar bijen, vlinders en andere insecten veilig kunnen landen en drinken. In een normale waterschaal kunnen de beestjes namelijk niet landen, omdat zij zullen verdrinken in het te diepe water. Anouk heeft altijd een aantal van deze vijvertjes klaarstaan op de afdeling, maar ze kan deze ook naar smaak opmaken. Een perfect cadeau voor iemands verjaardag of jubileum! Met zo'n watertje geeft u immers een levendig cadeau waar zeer lang en uitgebreid van kan worden genoten. Ook is zo'n mini-vijver ideaal voor mensen die gewoonweg niet de ruimte of middelen hebben om een grote vijver aan te leggen.

Vijverbenodigdheden in de buurt

Bij tuincentrum Rebel, in de buurt van Blaricum, Naarden, Bussum, Eemnes, Laren, Hilversum, en Muiderberg verkopen wij producten voor de vijver van de beste merken uit de branche. Denk hierbij onder andere aan Velda, Oase Living Water en Aquadistri. Een aantal populaire producten die wij in het tuincentrum verkopen, zijn:

  • UV lamp vijver
  • Waterval vijver
  • Zuurstofplanten vijver
  • Luchtpomp vijver
  • Koi vijver vissen
  • Vijver filter

Vijverbenodigdheden in de buurt | Tuincentrum Rebel

Vijver aanschaffen bij tuincentrum Rebel

In de vijver outlet van tuincentrum Rebel, nabij Blaricum, Naarden, Bussum, Eemnes, Laren, Hilversum en Muiderberg, vindt u de beste producten voor uw vijver van topmerken uit de branche. Heeft u vragen of wilt u advies over uw vijver of onze producten? Neem dan gerust contact met ons op of vraag een van de ervaren medewerkers van tuincentrum Rebel om hulp voor uw vijver.