Retourbeleid en ruilen

Hier vindt u de belangrijkste informatie omtrent aankopen die u in de winkel doet en ons retourbeleid. Klik hier en vindt het antwoord op uw vraag!

Wat is het retourbeleid?

Om een artikel te kunnen retourneren dient u in bezit te zijn van de bijbehorende kassabon. Retourneren kan binnen acht dagen. Wij nemen alleen onbeschadigde artikelen retour in originele ongeopende verpakking. U dient het retour gebrachte artikel voordat u de winkel ingaat bij de servicebalie af te geven. Let op: planten, dieren en afgeprijsde artikelen kunnen niet retour worden gebracht. Ook voor u speciaal bestelde artikelen nemen wij niet retour. 

Kan ik artikelen ruilen?

Om een artikel te kunnen ruilen dient u in bezit te zijn van de bijbehorende kassabon. Ruilen kan binnen acht dagen. Wij nemen alleen onbeschadigde artikelen retour in originele ongeopende verpakking. U dient het artikel dat u wilt ruilen voordat u de winkel ingaat bij de servicebalie af te geven. Let op: planten, dieren en afgeprijsde artikelen kunnen niet omgeruild worden tenzij u heeft overlegd met een medewerker. Ook voor u speciaal bestelde artikelen nemen wij niet retour. 

Hoe zit het met prijsfouten?

Helaas kan het voorkomen dat er artikelen verkeerd geprijsd zijn. Wij behouden ons dan het recht om verkeerd geprijsde artikelen te corrigeren. 

Controleer altijd uw kassabonnetje op fouten vóórdat u de winkel verlaat. Als u de winkel uit bent geweest kunt u níet meer reclameren. 

Heb ik garantie op mijn aankoop?

Elk product heeft een eigen garantiebepaling. Als u de garantie over een bepaald product wilt weten, neem dan contact met ons op.