Vaste planten

De naam zegt het al: vaste planten zijn planten die ieder jaar weer terug komen. Daar heeft u dus jarenlang plezier van! Nadat ze in de herfst afsterven en er eigenlijk niets meer te zien is, komen ze in het voorjaar weer vrolijk op. Als de planten te groot worden, kunt u ze in het najaar 'scheuren'. Dit wil zeggen dat u er met een scherpe spade een stuk afsnijdt en zo van één plant twee planten maakt. Bij oudere planten wordt het vooral gedaan om de plant te verjongen. De oude kern wordt dan weggegooid. Het assortiment in vaste planten is groot. In de zomer worden vaak grotere planten aangeboden, zodat een lege plek in de tuin snel opgevuld is. Kom langs bij tuincentrum Rebel in Naarden, in de buurt van Hilversum, Naarden, Bussum, Laren 'S-Graveland en Blaricum, en ontdek ons aanbod kwaliteitsplanten!

Vaste planten kopen | Tuincentrum Rebel

Vaste planten soorten

Het voorjaar is de ideale periode om aan de slag te gaan met onze tuinplanten. Wie droomt er nu niet van een bloeiende tuin waar u de hele zomer van mag genieten? Vaste planten maken deze droom een werkelijkheid! Een vaste plant zorgt voor veelzijdige kleuren waar iedereen vrolijk van wordt! Wist u trouwens dat vaste planten niet dood gaan tijdens de wintermaanden? Zij blijven namelijk ondergronds leven en vanaf het voorjaar verrassen ze u met nóg mooiere en sterkere bloemen. Dat wordt dus extra lang genieten... We hebben voor u een top 10 van onze meest populaire vaste planten samengesteld. Laat u inspireren.

Tuintips vaste planten

1. Hortensia

Op nummer 1 vindt u de prachtige Hortensia, die in diverse kleuren te koop is. Wit, roze, blauw, rood en paars; er is voor alle soorten tuinen een Hortensia te vinden. Heeft u vooral een luxe en rustige tuin? Dan passen witte Hortensia's daar bij uitstek bij. Gaat u liever voor wat meer romantiek? Dan zijn paarse of roze Hortensia's een betere keuze. Wilt u een opvallende tuin waar mensen jaloers op gaan zijn? Daar passen blauwe Hortensia's weer beter bij. Laat u eens adviseren door onze groenspecialisten. Er zijn verschillende Hortensia's bij ons in Huizen te vinden, zoals de:

Meer over de Hortensia

Hortensia kopen | Tuincentrum Rebel
 

Lavendel kopen | Tuincentrum Rebel

2. Lavendel

Voor een kleurrijke en heerlijk geurende tuin is Lavendel de ideale vaste plant voor u. Vlinders, bijen en hommels komen hier zeker op af en geven direct een levendig gevoel! U geeft uw tuin meteen een soort Franse allure. De prachtige paarse kleuren van de Lavendula staan in iedere tuin mooi, waardoor u vanaf het voorjaar tot aan de late zomer geniet van prachtige bloemen in diverse vormen. Ook leuk: De aren van de Lavendel kunt u gebruiken in bloemstukjes of als bosjes bij elkaar binden om zo het huis te decoreren.

TOP 10 GEURENDE TUINPLANTEN

Rhododendron kopen | Tuincentrum Rebel

3. Rhododendron

Dankzij de diversiteit van de prachtige Rhododendron kunt u helemaal losgaan in uw tuin. Heeft u vooral een neutrale tuin? Dan heeft u grote keuze uit de verschillende kleuren van deze vaste plant. De Rhododendron is een bloeiende vaste plant die ook nog eens erg weinig onderhoud vraagt! Zo hoeft u enkel te snoeien als de struik echt te groot wordt. U kunt Rhododendrons op een schaduwrijk plekje in de tuin plaatsen, maar ze staan ook erg leuk in potten

Mooie schaduwplanten

4. Geranium Ooievaarsbek

De Geranium (Ooievaarsbek) is een erg populaire vaste plant en dat is natuurlijk niet zonder reden! De winterharde, unieke plant kent enorm veel soorten, zoals tuingeraniums en potgeraniums. Met Potgeraniums of Pelargoniums in potten en bakken op het terras, de tuintafel, het balkon en aan de balkonrailing heeft u direct een fleurig, mediterraan vakantiesfeertje.  Voor hangmanden en bakken aan de balkonrailing zijn Hanggeraniums erg leuk. Die vindt u in ons tuincentrum in Huizen onder de naam Pelargonium peltatum. Ook heel mooi is de Pelargonium peltatum ‘Barbe Bleu’, met dramatische, karmozijnrode bloemtrossen aan lange ranken.

GERANIUMS IN TUIN EN POT

 

Geranium Ooievaarsbek kopen | Tuincentrum Rebel

Struikroos kopen | Tuincentrum Rebel

5. Struikroos

Veel mensen vinden rozen een echte must-have in hun tuin en dat is niet zo vreemd! Rozen zijn romantisch, fleurig en mooi om naar te kijken. U kunt de rozen het beste in de volle zon zetten, daar zijn ze immers gek op! Hoe meer zon de struikroos krijgt, hoe rijker deze vaste plant zal bloeien. Maak uw keuze uit verschillende kleuren die helemaal in de stijl van uw tuin zijn: traditioneel rood, chique wit of vrolijk geel. Er is voor ieder wat wils!

Rozen verzorgen

6. Klimroos

De prachtige klimroos die zo rijkelijk bloeit in de zomermaanden mag natuurlijk niet ontbreken in onze top 10 vaste planten. Al in het vroege voorjaar lopen deze klimplanten uit en verschijnen de knoppen. De meeste rozen hebben gemene doornen, maar er bestaan ook vrijwel doornloze rozen. De meest bekende doornloze roos is de klimroos ‘Zéphirine Drouhin’, die roze bloeit en geurt. Sommige klimrozen bloeien zelfs tot en met oktober aan door als het weer dit toelaat. Laat u inspireren door alle prachtige uitvoeringen: van klein tot groot en van neutraal tot kleurrijk.

Klimplanten

Klimrozen kopen | Tuincentrum Rebel

Campanula kopen | Tuincentrum Rebel

7. Campanula

De Klokjesbloem zal vanaf ongeveer juni tot en met augustus kleur en sfeer in uw huis en tuin aanbrengen. Als u de vaste plant zelfs erg goed verzorgd, zal deze zich meerdere keren per jaar laten zien. De prachtige Campanula is een makkelijke tuinplant die het bijna op iedere grondsoort wel goed doet. Wilt u hem toch een beetje vertroetelen? Gebruik dan kalkhoudende grond. Verder presteert deze tuinplant het beste als u hem een plekje geeft in de zon of halfschaduw. 

Meer over de campanula

 

8. Anemoon

Anemoon (Anemone) is een bekende vaste planten soort die tot de familie van de Ranonkel (Ranunculaceae) hoort. Bekend zijn onder andere de:

  • De Japanse Anemoon
  • Bosanemoon (Anemone nemerosa)
  • Oosterse anemoon (Anemone blanda).

De soorten die in de herfst bloeien, noemen we ook wel herfstanemonen. Met deze soort kunt u dus heerlijk genieten vanaf maart tot november van prachtige Anemonen!

RANONKELS & ANEMONEN

Anemone kopen | Tuincentrum Rebel

Salie kopen | Tuincentrum Rebel

9. Salie

Salie (Salvia) staat prachtig in een border of pot. Deze vaste plant ken zo'n 800 soorten, dus keuze genoeg! Net als de Anemoon kunt u lange tijd genieten van deze prachtige vaste plant. Kies bijvoorbeeld voor meerdere varianten Salie, die ieder hun eigen bloeiperiode hebben. Uw tuin zal lang kleurrijk blijven!

VLINDERS IN UW TUIN

10. Delphinium (riddersporen)

Riddersporen (Delphinium) zijn de blikvangers van een border! De lange, volle trossen zorgen voor veel kleur van juni tot augustus en geven een verticaal accent aan uw beplanting. Uniek aan Ridderspoor is wel de echt blauwe variëteit, maar er zijn ook witte en roze varianten. Het is niet de makkelijkste plant, maar met een beetje liefde en aandacht kunt u volop van de bijzondere bloemtrossen genieten.

Meer over Ridderspoor

Ridderspoor (Delphinium) kopen | Tuincentrum Rebel

VASTE PLANTEN KOPEN BIJ TUINCENTRUM REBEL

Heeft u een tuin op het noorden, veel bomen of donkere hoekjes waar simpelweg niets wilt groeien? Dan kunt u ook genieten van een groene, kleurrijke tuin! Misschien bent u in de veronderstelling dat geen enkele plant graag op een schaduwrijke plaats staat, maar geen zorgen! Er zijn genoeg schaduwplanten die een koele plaats in de tuin verkiezen boven een plekje in de zon. U kunt spreken over schaduw als er in de zomermaanden vooral gefilterd zonlicht is door bomen of struiken, of als er per dag minder dan drie uur zon is. Veel vaste schaduwplanten blijven overigens ook wintergroen waardoor uw tuin er ook in de wintermaanden mooi uitziet.

MEER INFORMATIE OVER VASTE PLANTEN?

Meer weten over ons assortiment vaste planten? Kom langs in ons tuincentrum en vraag ons om advies of neem contact met ons op. Onze medewerkers matchen u graag aan de vaste plant die het beste in uw tuin tot zijn recht komt. Kom langs in 't Gooi en laat u inspireren. Naast deze top 10 hebben wij immers tal van andere vaste planten. Zien we u snel? 

Contact & openingstijden