Rozen

Maak van de tuin een romantisch en landelijk plekje door aan de gang te gaan met een aantal mooie rozen. Ze maken met hun prachtige kleuren en geuren al eeuwenlang onderdeel uit van de meest opzienbarende tuinen. Ze zijn immers niet voor niets het symbool van de liefde. Tuinrozen zijn er inmiddels in allerlei kleuren en soorten, van struik tot klimplant. Ontdek het zelf bij tuincentrum Rebel, hét tuincentrum van 't Gooi! Wij hebben allerhande rozen, vers van de kweker!

Klimplant kopen | Tuincentrum Rebel

Hoe uw roos verzorgen?

Rozen zijn er zoals gezegd in talloze soorten: van struikroos tot stamroos en van klimroos tot bodembedekkende roos. Ondanks hun verschillen in groeiwijze of kleur, geldt voor alle rozen dat het ware zonaanbidders zijn. Zet ze dan ook op een lekker zonnig plekje om het beste uit uw roos te halen. De vroege herfst is het meest geschikt voor het aanplanten, aangezien de grond op dat moment nog lekker warm, maar ook al aan de vochtige kant is. Een aantal rozenplanten bij elkaar zetten geeft natuurlijk een prachtige aanblik. Houd echter wel in gedachten dat deze koningin onder bloemen het liefst wel wat ruimte en lucht om zich heen heeft. Vergeet niet dat de roos in het voorjaar flink moet worden teruggesnoeid voor een optimaal resultaat. 

Klimplanten

Alles over de klimroos

Ga eens de hoogte in en verrijk uw tuin met de romantische klimroos. De naam geeft het al weg, maar klimrozen kunnen met hun lange en slappe takken een schutting, hek of muur prachtig aankleden. Ook binnen deze categorie zijn er verschillen te ontdekken. Zo zijn er grootbloemige, maar dus ook kleinbloemige soorten. Er zijn daarnaast varianten die eenmalig in het seizoen bloeien, zo van juni tot juli, maar ook doorbloeiende klimrozen die vanaf juni tot ver in het najaar bloeien. Ramblers, ook wel liaanrozen genoemd, zijn snelle groeiers die wel tien meter kunnen bereiken. Ze bloeien kort, maar uitbundig. Veel ervan vormen ook mooie rozenbottels. Klimrozen wortelen diep, maak dus een ruim genoeg plantengat. Vul dat gat met een mengsel van rozengrond en koemest en plant de roos zo diep dat het oculatiepunt zich zo'n 3 tot 5 centimeter onder de grond bevindt.

Gouden plantcombinatie: klimroos en clematis

Klimroos kopen | Tuincentrum Rebel

Struikroos kopen | Tuincentrum Rebel

Alles over de struikroos

Struik- of heesterrozen zijn een aanwinst voor elke border. Het zijn rozen die doorgaans met één grote bloem per stengel bloeien en met enkele takken uit de grond komen. Trosrozen hebben juist een aantal kleinere bloemen per stengel. Struikrozen ruiken vaak heerlijk en zijn daarnaast perfect om te gebruiken als snijbloemen voor binnen. De meest bekende zijn de Engelse en Franse roos. Deze rozen krijgen graag drie keer per jaar een oppepper in de vorm van speciale rozenmest die onder andere extra magnesium bevat. Geniet extra lang van uw struikroos door tijdens de bloeiperiode de al uitgebloeide bloemen weg te halen. Zo maakt u ruimte voor andere bloemen om te stralen. Struikrozen kunnen, buiten de vorstperiodes om, het hele jaar geplant worden.

Rozen en pioenrozen verzorgen

Alles over de stamroos

Dan is er natuurlijk nog de welbekende stamroos. Deze roos komt ook fantastisch tot zijn recht op het dakterras of het balkon. Hij staat immers prachtig in een bijzondere pot. U kunt de stamroos herkennen aan de stevige stam, waaruit een rijkbloeiende rozenstruikje groeit. Dit struikje op stam is ook perfect om hoogte in de border aan te brengen. Combineer deze roos met andere kleurrijke bloeiers, zoals onze eenjarige perkplanten. U maakt zo van uw tuin echt een feestje. 

Perkplanten

Stamroos kopen | Tuincentrum Rebel

ROZEN KOPEN BIJ TUINCENTRUM REBEL

Maak van de tuin een heerlijk geurende oase. Met een aantal verschillende tuinrozen tovert u uw tuin immers om tot een romantisch paradijsje waar u urenlang wilt vertoeven. Kom langs bij tuincentrum Rebel in Huizen om ons veelzijdige assortiment rozen te bekijken. We hebben ze namelijk in allerlei soorten en maten.

MEER INFORMATIE OVER TUINROZEN?

Of u nu een ruime tuin of een compact balkon heeft, een klimroos, stamroos, trosroos of struikroos is altijd een goed idee. Wilt u meer weten over ons assortiment tuinplanten, waaronder rozen? Kom langs in ons tuincentrum of neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen u graag het beste uit uw planten te halen.

Contact & openingstijden