Perkplanten

Vrolijk bloeiende perkplanten, ook wel eenjarige planten genoemd, zorgen binnen een handomdraai voor geur en kleur in de tuin. Met onze perkplanten kunt u op een vrolijke manier het voorjaar inluiden. De meest verkochte perkplanten in ons tuincentrum in Huizen, vlakbij Naarden, Bussum, Laren en Hilversum, zijn de Geraniums, Petunia's, Vlijtig Liesje, Primula's en Violen. Deze tuinplanten zijn gemakkelijk geplant, hebben relatief weinig onderhoud nodig én geven in de tuin of op het balkon direct heel veel sfeer. Kom langs in ons tuincentrum voor een groot en breed assortiment eenjarige, vrolijke perkplanten. Geef de planten goed water dan kunt u er vaak tot aan de herfst van genieten!

Vanaf maart kunt u bij ons terecht voor vrolijk voorjaarsbloeiend perkgoed.

Perkplanten kopen | Tuincentrum Rebel

Diverse soorten perkgoed

In het voorjaar worden de dagen steeds langer, zien we de zon veel meer, en speelt het leven zich meer en meer buiten af. Dit is voor de meeste tuinliefhebbers de hoogste tijd om kleur aan te brengen in de achter- en voortuin. Voor veel mensen duurt het echter te lang om de planten helemaal zelf op te kweken. Er wordt daarom een oplossing gevonden in verschillende soorten perkplanten. Dus of u nu op zoek bent naar winterharde perkplanten, vaste perkplanten of meerjarige perkplanten, bij tuincentrum Rebel in Huizen vindt u alles wat u zoekt om uw tuin boeiend en bloeiend te maken!

Perkplanten tuintips

 

1. Vlijtig liesje

Bent u op zoek naar een makkelijke perkplant die doorbloeit van mei tot maar liefst oktober? Dan is het Vlijtig Liesje een prachtige en gemakkelijke perkplant voor u. Vanaf het voorjaar tot aan het einde van de herfst zorgt dit prachtige plantje voor de mooiste bloemen en kleurrijke tuinen. Enkele tips voor en weetjes over deze plant:

  • Zet deze perkplant in de halfschaduw;
  • Geef de eenjarige plant voldoende water;
  • Hang ze eens aan uw balkon of plaats deze in de border. Gezelligheid gegarandeerd!;
  • De kleuren verschillen van oranje en rood tot aan violetblauw en wit;
  • Er zijn verschillende soorten van deze plant.

Meer over het Vlijtig Liesje

Vlijtig Liesje kopen | Tuincentrum Rebel

Begonia kopen | Tuincentrum Rebel

2. Begonia

Op nummer 2 vindt u de welbekende Begonia. Deze prachtige plantensoort kent meer dan duizenden verschillende soorten, zo ook als perkplant. Vanaf mei kunt u genieten van de kleurrijke bloemen van deze eenjarige bloeier. Met de Begonia fleurt u direct uw tuin, terras of balkon op. Houd er rekening mee dat de grond van de Begonia lichtzuur moet zijn, dan groeit de plant het beste. Bovendien wordt de Begonia niet blij van een plaatsje in de felle zon, houd hier dus rekening mee. Wist u dat de Begonia ook een bijzonder leuke kamerplant is?

Bloeiende kamerplanten

 

Lobelia kopen | Tuincentrum Rebel

3. Lobelia

Op zoek naar een prachtige plant om de border mee op te leuken? Dan is de Lobelia een prachtige, veelzijdige perkplant die u ook nog eens leuk kunt ophangen in de tuin. De klokvormige Lobelia is in diverse kleuren te krijgen, zoals karmijnrood, wit en blauw. Er zijn veel verschillende soorten Lobelia's te vinden, maar in de meeste gevallen bloeit dit perkgoed vanaf juni tot en met oktober. Ook niet geheel onbelangrijk: deze plant is bij uitstek geschikt voor een diervriendelijke tuin!

Meer over de Lobelia

4. Spaanse Margriet

De oh zo bekende margrieten, wie kent ze niet?! Hieronder valt ook de populaire Spaanse margriet (Osteospermum ecklonis). Deze perkplant is verkrijgbaar in verschillende kleuren en valt enorm op, maar heeft maar weinig aandacht nodig. De Spaanse margriet gedijt het beste in een niet te rijke zandgrond en extra voeding is eigenlijk niet nodig. Ook hoeft u de plant pas water te geven zodra de grond bijna helemaal uitgedroogd is. De naam van de plant doet u wellicht al vermoeden dat zij gek is op het zonnige weer. Hoewel de Spaanse margriet van oorsprong een meerjarige plant is, zal de plant in Nederland maar één jaar overleven. Dit komt omdat de plant kou en vorst eigenlijk niet kan hebben. U kunt de Spaanse margriet zowel in bloempotten als in de volle grond zetten. De perkplant zal in beide gevallen van juni tot oktober bloeien.

Meer margrieten

Spaanse Margriet kopen | Tuincentrum Rebel

Petunia kopen | Tuincentrum Rebel

5. Petunia

In ons koude kikkerlandje is de prachtige Petunia (Petunia hybrida) inmiddels volop verkrijgbaar, maar deze prachtige perkplant vindt haar oorsprong in Zuid-Amerika. Juist doordat deze plant oorspronkelijk warme temperaturen gewend is, kunt u dit perkgoed ook het beste in de volle zon plaatsen. Het liefst heeft de perkplant een beschut plekje, uit de wind.

Kleur de tuin roze

 

6. (Hang)geranium

Niks ouderwets, de Geranium is helemaal van nu! Onze nummer 6 in deze top 10 perkplanten is de Hanggeranium. Dit is een absolute aanrader, omdat deze plant al vanaf maart bloeit en daarmee een van de eerste eenjarige planten is die uw tuin opfleurt en gezellig maakt! Dan kunt u misschien denken dat ze ook als eerste weer verdwijnen, maar niets is minder waar. De Hanggeranium bloeit namelijk tot de vorst in het najaar. Net zoals de Fuchsia kan deze  Geranium zowel in volle grond als in potten worden geplant. Dit kunt u het beste doen in de halfschaduw of in de zon. 

Meer geraniumtips

Hanggeranium kopen | Tuincentrum Rebel

Bacopa Kopen | Tuincentrum Rebel

7. Bacopa

De Sutera cordata, beter bekend als de Bacopa of Tapijtbloem, is ook zo'n perkplanten topper! Hij staat op nummer 7 in onze top 10. Dankzij de lange uitschieters vol met prachtige bloemen in wit, roze of paarse kan deze plant erg goed in hangpotten, maar ook in de volle grond worden gezet! Dit perkgoed bloeit vanaf ongeveer mei tot en met oktober. Zorg er altijd voor dat dit perkgoed voldoende water heeft zodat de groei goed door blijft lopen.

ZOMERBLOEIERS IN POT

8. Fuchsia

Nog zo'n bijzondere plant! De felgekleurde bloemen van deze nummer 8 onderscheiden zichzelf van vele andere eenjarige planten en dat vinden natuurlijk helemaal leuk! De Fuchsia kunt u gemakkelijk in de volle grond of in mooie bloempotten planten. Het is het beste om de Fuchsia in voedselrijke kleigrond plaatsen, het liefst in de halfschaduw. Hierbij krijgt de eenjarige plant alleen indirect zonlicht. Als u de perkplant goed verzorgt, dan kan de plant bloeien van maar liefst juni tot en met oktober. Het is altijd verstandig om de plant deze maanden voldoende water te geven en dat kunt u dan het beste in de ochtend doen. U kunt de Fuchsia beter meerdere keren kleine hoeveelheden water geven dan in één keer een hele sloot. Zorg er hierbij voor dat de bloemen niet nat worden.

Tuintips Fuchsia

Fuchsia kopen | Tuincentrum Rebel
 

Cyclaam kopen | Tuincentrum Rebel

9. Cyclaam

Het leuke aan de Cyclaam is dat dit een van de weinige perkplanten is die ook nog eens doorgroeit in de wintermaanden! Dat wordt dus lang genieten van deze vrolijke bloeiers. Een ander voordeel van dit prachtige perkgoed is dat deze voor een langere periode bloeit. Uiteraard zijn er veel verschillende soorten Cyclamen te vinden, met allemaal hun eigen bloeiperiode. Zo doet de één het beter in de zomer en de ander in de winter. Laat onze werknemers u daarbij adviseren. De Cyclaam is verkrijgbaar in diverse kleuren: wit, roze, rood, paars en nog meer! Een kleurrijke tuin is met deze toppers geen probleem. Let er wel altijd op dat de Cyclaam helemaal in de volle zon staat, dan doet hij het nóg beter!

Top 10 lentebloeiers

10. Chrysant

Op zoek naar een prachtige, kleurrijke plant die ook nog eens tegen een stootje kan? Dan is de chrysant (Chrysanthemum) ideaal voor u! Er zijn uiteraard enorm veel verschillende soorten chrysanten te verkrijgen met bloemen in alle kleuren van de regenboog. Mix en match erop los! Laat u adviseren door onze werknemers als u bijvoorbeeld een Chrysant in een pot wilt zetten. Met zoveel verschillende soorten is het belangrijk om de juiste verzorgingstips aan te houden. 

Bolchrysanten

Chrysant kopen | Tuincentrum Rebel

PERKPLANTEN KOPEN BIJ TUINCENTRUM REBEL

Meer weten over ons assortiment eenjarige planten? Kom langs in ons tuincentrum en vul uw winkelwagen met allerlei vrolijke bloeiers! Vraag onze medewerkers om advies wanneer u twijfelt over de standplaats of verzorging van uw eenjarige planten. Ook voor onder andere vaste plantenheestersklimplanten en bomen kunt u bij ons tuincentrum terecht. Deze beplanting is immers perfect om te mixen met ons perkgoed voor een tuin die het gehele jaar mooi is om naar te kijken.

MEER INFORMATIE OVER EENJARIGE TUINPLANTEN?

Vul uw leven met kleur en kom langs bij ons tuincentrum voor allerlei soortenperkgoed. We hebben voor elke tuin en elk balkon geschikte eenjarige beplanting. Kom langs in Huizen, nabij Blaricum, Bussum en Hilversum, en vraag ons om advies of neem contact met ons op. Onze groenspecialisten helpen u graag uw buitenplek op te fleuren met onze verse beplanting. Zien we u snel?

Openingstijden & contact