Moestuin

Of u nu een ruime achtertuin of een compact dakterras heeft, moestuinieren kan iedereen! Start dus vandaag nog met de aanleg van een moestuin. Dat is niet alleen goed voor onze planeet, maar ook heel leuk en lekker! Nooit was er een betere tijd om te starten met zo'n heerlijk duurzame hobby. U kunt lekker zelf aan de kweek door te kiezen voor allerhande zaden of ga voor gemak en schaf een aantal kant-en-klare kruiden- of groenteplantjes in pot aan. Kom langs bij tuincentrum Rebel in Huizen, nabij Laren, Blaricum, Hilversum, Naarden en Bussum, en krijg de smaak te pakken...

Elho green basics kopen | Tuincentrum Rebel

Mmm... Mooie moestuin!

Zelf groente, fruit en kruiden kweken in uw eigen moestuin? Wat een lekker idee! Laat u inspireren en adviseren door de medewerkers van ons tuincentrum. Op onze zadenafdeling hebben we verschillende kweekbenodigdheden die u helpen om de lekkerste groentes, kruiden of fruit op tafel te zetten! We verkopen producten van onder andere elho en Nature. Kweekbakken, potjes, schepjes, handschoenen of vierkante-meter-bakken: we hebben dé moestuinproducten voor jong en oud. Het hebben van een eigen moestuin is namelijk populairder dan ooit. Naast het plezier dat een eigen moestuin met zich mee brengt, zijn groentes, fruit en kruiden altijd het lekkerst wanneer ze uit eigen tuin komen. Ze zijn heerlijk vers en daardoor vol van smaak met extra veel voedingstoffen. Dat wordt een smakelijk feestje voor alle thuiskoks! 

Kruiden

Gezond voor lichaam, geest én planeet

Het is niet zomaar dat moestuinieren momenteel zo populair is: niks is zo ontspannend als werken in de tuin. U komt helemaal tot rust wanneer u met de handen in de aarde zit. U bent lekker buiten in beweging en uw zelfvertrouwen krijgt een boost wanneer u die kleine plantjes ziet uitgroeien tot heerlijke maaltijden. Daarnaast is het uiteraard erg leuk als ook uw kinderen hun eigen moestuinplekje krijgen. Door zo'n moestuinavontuur leert u ze al vanaf jongs af aan waar die groentes en fruit nu eigenlijk echt vandaan komen. Weg met die onnodig in plastic verpakte groentes uit de supermarkt, u haalt uw maaltijd gewoon vers uit de tuin! Dat zal de planeet ook zeer waarderen...

Moestuin tuintips

Moestuinbenodigdheden kopen | Tuincentrum Rebel

Makkelijke moestuinproducten kopen | Tuincentrum Rebel
 

Hoe begin ik een moestuin?

Het is eigenlijk heel simpel om een moestuin te beginnen. Met de juiste benodigdheden, waar we u graag over adviseren, komt u al een heel eind. Wel is het belangrijk om de juiste plek voor uw moestuinactiviteiten te kiezen. Volg dit stappenplan en binnen no-time heeft u een moestuin in de tuin of op het balkon!

 1. De meeste moestuinbewoners houden van een zonnige plek. Het liefst hebben uw groente- en fruitplantjes ook dat ze redelijk beschut staan. 
 2. Zorg ervoor dat uw tuingrond de perfecte kweekomgeving wordt. Gebruik hier mest en kalk voor. Vergeet ook niet het onkruid te verwijderen. Gaat u tuinieren in een kweekbak? Wij verkopen speciale moestuingrond die uw plantjes de beste voeding geeft. Let wel op, want elke plant vraagt iets anders van de grond. Bekijk goed de verpakking van de zaden, hier staat vrijwel altijd de juiste grondsoort op.
 3. Als de basis eenmaal staat, wordt het tijd om zaden te kopen en groenten uit te zoeken! Check vooraf of ze geschikt zijn als elkaars buren. Er zijn immers een aantal groente- en fruitsoorten die liever niet in elkaars buurt staan, bijvoorbeeld vanwege een bepaalde geur die ze afstoten. Deze kan weer nuttige insecten weren.
 4. U kunt in het voorjaar beginnen met zaaien, maar houd ook altijd de weersomstandigheden in de gaten. Vergeet niet de moestuin goed vochtig te houden en elke paar maanden bij te mesten.

9 vroege moestuinklussen!

Hoe zaden planten?

Een moestuin onderhouden is leuk, gezond en ontspannend. Een moestuin stárten kan echter nog wel wat stress opleveren. Want waar begint u? Een aantal makkelijke moestuin-tips kunnen u al behoorlijk uit de brand helpen. Zo is het goed om in gedachten te houden dat het planten van zaden in principe hetzelfde werkt als het planten van bloembollen. Plant ze nooit dieper dan de hoogte van het zaadje zelf. Dit houdt dus in dat het zaadje helemaal niet zo diep in de grond hoeft. Op onze zadenafdeling hebben we verschillende kweekmaterialen te koop om uw zaden optimaal te kunnen laten groeien! Zo hebben veel van onze kweekbakken een transparante deksel met ventilatieopeningen voor een optimale regeling van de vochtigheidsgraad.

Een kruidentuin aanleggen

Kruiden- en groenteplanten kopen | Tuincentrum Rebel

Kruiden kopen | Tuincentrum Rebel

Ga voor gemak

Voor welke zaden u kiest, hangt natuurlijk af van uw smaak. Om de smaak te pakken te krijgen, is het goed om te beginnen met  verschillende soorten groenten en kruiden die relatief gemakkelijk te kweken zijn. Start bijvoorbeeld eens met:

 • Courgette

 • Komkommer

 • Radijs

 • Sla

 • Spinazie

 • Tomaat

 • Wortel

 • Basilicum

 • Bieslook

 • Munt

Een moestuin beginnen

MOESTUINBENODIGDHEDEN KOPEN BIJ TUINCENTRUM REBEL

Mmm... Wat een mooie moestuin! De complimenten zullen u om de oren vliegen wanneer u met trots uw kweekpraktijken aan bezoek kunt laten zien. Kom langs bij tuincentrum Rebel in Huizen om zaden, kweekbenodigdheden en de lekkerste groente- en kruidenplantjes te kopen. Uw gerechten smaakten nog nooit zo lekker. 

MEER INFORMATIE OVER MOESTUINIEREN?

Wilt u meer weten over ons assortiment zaden en andere moestuinbenodigdheden? Kom langs in ons tuincentrum of neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen u graag met tips en tricks voor de lekkerste oogst. Kom langs in 't Gooi en laat u inspireren en adviseren. 

Contact & openingstijden