Kruiden

Maak van uw buitenplek een mooi, maar vooral ook heerlijk paradijsje met onze kruiden! U kunt lekker zelf aan de kweek door te kiezen voor zaden of ga voor gemak en schaf een aantal kant-en-klare kruidenplantjes in pot aan. Een aantal kruiden overleven onze zachte winters, zoals Bieslook en Munt. Andere kruiden moeten elk voorjaar gezaaid worden. Op de kruidenafdeling van tuincentrum Rebel in Huizen vindt u onder andere de biologisch geteelde kruiden van Puur uit Limburg. Ze zijn weer terug in ons assortiment en lekkerder dan ooit! Kom langs bij tuincentrum Rebel en ontdek het zelf...

Kruiden kopen | Tuincentrum Rebel

Creatief met kruiden

Niets is leuker dan experimenteren met verse kruiden uit uw tuin. U kunt er creatief mee koken, een smoothie mee maken of gebruiken voor het zetten van een kruidige thee. Dat is niet eens veel lekkerder, maar ook beter voor onze planeet. Het scheelt immers een ritje naar de supermarkt om die in plastic verpakte kruiden te kopen. Wist u dat sommige kruiden ook een geneeskrachtige werking hebben? Denk maar eens aan Vietnamese koriander. Deze helpt maag- en darmklachten te verminderen en stimuleert de spijsvertering. Verder heeft Oregano een ontsmettende en pijnstillende werking. Ook Peterselie is niet enkel een heerlijke smaakmaker, maar ook nog eens heel gezond. Deze bevat veel vitamines waaronder vitamine A en C. Ontdek het zelf door uw eigen kruidentuin of moestuin aan te leggen!

Moestuin

Zo onderhoud u uw kruidentuin

Zodra u kruiden wilt gaan planten, raden we u aan om dit in Pokon Bio Moestuingrond te doen. Hier kunt u namelijk rechtstreeks in gaan planten. Bovendien is deze grond 100% natuurlijk en bevat voeding voor drie maanden. Die kunnen ze in de eerste maanden goed gebruiken om te groeien. Bovendien is deze potgrond gecertificeerd voor de biologische landbouw. Dit houdt in dat u uw kruiden zonder enkel gevaar kunt eten. Verder is het verstandig om in de wintermaanden de kruidenplanten op een beschutte plaats te zetten, zodat ze ook de koude maanden goed doorkomen. Is het nu het geval dat de kruidenplanten in de volle grond staan, dan kunt u ze heel gemakkelijk overplanten naar een pot. Hierbij is het wel belangrijk dat de pot van de grond wordt afgehaald zodat deze niet barst. Laat u de kruiden toch liever in de grond staan? Bescherm ze dan door een laagje mulch op de bodem rondom de plant te strooien. Een mulchlaag beschermt de wortels namelijk tegen kou. Als mulch kunt u verschillende materialen gebruiken, zoals compost, boomschors, houtsnippers, stro of gras.

Meststoffen

Kruiden kopen | Tuincentrum Rebel

Bieslook kopen | Tuincentrum Rebel
 

1. Grove Bieslook

Ook hier willen we u onze 5 favoriete kruiden niet onthouden. We starten met Grove Bieslook, een kruid waarmee u uw kookkunsten naar een hoger niveau tilt. Dit kruid heeft een zachte ui-smaak en is te verwerken in bijvoorbeeld sauzen, kaas, salades en aardappelen. Of doe eens wat stelen Bieslook op een broodje als garnering. Om te smullen! Dit kruid verlangt een zonnige plek op niet te arme grond. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van circa juni tot en met juli.

Meer over Grof Bieslook

2. Basilicum

Wie is er niet dol op Basilicum? Dit kruid heeft een zoete en kruidige smaak en is zeer populair in de Italiaanse keuken. Plant de basilicum op een zonnige en vochtige plek. Het is belangrijk om voldoende organische voeding te geven tijdens het groeiseizoen. Haal uw basilicumplant voor de vorst naar binnen en laat deze overwinteren op een koele, maar vorstvrije en lichte plek. 

Meer over het gebruik van kruiden

Kruiden kopen | Tuincentrum Rebel

Kruiden kopen | Tuincentrum Rebel

3. Vietnamese Koriander

Wat Basilicum voor Italië is, is Koriander voor Azië! Met deze Vietnamese Koriander zullen uw Oosterse gerechten extra lekker smaken. Deze variant voegt namelijk wat extra pit aan uw culinaire hoogstandje toe. Voeg het kruid op het laatst toe aan bijvoorbeeld noedels, soepen en rijstgerechten, zodat de Vietnamese Koriander zijn smaak behoudt.

Een kruidentuin aanleggen

4. Oregano

Oregano is een kruid dat kruidig en lichtzoet smaakt. Het wordt veel gebruikt in de Italiaanse keuken, aangezien het goed past in tomatensauzen, groente- en aardappelgerechten. Origanum is samengesteld uit de Griekse woorden 'oros', wat berg betekent, en 'ganos', ofwel sieraad of vreugde. Vrij vertaald betekent het dus 'sieraad van de berg'. Dit kruid doet het echter ook goed in onze Nederlandse achtertuin. Oregano staat graag zonnig en relatief droog.

Eten uit eigen tuin

 

Kruidenplanten kopen | Tuincentrum Rebel

Kruiden kopen | Tuincentrum Rebel

5. Peterselie

Peterselie heeft een frisse en kruidige smaak, en is heerlijk in soepen en bij vlees en vis. Ook is het een ideaal kruid om borden mee te versieren. Daanraast is Perselie erg gezond! Peterselie houdt niet van een zonnige plek, maar juist van koele grond. Voldoende vocht is echter wel belangrijk. Leuk feitje: het eten van verse peterselie neutraliseert uw adem na het eten van knoflook.

9x Vroege moestuinklussen

KRUIDEN KOPEN BIJ TUINCENTRUM REBEL

Kom langs bij tuincentrum Rebel in Huizen, in de buurt van Laren, Hilversum, Bussum, Naarden en 'S-Graveland, om de lekkerste kruidenplantjes te kopen. Naast de eerder genoemde kruiden hebben we uiteraard ook een groot aantal andere heerlijke kruidenplantjes. Rucola, Selderij, Venkel, maar ook de Aardbei mogen uiteraard niet in uw kruidentuin ontbreken. Dat wordt nog eens een lekkere hobby!

MEER INFORMATIE OVER KRUIDENPLANTEN?

Meer weten over ons assortiment kruidenplanten? Kom langs in ons tuincentrum en vraag ons om advies of neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen u graag in uw zoektocht naar de lekkerste planten. Ze kunnen u uiteraard ook alles vertellen over het starten van een moestuin of kruidentuin. Kom langs in 't Gooi en laat u inspireren. 

Contact & openingstijden