Heesters

Maak van uw tuin een groen paradijsje door deze te verrijken met allerlei heesters of struiken. Heesters zijn onderhoudsarme planten die perfect zijn om in de border van uw voor- of achtertuin te zetten. Ze maken uw tuin interessant en geven structuur omdat ze jaarrond iets te bieden hebben. Struiken zijn er in allerlei soorten en maten, en zijn dus werkelijk in elke tuin toe te passen. Gaat u voor een voorjaarsbloeiende heester, een struik met prachtige najaarskleuren of een bodembedekkende variant met prachtige bloemen? De medewerkers van tuincentrum Rebel in Huizen, nabij Blaricum, Hilversum en Laren matchen u graag met de mooiste heester. Uiteraard geven ze ook kundig advies. Kom gerust langs op onze buitenafdeling!

Waarom uw tuin een heester verdient

Wij van tuincentrum Rebel vinden dat elke tuin, groot of klein, een heester verdient. Zeker wanneer u variëteiten kiest die seizoensinvloeden toevoegen aan je landschap heeft u jaarrond iets moois om naar (uit) te kijken. Naast het feit dat heesters gewoonweg heel aantrekkelijke toevoegingen aan uw tuin zijn, zijn er meer redenen waarom u één of meerdere struiken moet planten. Heesters zijn een belangrijk onderdeel van het ecosysteem van elke tuin. Ze zorgen voor schaduw, verbeteren de bodem en luchtkwaliteit, en creëren leefgebieden voor alle soorten dieren. Er zijn heel veel verschillende soorten heesters die deze tuindieren van harte verwelkomen. Ze hebben bijvoorbeeld vruchten of kunnen voor beschutting zorgen. Ook zijn er vroegbloeiende heesters, zoals de forsythia en ribes, en heesters die 's winters groen blijven, zoals de laurier, rhododendron en buxus. Wat is uw favoriet?

Bomen

Hoe moet ik mijn heester verzorgen?

Heesters zijn kleine tot middelgrote houtachtige planten, groter dan bloemen, maar kleiner dan bomen. Ze hebben meestal meerdere stengels, niet slechts één hoofdstam, zoals een boom. Er zijn honderden, dan niet duizenden soorten. Een struik kan minder dan 30 centimeter groot zijn of juist meters de lucht in groeien. Een struik kan daarnaast groenblijvend of bladverliezend zijn. Er zijn schaduwminnende planten, zoals de azalea, of ​​zonaanbidders, zoals de vlinderstruik of aucuba. U snapt, het is lastig om één algemene waarheid over alle heesters te verkondigen. Als u meer info wilt over de beste standplaats voor uw nieuwe aanwinst, kunt u altijd bij de groenexperts van tuincentrum Rebel aankloppen. We helpen u graag verder. Ook qua bemesting en de hoeveelheid water die uw plant nodig heeft, vertellen we u graag meer.

Vaste planten

Heesters of struiken voor de tuin kopen | Tuincentrum Rebel

Acer of Rhododendron kopen | Tuincentrum Rebel in Huizen

Wanneer moet ik mijn heester planten?

U wilt uw tuin verwennen met een mooie heester? Wat een topidee! 'Maar wanneer kan ik deze het beste planten?', horen we u denken. Het antwoord is simpel. De beste tijd van het jaar om een ​​boom of struik te planten is in de herfst. Wanneer u de planten in deze vochtige, maar vaak nog relatief warme periode plant, zorgt u ervoor dat wortels een kickstart krijgen voordat de lente komt. Ze zullen de hele zomer nieuwe groei en bloemen produceren.

Tuingereedschap

GROENBLIJVENDE HEESTER KOPEN in Huizen: een top 3

Welk soort heester u ook zoekt, u slaagt gegarandeerd bij tuincentrum Rebel in Huizen. Onze favoriet? Dan moeten we toch kiezen voor de groenblijvende heester, aangezien deze ook in de herfst en winter een prachtige uitstraling heeft. Waar sommige andere planten hun blad verliezen om er in de lente weer tegenaan te gaan, zorgen deze bladhoudende struiken juist in deze kale periode voor fleur. Bovendien zijn deze heesters vaak ook nog makkelijk te onderhouden; een ideale basis voor een tuin die alle seizoenen mooi blijft! We hebben voor u een top 3 heesters opgesteld:

1. Amerikaanse sering: Uiteraard staat op nummer 1 de Amerikaanse sering. De Ceanothus is met de mooiste blauw-paarse bloemen in de zomer erg gewild. Zolang de vorst niet te streng is, blijft dit ook een plaatje in de wintermaanden. Neem bijvoorbeeld de Ceanothus impressus 'Victoria'. 

2. Rhododendron: Als er een heester veel te vinden is in Nederland, dan is dat de Rhododendron wel! Ook in de wintermaanden is deze tuinplant een prachtige verschijning, met soms zelfs al knoppen. Deze heester bloeit in april of mei met prachtige bloemen in roze, wit of paars. Neem bijvoorbeeld de mooie witte Rhododendron 'Cunningham's White.

3. Bamboe: Eén van de meest populaire bamboe tuinplanten is de Fargesia. Deze heester is winterhard en woekert niet heen. Met zijn dunne halmen en het fijne blad van mooie sierwaarde in de tuin. U kunt deze bijvoorbeeld als erfafscheiding of bij de vijver plaatsen. Bamboe kan wel tot drie meter hoog worden, neem maar eens de Fargesia murielae 'Super Jumbo'.

Siergrassen en bamboe

Prunus kopen | Tuincentrum Rebel

Heester snoeien | Tuincentrum Rebel in Huizen

Wanneer moet ik mijn heester snoeien?

Het zal geregeld nodig zijn uw heester een onderhoudsbeurt te geven, bijvoorbeeld middels snoei. U kunt uw struik snoeien om 'm in toom te houden, maar de juiste snoeiwijze bevordert ook de groei van nieuwe takken en dus vruchten. De beste tijd om heesters te snoeien is na de bloei. Als de plant moet worden uitgedund, kan dit aan het einde van de winter of in het vroege voorjaar - net voordat de groei begint. Verwijder oude bloemen en beschadigd, ziek en oud hout.

Tip! Zorg altijd dat uw gereedschap schoon en scherp is. Zo voorkomt u schade aan uw struik. Bij tuincentrum Rebel vindt u snoeischaren en heggenknippers van topmerken als Gardena en Wolf Garten.

Snoeien: hoe en waarom?

HEESTERS OF STRUIKEN KOPEN BIJ TUINCENTRUM REBEL

Maak van uw tuin een prachtig plaatje met onze heesters - en dat jaarrond! Door in het najaar uw groene vingers vies te maken en één of meerdere heesters te planten, heeft u in het voorjaar al veel plezier van uw beplanting. We hebben heesters in verschillende formaten, zodat er altijd wel eentje bij zit die past bij uw formaat tuin. Weet u nog niet precies waar u naar op zoek bent? Onze medewerkers helpen u uiteraard graag verder!

MEER INFORMATIE OVER HEESTERS?

Op ons buitenterrein vindt u naast een groot assortiment heesters ook een hoop andere prachtige planten en bomen; van fruitbomen tot kuipplanten en van perkgoed tot bodembedekkende vaste planten. Kom langs bij tuincentrum Rebel in Huizen, om de hoek bij 'S-Graveland, Blaricum, Naarden en Hilversum, om ons veelzijdige assortiment te bekijken of neem contact met ons op. 

Openingstijden en route