Coniferen

Wie houdt er niet van een mooie conifeer? Deze kegeldragende planten, die in vele soorten, vormen en maten verkrijgbaar zijn, zullen uw tuin zeker in een groen paradijs veranderen. Er bestaan meer dan 800 soorten! De medewerkers van tuincentrum Rebel in Huizen, nabij Blaricum, Hilversum en Laren koppelen u graag aan de mooiste conifeer. Uiteraard geven ze ook kundig advies. Kom gerust langs op onze buitenafdeling!

Bomen kopen | Tuincentrum Rebel

Wat is een conifeer?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is een conifeer niet slechts één specifieke boom of struik. Meer specifiek zou bovenstaande vraag dan ook eigenlijk moeten zijn: ‘wat zijn coniferenbomen?’. Zoals gezegd is het een groep kegeldragende, houtachtige planten. Waar bij andere planten het zaad in hun bloemen zit, zitten de zaden bij de coniferenfamilie in die zogenaamde kegels. Om bij het thema 'kegels' te blijven; de meeste coniferen zijn kegelvormige groenblijvende bomen, die absoluut een interessante toevoeging zijn aan uw beplantingsplan.

Bomen

De veelzijdige conifeer: meer dan een kerstboom

Coniferen zijn er zoals gezegd in allerlei uitvoeringen. Sommige kunnen een hoogte van wel 35 meter bereiken, terwijl andere soorten relatief klein blijven. Er zijn ongeveer 800 verschillende soorten coniferen, maar de dennenfamilie is de grootste familie binnen de soort. Het is waarschijnlijk ook de meest bekende, aangezien het grootste gedeelte van de Nederlandse huishoudens elk jaar wel een kerstboom in huis of tuin haalt. Het is niet gek dat u bij een naaldboom meteen denkt aan hun naalden. Toch zijn er ook een aantal coniferen die geen naalden maar (schub-achtige) bladeren hebben. Het is dus zeker een goed idee om verschillende coniferen te mixen and matchen. U krijgt zo een veelzijdig en interessant beeld.

Vaste planten

Coniferen voor de tuin kopen | Tuincentrum Rebel

Naaldboom kopen | Tuincentrum Rebel

Hoe moet ik mijn conifeer verzorgen?

Dat coniferen een boeiende aanvulling zijn op uw tuinproject moge duidelijk zijn. De meeste coniferen hebben minimaal onderhoud nodig en hebben een maximale impact. Architecturale flair gegarandeerd! Om iets in zijn algemeenheid over de verzorging is lastig, omdat er zoveel soorten zijn. Wel kan gezegd worden dat de meeste coniferen zeer sterk zijn. Ze kunnen een periode met iets minder water dus prima handelen. Toch is het het beste om de boom of struik in goed doorlatende grond te zetten. Een standplaats in de zon of schaduw maakt de conifeer ook niet zo gek veel uit, maar hij is niet echt dol op wind. Houd er echter wel rekening mee dat de plant in de zon net wat sneller groeit. Als u meer info wilt over de verzorging voor uw nieuwe aanwinst, kunt u altijd bij de groenexperts van tuincentrum Rebel aankloppen. We helpen u graag verder. Ook qua bemesting en de hoeveelheid water die uw conifeer nodig heeft, vertellen we u graag meer. Zo kunt u met een gerust hart de mooiste conifeer kopen.

Bomen voor kleinere tuinen

Wanneer moet ik een conifeer planten?

Het is geen verrassing dat de zaaddragende kegels van de conifeer de lokale fauna naar uw tuin lokken. Vogelliefhebbers moeten daarom zeker een naaldboom overwegen. Alle coniferen geven vorm, structuur, kleur en het hele jaar door belang aan uw buitenruimte, hoe groot of klein ook. Omdat ze harmonie brengen in elk beplantingsplan en goed samengaan met veel andere planten, zal het toevoegen van een of meer coniferen uw tuinproject naar een hoger niveau tillen. Coniferen kunnen in principe het hele jaar door worden geplant. Het vroege voorjaar (maart tot mei) en het vroege najaar (september tot oktober) hebben echter de voorkeur. Probeer zoals bij alle planten uw coniferen te planten op een bewolkte dag, want dan verliest de boom minder water door verdamping.

Tuingereedschap

Goedkope naaldboom voor de tuin kopen | Tuincentrum Rebel in Huizen

Taxus kopen | Tuincentrum Rebel

Naaldboom kopen in Huizen: onze 5 favoriete coniferen

We snappen dat het lastig kan zijn om de juiste conifeer voor uw tuin te kiezen. Daarom geven we u graag wat inspiratie met deze top 5!

  1. Spar: er zijn verschillende soorten sparren, aangezien het struiken, kleine bomen of enorme bomen kunnen zijn. De meest bekende is natuurlijk de kerstboom. De takken hebben individuele naalden, wat de spar uniek maakt.
  2. Cipresboom: deze sierconifeer is er in vele vormen. Ze zijn jaarrond prachtig om te zien, zijn onderhoudsarm en zeer gemakkelijk te kweken.
  3. Cederboom: deze ziektebestendige, wintergroene en winterharde boom heeft vele verschijningsvormen en is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Door zijn piramide-achtige vorm is het zeer aantrekkelijk om van de cederboom het middelpunt van de tuin te maken. De meesten geven de voorkeur aan een zonnige plek met goed doorlatende grond.
  4. Jeneverbesboom: de bessen zijn hun unique selling point, maar het feit dat ze winterhard en groenblijvend zijn, mag niet worden onderschat. Deze bomen hebben veel aantrekkelijke looks en vereisen minimale aandacht.
  5. Taxus: dit is de enige andere naaldboom die mooie rode bessen produceert. Het is een zeer gemakkelijke, veelzijdige plant en heeft naaldachtig maar kleurrijk blad. Een beauty om naar te kijken!

Siergrassen en bamboe

CONIFEER KOPEN BIJ TUINCENTRUM REBEL

Maak van uw tuin een prachtig plaatje met onze coniferen - en dat jaarrond! We hebben coniferen in verschillende formaten, zodat er altijd wel eentje bij zit die past bij uw smaak en tuin. Weet u nog niet precies waar u naar op zoek bent? Onze medewerkers helpen u uiteraard graag verder!

MEER INFORMATIE OVER NAALDBOMEN?

Op ons buitenterrein vindt u naast een groot assortiment coniferen ook een hoop andere prachtige planten en bomen; van fruitbomen tot kuipplanten en van perkgoed tot bodembedekkende vaste planten. Ook hebben we prachtige heesters! Kom langs bij tuincentrum Rebel in Huizen, nabij Hilversum, Blaricum en Laren om ons veelzijdige assortiment te bekijken of neem contact met ons op. We zijn immers de sfeermaker van 't Gooi!

Openingstijden en contact