Bomen

Als u als kind een boom moest tekenen, werd het vaak een dikke, bruine rechthoek met daarop een wolk van groen gekriebel. Voor velen is dit nog steeds het iconische beeld van wat een boom moet zijn. Er zijn echter vele soorten bomen die op het eerste oog maar weinig met elkaar gemeen hebben. Kijk maar eens omhoog! Zo zijn er grote bomen die voornamelijk in plantsoenen en parken te vinden zijn, en zijn er meer subtielere soorten die uw tuin, groot of klein, enorm sieren. Vooral de bolboompjes en treurvormen zijn populair, zoals de bolacasia, het treurwilgje of het krentenboompje. Misschien wordt u wel blij van onze Acers, olijfbomen of Magnolia's? Kom langs bij tuincentrum Rebel in Huizen, nabij Hilversum, Eemnes, Laren, Blaricum en 'S-Graveland, en kies de mooiste boom voor uw voor- en/of achtertuin uit.

Bomen kopen | Tuincentrum Rebel

Voor ieder doel een boom(pje)

Waarom alleen tuinieren in de breedte als u ook in de hoogte groen kunt aanbrengen? Eén of meerdere bomen zijn een heuse meerwaarde voor elke tuin. De oppervlakte maakt echt niet uit, want juist door een boom brengt u een spannend element en daarmee diepte aan in de tuin. Wel is de standplaats belangrijk. Sowieso mag de boom niet te dicht op de erfgrens staan en wilt u uiteraard het zonlicht bij de buren niet wegnemen. Welke soort boom past bij uw tuin? Een fruitboom staat bijvoorbeeld perfect in een landelijke tuin, een olijfboom komt goed tot zijn recht in een vakantie-vibe tuin en een Magnolia maakt een romantische tuin nóg romantischer. Leilinden komen mooi tot hun recht als erfafscheiding en platanen zijn majestueus als solitair in een ruimere tuin of naast elkaar langs een oprijlaan. U leest het; voor iedere plek is een passend type boom te vinden.

Fruitbomen

Waarom moet ik een boom planten?

Wanneer men denkt aan het planten van een boom, komen bij velen al gauw de negatieve aspecten naar boven. Een boom laat volgens sommigen de tuin kleiner ogen, geeft ongewenst schaduw en kan een reden zijn voor burenruzies. Er zijn echter ook heel wat voordelen die wat ons betreft niet opwegen tegen de nadelen:

  • Hij is een echte aandachttrekker. Een boom valt op en maakt uw tuin uniek.
  • Het verloop van de seizoenen is bij bomen goed te zien. Jaarrond een leuk uitzicht!
  • Hij geeft hoogte- en diepteverschillen aan uw tuin, waardoor deze juist groter lijkt.
  • Een goed aangeplante tuin met gezonde bomen en planten heeft een waardevermeerdering van uw huis tot gevolg.
  • Een boom is ideaal om niet zo knappe elementen in de tuin te verbergen.
  • Een boom is een windvanger die stof en geluidsoverlast uit de lucht filtert.
  • Een boom is een leuke speelplek om te klimmen of aan te schommelen of luieren in een hangmat.
  • Groen maakt mensen rustig en helpt bij het ontspannen.
  • Een boom is goed voor het milieu.

Tuinplanten

Bomen voor de tuin kopen | Tuincentrum Rebel

Bomen kopen | Tuincentrum Rebel

Oog op de toekomst

Zoals u weet heeft de aarde het niet makkelijk met ons. De weersomstandigheden worden steeds extremer en de druk op riolen wordt steeds groter. Daarnaast is het een steeds grotere trend om zo min mogelijk groen in de tuin aan te brengen. Mensen willen zo min mogelijk onderhoud en helaas hoort daar voor voor velen een tegeltuin bij. Zonde! Zonder planten, struiken en bomen wordt het een saaie bedoening en is de biodiversiteit in gevaar. Waar moeten alle vogels, vlinders en insecten hun voedsel vandaan halen? De boom is dus uitermate goed voor ons klimaat en milieu. Een boom geeft schaduw op warme dagen. Niet alleen aan de tuin, vogels en aan de mensen die eronder zitten of spelen, maar ook aan het gebouw waar zijn schaduw overheen valt. Dat scheelt weer gebruik van airconditioning en dus energie. De grond droogt in de schaduw minder snel uit en het houdt UV-straling tegen. Een boom dient daarnaast als schuilplaats voor vogels en insecten en zet effectief CO2 om in zuurstof en zuivert tevens andere deeltjes uit de lucht.

Bomen voor kleinere tuinen

Wanneer bomen planten of snoeien?

Wist u dat het begin van het najaar de ideale tijd is om uw bomen te (ver)planten én te snoeien? Dit is omdat heesters, rozen en bomen dan zijn uitgebloeid en het blad dan net van de takken is gevallen. Tevens vallen op dit moment de sapstromen stil, terwijl de wortels nog wel actief zijn; perfect om de snoeischaar erbij te pakken. Ook is de bodem nog lekker warm en al een beetje vochtig. Ideaal voor het aanplanten. Dit leidt namelijk tot een kickstart voor uw bomen waardoor u het voorjaar erop al kunt genieten van de schoonheid van uw boom.

Snoeien: hoe en waarom?

Magnolia kopen | Tuincentrum Rebel

BOMEN KOPEN BIJ TUINCENTRUM REBEL

Vanuit de overheid wordt iedereen gestimuleerd om meer te doen aan beplanting. Verschillende acties, zoals Tegel eruit, plant erin, zijn daar voorbeelden van. Daarnaast wordt regelmatig door buurtgenoten de handen ineen geslagen om dit soort maatregelen tegen klimaatoverlast te nemen. Hiervoor is in sommige gevallen zelfs subsidie beschikbaar gesteld. Redenen genoeg dus om een mooie boom te planten!

MEER INFORMATIE OVER BOMEN?

Op ons buitenterrein vindt u naast een groot assortiment tuinplanten, heesters ook een groot aantal bomen. Gaat u voor groot of voor klein? Onze medewerkers kunnen u alles over ons aanbod vertellen. Kom langs bij tuincentrum Rebel in Huizen, het haty van 't Gooi, om ons veelzijdige assortiment te bekijken of neem contact met ons op. 

Contact & openingstijden