BODEMBEDEKKERS

Geef uw tuin een groene aanblik met ons veelzijdige aanbod bodembedekkers. Wie wil immers niet dat zijn of haar tuin voelt als een groene oase? Een bodembedekker is een laagblijvende plant die over het algemeen over de breedte groeit. Op die manier kunnen de planten vaak vrij snel een groot oppervlak bedekken. Bijkomend voordeel? Doordat de grond bedekt is met een plant krijgt onkruid minder kans. U hoeft dus minder onkruid te wieden. Daarnaast zorgen bodembedekkers voor een gezondere bodemstructuur. Kom langs bij tuincentrum in Huizen, het hart van 't Gooi, en ontdek ons assortiment!

Bodembedekkers kopen | Tuincentrum Rebel

Waarom kiezen voor bodembedekkers?

Iedereen weet dat u nooit genoeg groen in de tuin kunt hebben. Groen is rustgevend voor u, fijn voor de planeet en heerlijk voor vogels, bijen, vlinders en andere insecten. Met een aantal bodembedekkers kunt u uw tuin in één klap van een flinke dosis groen voorzien. Het ziet er allereerst aantrekkelijker uit dan een hoop aarde of een stel tegels, maar u heeft er ook nog eens een stuk minder onderhoud aan. Zoals we hierboven noemden, krijgt onkruid bar weinig kans om zijn ding te doen. Daarnaast zijn bodembedekkers over het algemeen totaal niet veeleisend. Omdat ze in de breedte groeien, is snoei vaak niet nodig. U kunt de planten bijknippen, maar dat is puur nodig om ze in toom te houden en uw tuin er wat strakker uit te laten zien. 

TIP! Op plaatsen waar niet veel gelopen wordt, zijn bodembedekkers een verrassend alternatief voor een grasmat.

Tuintips: bodembedekkers

Welke bodembedekkers kiest u?

Bodembedekkers zien er niet alleen heel leuk uit, ze beschermen de grond ook nog eens tegen uitdroging. Voor welke bodembedekker u kiest, is afhankelijk van een aantal zaken. Sowieso komt uw persoonlijke smaak kijken bij de beslissing, maar ook is het goed om na te gaan wat de grondsoort is en hoeveel zon of schaduw de bodembedekkers zullen ontvangen. De meeste bodembedekkers zijn vrij makkelijk qua standplaats, maar u kunt het maar beter zeker weten wanneer u bij ons een aantal bodembedekkers komt shoppen. Bepaal daarnaast ook of u een voorkeur heeft voor een winterharde en/of groenblijvende bodembedekker, of dat u het belangrijker vindt dat de plant in het voorjaar volop vlinders aantrekt. We hebben voor elke tuin de juiste bodembedekker. Zoekt u wat inspiratie? Hieronder vindt u onze top 3!

Tuinplanten

Bodembedekkers kopen | Tuincentrum Rebel

Vinca minor kopen | Tuincentrum Rebel

1. Maagdenpalm (Vinca)

Op nummer één vindt u de wintergroene Maagdenpalm, ook wel Vinca genoemd, die zich met ondergrondse uitlopers verspreidt en goed tegen schaduw kan. U kunt deze bodembedekker echter ook in de zon zetten, want daar krijgt deze vaste plant nóg meer bloemen. We verkopen 3 soorten:

 1. Vinca minor | Kleine Maagdenpalm
 2. Vinca minor "Gertrude Jekyll"
 3. Vinca minor 'Max"

Vaste planten

2. Waldsteinia

Ontdek de prachtige Waldsteinia ternata. Deze groenblijvende bodembedekker is er eentje die zich net als de Maagdenpalm ondergronds verspreidt. U herkent deze prachtige tuinplant aan het glanzende groen blad en heldergele bloemen. Het is een enorm sterke vaste plant die prima vertoeft in de schaduw of halfschaduw. 

 • Wintergroen: ja
 • Bloeikleur: geel
 • Bloeiperiode: april, mei, juni
 • Plantgrootte: 15 centimeter
 • Bladgrootte: 5 centimeter

Meer over de Waldsteinia

WALDSTEINIA KOPEN | Tuincentrum Rebel
 

PACHYSANDRA TERMINALIS | Tuincentrum Rebel

3. Pachysandra terminalis

Waar andere bodembedekkers vrij laag bij de grond blijven, wordt de unieke Pachysandra terminalis maar liefst zo'n 25 centimeter hoog! Net als de andere twee bodembedekkers verspreidt de Pachysandra terminalis zich met ondergrondse uitlopers en hierdoor is de plant zeer goed in staat om onkruid te onderdrukken. Vanaf maart geniet u van een prachtig wintergroen tapijt met bijzondere witte bloemen. Voedselrijke grond met voldoende vocht zal deze tuinplant zeer op prijs stellen. Geef de planten in de ochtend water zodat deze niet vochtig de nacht in gaan.

 • Wintergroen: ja
 • Bloeikleur: wit
 • Bloeiperiode: maart, april, mei
 • Plantgrootte: 20 centimeter

Wintergroene tuinplanten

Bodembedekkers kopen bij tuincentrum Rebel in Huizen

Zet uw groene vingers aan het werk en vergroen uw tuin met een aantal fijne bodembedekkers. Combineer ze bijvoorbeeld in de border met een aantal vaste planten of bloeiende perkplanten. Zo kunt u het hele jaar door van prachtige beplanting genieten. Meer weten over ons assortiment bodembedekkers? Kom langs in ons tuincentrum nabij Blaricum, 'S-Graveland, Laren, Hilversum of Bussum, of neem contact met ons op. Ook voor andere tuinplanten bent u bij ons aan het juiste adres. Tot snel!

MEER INFORMATIE OVER BODEMBEDEKKERS?

Onze medewerkers matchen u graag aan de bodembedekker die het beste in uw tuin tot zijn recht komt. We hebben naast bovenstaande top 3 immers veel te kiezen! Of u nu vooral insecten wil lokken, zoekt naar een kruidige bodembedekker of het gehele jaar door een groene aanblik wil... Kom langs in 't Gooi en laat u inspireren. 

Contact & openingstijden