Bloembollen planten

Fleur uw tuin op met bloemen! Er is niks leukers dan de langzaam opkomende narcissen, tulpen of hyacinten in uw tuin. Met bloembollen en zaden heeft u ook ontzettend veel voorpret. Bloembollen zijn onder te verdelen in voorjaarsbollen en zomerbollen. De voorjaarsbollen worden geplant in oktober/november en de zomerbollen in april/mei, na de vorstperiode. Bloembollen voelen zich overal thuis en zijn tevreden met elke plekje in de tuin of in een bloembak. Kom langs bij tuincentrum Rebel in Huizen, nabij 'S-Graveland, Bussum, Naarden, Laren en Hilversum.

Bloembollen kopen | Tuincentrum Rebel

Uit uw (bloem)bol!

Wat vindt u de mooiste bloeiers? Onze favorieten zijn de tulp, narcis, sterhyacint, anemoon, blauwe druif en krokus. Wij hebben naast de zakjes met bollen ook bloembolpakketten speciaal om vlinders of bijen aan te trekken. Goed voor de natuur, maar natuurlijk ook prachtig om te zien. U kunt voorjaarsbollen in het najaar kopen en ze zelf planten, zodat u in de vroege lente kunt genieten van de uitgekomen bloemenpracht. Wordt u niet al vrolijk bij de gedachte? In het vroege voorjaar zijn er ook bollen op pot te verkrijgen. Plant u uw bollen in de grond of in een bijzondere pot?

Buitenpotterie

Zaden kopen

In ons tuincentrum hebben wij een ruim assortiment zaden:

  • Groentezaden
  • Kruidenzaden
  • Bloemzaden
  • Biologische zaden

Zowel voor de siertuin (snijbloemen en perkplanten) als voor de groente- en kruidentuin, diverse soorten graszaad en weidebloemmengsels (een mix van Klaprozen, Korenbloemen en Margrieten) kunt u bij ons zaden vinden. Die geven uw voortuin een fleurige aanblik. Ook voor diverse hulpmiddelen bij het kweken, zoals bloempotten, meststoffen en gereedschappen bent u bij ons aan het juiste adres! 

Wanneer zaaien?

Elke soort bloem heeft van nature een bloeiperiode. U heeft er echter wel een beetje invloed op door de zaaiperiode goed uit te kiezen.  Ook de temperatuur en regenval heeft invloed om de bloeitijd en -periode. Lees altijd even goed de instructies op de verpakking van het specifieke zaad dat u koopt.

Meststoffen

Zaaien in lente en herfst

Zaden kopen in 't Gooi | Tuincentrum Rebel

Laag op laag

Bloembollen kopen | Tuincentrum Rebel

Bloembollen lasagne

Maak een lasagne van bloembollen om maandenlang plezier te hebben van prachtige bloeiers! Als u deze in de herfst maakt, heeft u hier in het voorjaar plezier van.

1. Afwatering

Als u de bollen in een bloembak gaat planten, zorg dan eerst voor een goede afwatering. Dit doet u door gaten onderin af te dekken met potscherven of kleikorrels. Regenwater kan goed weglopen, zodat de bloembollen niet kunnen gaan rotten.

2. Bloeiperiodes

Kies voor drie lagen bollen met verschillende bloeiperiodes. Als u vroegbloeiers, middenbloeiers en laatbloeiers combineert, dan zult u maandenlang kunnen genieten van mooie bloemen en steeds verrast worden door nieuwe exemplaren.

3. Lagen

Plant de laatbloeiers in de onderste laag. Kies bijvoorbeeld voor Nederlands trots: de tulp! Bedek deze laag met 3 cm aarde en dan mag de volgende laag bollen geplant worden. Narcissen en hyacinten zijn een goede optie als middenbloeier. Wederom mag hier een laag aarde van 3 cm bovenop. De bovenste laag zijn de vroegbloeiers: anemonen, krokussen of blauwe druifjes.

4. Direct resultaat

Als u hier een laag van minimaal 5 cm aarde bovenop strooit (of twee keer de hoogte van de bovenste bollen), dan kunt u hierop nog iets tijdelijks planten, zoals bijvoorbeeld heide of winterviolen planten in de winterperiode, voor een direct mooi resultaat. 

Tips voor uw bloembollen kunstwerk

  • Bij lange droogte hebben de potten waar de bollen in zitten water nodig. Het zou zonde zijn als uw creatie uitdroogt.
  • Zet stenen potten op op pootjes bij strenge vorst, zodat ze niet kapot vriezen.
  • Kies voor een bonte kleurenmix of juist voor één thema aan kleur voor meer rust.
  • Bloemen staan leuker in groepjes, dus wees niet bang dat u teveel bollen naast elkaar plant.
  • Heeft u veel bladeren in de tuin? Leg ze over de plekken waar bollen zijn geplant. Deze ‘warme deken’ zullen ze waarderen.
  • Wilt u een nonchalant effect? Strooi de bloembollen uit over het te beplanten gebied en plant ze vervolgens op die specifieke plekken. 

Tuingereedschap

Bloembollen tips

Rijk assortiment aan bloembollen en zaden

Met bloembollen en zaden zorgt u voor een groene, levendige en kleurrijke tuin. Komt gerust langs bij tuincentrum Rebel in Huizen nabij Naarden, Valkenveen, Blaricum en Hilversum en stel uw vraag aan één van onze medewerkers of neem contact met ons op via onze contactpagina

MEER INFORMATIE OVER BLOEMBOLLEN EN ZADEN?

Meer weten over bloembollen en zaden? Kom langs in ons tuincentrum en vraag ons om advies of neem contact met ons op. Ook voor tuinplanten, kamerplantenwoonaccessoires en potterie hoeft u niet verder te zoeken. Tot snel!