Tuinplanten januari en februari

Ziet uw tuin er ook zo saai uit in januari en februari? Met een plantenbak met vrolijke tuinplanten krijgt u direct het lente gevoel. Bezoek ons tuincentrum in Huizen voor het uitgebreide assortiment tuinplanten en inspiratie. Zie hieronder de meest populaire tuinplanten van dit moment. 

Tuinplanten per seizoen

Veel mensen denken in januari en februari niet zoveel aan tuinplanten, maar het kan de tuin zoveel gezelliger maken! In de maanden januari en februari staat ons tuincentrum vol met winter tuinplanten als Violen, de Primula, Skimmia, Viburnum, Helleborus en Erika winterheide. Alles om uw tuin ook in de winter te laten stralen!

Violen

Zeer geliefd en in veel Nederlandse tuinen te vinden: het viooltje! Ze hebben een wijde variatie aan kleur en zijn gemakkelijk te verzorgen. Haal regelmatig de dode en verkleurde bloemen eruit en geef hem water als de grond droog wordt.  Een beetje vorst doet hem niks, want als de vorst voorbij is, dan groeit hij vrolijk verder!
 

Primula

Een klein maar fijn plantje, die uitermate geschikt is voor de borders en als bodembedekker. Sleutelbloem wordt hij ook wel genoemd en in het voorjaar kan hij flink teruggesnoeid worden. Hij vindt een licht vochtige en voedzame grond fijn, in combinatie met een plek in de halfschaduw.

Skimmia

Deze winterharde en groenblijvende heester wordt veel gespot in de Nederlandse tuinen. Ieder seizoen heeft hij een iets ander uiterlijk en hij is niet veeleisend. Een licht plek of toch halfschaduw of schaduw? Allemaal geen probleem voor de Skimmia! Ze hoeven praktisch niet gesnoeid te worden en kunnen zelfs 1,5 meter hoog worden.

TUINPLANTEN KOPEN IN DE WINTERMAANDEN

Ben je op zoek naar geschikte tuinplanten voor januari en februari? Dan ben je bij Tuincentrum Rebel in Huzen aan het juiste adres! Wij hebben een zeer uitgebreid assortiment aan éénjarige planten vaste planten, groene planten en bloeiende planten. Vergeet ook de bomen, zaden en bloemen niet! Heb je advies nodig? Geen probleem voor onze ervaren medewerkers. Ze adviseren je graag in ons tuincentrum!

Tip!

Eénjarige perkplanten kun je combineren met vaste planten, zodat je het hele jaar plezier hebt van je tuin. Bepaalde kuipplanten als tibouchina, hibiscus, fuchsia, abutilon en lantana moet je naar binnen halen in de winter, omdat ze anders stuk kunnen vriezen. Aan een vorstvrije ruimteheb je dan genoeg.