Onderhoudsgereedschap voor het terras

Wie wordt er niet blij van een spic en span terras? Of het nu hoogzomer of hartje winter is, wanneer uw terras er goed bijligt, oogt de gehele tuin een stuk opgeruimder. Ook vanaf uw comfortabele bank of eettafelstoel wilt u immers een fijn uitzicht op de tuin. Om die reden is het goed om uw terras om de zoveel tijd eens goed onder handen te nemen. Het verwijderen van onkruid of groene aanslag, of een wekelijkse bezembeurt kunnen al veel opleveren. Ons onderhoudsgereedschap voor het terras helpt u het allerbeste uit uw tuin en terras te halen. In ons tuincentrum in Huizen vindt u kwalitatieve gereedschappen van topmerken als Talen Tools en Gardena. Kom langs om ons volledige aanbod te bekijken! Onze groenexperts staan klaar om u van het nodige advies over tuin- en terrasonderhoud te voorzien.

Onderhoudsproducten kopen | Tuincentrum Rebel

Bezem van Talen Tools kopen | Tuincentrum Rebel

Bezemen maar!

Welk seizoen het ook is, een tuin is er om van te genieten. Dat doet u het allermeest als het terras er fraai bijligt. Heeft u houten vlonders of een prachtig tegelterras? Elk soort terras vraagt om een net iets anders onderhoudsplan. Wat echter wel essentieel is, is het in huis halen van een goede bezem. Door de tegels of houten planken regelmatig schoon te vegen met een borstel, voorkomt u eenvoudig het hardnekkigste vuil. In ons assortiment vindt u heel veel verschillende bezems: van groffe tuinbezemd tot zelfs een (gym)zaalbezem.

Gazongereedschap

Welke bezem past bij mijn klus?

Bezemen is een goedkope optie om uw terras in topconditie te houden. Daarnaast krijgt u de nodige beweging van een bezemsessie. Welke bezem bij uw klus past, hangt af van een aantal zaken. Zo maakt het bijvoorbeeld een behoorlijk verschil of u een hoopje zand weg wilt halen of grof plantafval en takken op wilt ruimen. Ook zijn er andere vragen die u uzelf kunt stellen: kan de bezem tegen nattigheid, welke steellengte past bij mijn lichaam, is de bezem geschikt voor het materiaal van mijn terras en is het belangrijk van welk materiaal de bezem zelf is gemaakt? We zetten de verschillende soorten bezems voor u op een rijtje.

  • De stadsbezem is min of meer de 'standaard bezem', geschikt voor het opvegen van zand en bladafval. De vezelharen van deze bezem zijn sterk, maar ook flexibel. Hierdoor is de bezem geschikt voor wat ruwere ondergronden. De bezems bij tuincentrum Rebel zijn verkrijgbaar in verschillende breedtes.
  • De straatbezem is vaak wat harder en robuuster. U gebruikt 'm voor wat pittigere veegklusjes waar hardnekkig vuil moet worden opgeruimd. In veel gevallen zijn de haren van kunststof, waardoor er geen vuil wordt vastgehouden.
  • De onkruidbezem is zeer geschikt om onkruid, groene aanslag en mosvorming te verwijderen. Er bestaan stalen borstels om het hardnekkige onkruid te verwijderen, maar ook speciale schrobborstels voor het krachtige schoonmaakwerk.
  • De terrasbezem valt meteen op zijn breedte. De haren zijn wat zachter en dus is de bezem vooral geschikt voor het wegvegen van zand op uw terras. Uw veegklusje is met deze brede borstel snel geklaard.

Vergeet ook de stoffer en blik niet! Hiermee ruimt u eenvoudig zand en bladeren op. 

Snoeigereedschap

Bezem kopen | Tuincentrum Rebel

Onkruidborstel kopen in Huizen | Tuincentrum Rebel

Weg met onkruid!

Eén van de grootste vijanden van een strak tuinterras is onkruid. Soms lijkt het alsof er geen beginnen aan is, zó volhardend kan onkruid zijn. Er zijn gelukkig oplossingen. Zo verkopen we onder andere voegenkrabbers met een kort handvat of lange steel, en staalborstels. Die laatste is erg handig voor wat fijner onkruid. Let echter wel op: op natuursteen zal de staalborstel krassen maken. Met een krabber haalt u op een natuurvriendelijke wijze de groene indringers weg, maar ook onkruidbranders op elektra of gas kunnen hoop bieden. Ook de gas navullingsbussen zijn bij tuincentrum Rebel te koop.

TIP! Gaat u met de brander aan de slag? Dan heeft u gemiddeld 5 seconden per plantje nodig om de wortel van het onkruid kapot te maken. 

Bestrijdingsmiddelen

Vloeibare bestrijdingsmiddelen

Wilt u onkruid tussen tegels verwijderen of heeft u last van groene aanslag? Dat kunt u ook verwijderen met een vloeibaar bestrijdingsmiddel. Wij raden altijd aan om vooraf goed de gebruiksaanwijzing te lezen. Wij bieden u onder andere de producten van de Ultima-lijn van ECOstyle. De producten van Ultima zijn erg populair om de volgende redenen:

  • Ultima onkruidbestrijding is biologisch afbreekbaar.
  • Ultima bevat geen glyfosaat of vergelijkbare bestanddelen.
  • Het bestrijdt tot en met de wortel, waardoor de kans aanzienlijk kleiner wordt dat het onkruid weer terugkomt.

Wij verkopen daarnaast verschillende middelen tegen groene aanslag waarbij het milieu niet wordt belast, zoals de natuurlijke terrasreiniger van ECOstyle. Deze reiniger bevat organische vetzuren waardoor mosjes en algen geen kans krijgen om zich te hechten. 

Onkruid

Onkruidbestrijder kopen | Tuincentrum Rebel

Onderhoudsgereedschap voor het terras kopen in Huizen

Breng uw terras terug in originele staat met de onderhoudsgereedschappen van tuincentrum Rebel. Zo hebben we een groot vak gereserveerd voor alle tuinbezems die u helpen uw terras perfect te onderhouden. Ook voor voegenkrabbers, staalborstels en andere onderhoudsproducten bent u bij ons aan het juiste adres. Vergeet u ook de andere tuingereedschappen niet? Een snoeischaar of tuinschepje moet iedere tuinbezitter in huis hebben.

MEER INFORMATIE OVER ONS TERRAS ONDERHOUDSGEREEDSCHAP?

Wilt u meer weten over ons assortiment tuingereedschap? Kom langs bij tuincentrum Rebel in Huizen, nabij Naarden, Valkenveen, Blaricum en Hilversum. Onze medewerkers vertellen u graag welke gereedschappen bij uw klus passen. We hebben alleen het allerbeste gereedschap in huis, dus ook uw onderhoudsklus zal binnen een handomdraai geklaard zijn. Stel uw vraag aan één van onze experts of neem contact met ons op. Tot ziens!