Ontdek ons assortiment snoeigereedschap

Om optimaal van uw tuin te kunnen genieten is het belangrijk dat u deze goed onderhoudt. Daar hoort ook een snoeibeurtje op zijn tijd bij! Op die manier houdt u uw planten in topconditie en heeft u er extra veel plezier van. Zorg dus dat u het allerbeste snoeigereedschap in huis haalt. In ons assortiment vindt u kwalitatieve snoeigereedschappen van topmerken als Fiskars, Wolf Garten, Talen Tools en Gardena. Met ons snoeigereedschap, zowel handgereedschap, telescopisch gereedschap als elektrisch gereedschap, geeft u uw beplanting zonder problemen een pittige knipbeurt. Kom langs bij ons tuincentrum in Huizen en ontdek ons volledige aanbod! Onze medewerkers staan klaar om uw vragen over snoeien en het bijbehorende gereedschap te beantwoorden.

Snoeigereedschap kopen | Tuincentrum Rebel

Tuingereedschap van Gardena kopen | Tuincentrum Rebel

Snoeigereedschap van Fiskars en Gardena

Of u nu de heg een strakker uiterlijk wil geven, oude takken uit een struik weg wilt halen of de stelen van een bos bloemen schuin wilt afknippen; door voor kwalitatief goed snoeigereedschap te kiezen wordt elke klus een makkie. We hebben om die reden alleen snoeigereedschap van topmerken in huis, waaronder Fiskars en Gardena. Fiskars is één van de oudste Westerse ondernemingen, want al vier eeuwen lang wordt er met passie en trots gewerkt aan de mooiste producten. Innovatie staat bij Fiskars voorop en ook duurzaamheid hebben ze hoog in het vaandel. Met hun ecologisch verantwoorde productieproces willen ze de druk en spanning die we de planeet opleggen minimaliseren. Voor Gardena zijn gebruiksgemak en effectiviteit zeer belangrijk. Dit welbekende merk wil graag dat het onderhouden van de tuin weer leuk wordt in plaats van een vervelende must. Omdat niet elk soort gereedschap bij elke snoeiklus past, staan onze medewerkers u graag te woord over de veelzijdigheid van ons assortiment. 

Tuingereedschap

Waarom moet ik snoeien of knippen?

Dat u uw beplanting goed moet verzorgen om het groen in topconditie te houden, staat buiten kijf. Snoeien is een veelvoorkomend tuinklusje waar de meeste planten veel baat bij hebben. Het is echter zo dat niet elke plant even blij wordt van een flinke snoei. Sterker nog, er zijn planten, zoals bodembedekkers, die eigenlijk helemaal geen snoeibeurt nodig hebben. Onze medewerkers kunnen u altijd advies over een specifieke plant, boom of struik geven. We hebben vast een aantal redenen op een rij gezet waarom het voor sommige planten fijn is om aan de slag te gaan met knip- en snoeigereedschap:

 • Uw struik of plant wordt te vol en dus te zwaar;
 • Er zijn uitgebloeide bloemen en takken te zien;
 • Als u meer bloemen en vruchten wilt, dienen oude bloemen weggehaald te worden;
 • Er is veel dood hout te zien, wat een bron voor ziektes en schimmels kan zijn;
 • Er zitten takken in de weg;
 • Uw haag of andere plant bereikt de tuin van de buren.

Geldt één van deze redenen voor u? Kom langs bij ons tuincentrum in Huizen om het juiste gereedschap in te slaan.

Snoeien: hoe en waarom?

Tuingereedschap kopen | Tuincentrum Rebel

Tuingereedschap kopen in Huizen | Tuincentrum Rebel

Een goede snoeibeurt

Staat uw tuin vol prachtige beplanting? Wat goed! Dat geeft immers niet alleen een prachtige look and feel aan uw tuin, maar is ook goed voor onze planeet. Zoals u weet moeten veel van deze planten af en toe gesnoeid worden om het beste uit dit groen te halen. Planten, struiken en bomen zijn er in vele soorten en maten en daarom is ons snoeigereedschap assortiment lekker veelzijdig. We hebben twee volle schappen vol snoeigereedschap in verschillende sterktes en lengtes - ook telescopisch gereedschap. Onze snoeigereedschappen zijn er vaak in zowel elektrische als handmatige vorm. Stem het gereedschap altijd af op de plant, zodat u ergonomisch verantwoord aan de slag kunt. Kom langs en ontdek welk soort gereedschap past bij uw klus. Ook voor beschermende kleding, zoals tuinhandschoenen en andere tuinhulpjes bent u bij ons aan het juiste adres.

TIP: Voor takken smaller dan de dikte van een duim kunt u een snoeischaar gebruiken. Zijn de takken wat dikker? Ga dan voor een zaag of takkenschaar.

Onderhoudsaccessoires

Wanneer moet ik snoeien?

U kunt in principe het hele jaar door aan de slag met snoeigereedschap, tenzij het vriest of het echt te heet is. Daarnaast is het afhankelijk van de soort plant, struik of boom wanneer u moet gaan snoeien:

 • Vaste planten zijn veelal vrij makkelijk te onderhouden. Ze komen vanzelf op in het voorjaar. Pas als ze uitgebloeid zijn kunt u de zomersnoei toepassen: hierdoor bloeit uw vaste plant vaak nog een keer. In de herfstmaanden kunt u de vaste beplanting dus met rust laten, wat weer zorgt voor een mooi plaatje in de wintermaanden. 
 • Houd bij struiken en bomen altijd rekening met bloeitijd en vruchtvorming. Zo leidt snoei bij fruitbomen tot een grotere oogst. Het is ook zo dat sommige bomen, zoals de berk en esdoorn, erg gevoelig zijn voor bloeden. Als de sapstroom in het voorjaar op gang komt, stroomt het vocht tijdens het snoeien uit de boom. Wilt u de bomen toch een keer flink snoeien? Doe dit dan in het voorjaar, dan herstelt de struik zich het snelst.

Wanneer moet ik snoeien?

Snoeigereedschap kopen | Tuincentrum Rebel

Heggenschaar kopen | Tuincentrum Rebel

Slimme snoeitips

Zoals gezegd is de ene plant de andere niet. Zo vraagt elk soort plant, boom of struik ook om een ander soort aandacht. Het is dan ook zinloos om één algemene waarheid te verkondigen over snoeien. Er zijn echter wel een aantal zaken die u in uw achterhoofd kunt houden wanneer u uw plant een snoeibeurt wilt geven: 

 • Zorg dat u uw gereedschap goed onderhoudt en dat u deze schoonmaakt na de snoei. Uw gereedschap gaat zo langer mee;
 • Let er daarnaast op dat uw gereedschap scherp is. Botte messen leiden sneller tot ongelukken en werken gewoonweg minder fijn;
 • Zin om aan de slag te gaan? Check even het weerbericht. Is er vorst op komst? Laat de tuin nog even voor wat het is. Ook kan snoeien in de volle zon beter worden vermeden. Dit kan leiden tot snoeiwonden op de plant; 
 • Als u gaat snoeien in het voorjaar is het altijd goed om te checken of er geen nestjes in de boom of struik verstopt zitten.

Tuintips voor elektrisch tuingereedschap

Snoeigereedschap kopen in Huizen

Steek die handen uit de mouwen en voorzie uw groen van een fijne snoei! Een ontspannen klusje voor u en een prachtig effect voor uw beplanting. Ze worden zo immers groot, sterk en bloeien vaak meer dan ooit tevoren. Het is belangrijk dat uw passend gereedschap voor uw tuinklus in huis haalt. Een effectieve buxusschaar, takkenzaag, grasschaar of ander snoei- en tuingereedschap vindt u allemaal in ons tuincentrum in 't Gooi! Onze medewerkers matchen u graag aan het meest geschikte product.

MEER INFORMATIE OVER ONS SNOEIGEREEDSCHAP?

Bent u op zoek naar kwalitatieve, effectieve en gebruiksvriendelijke tuingereedschappen? Kom gerust langs bij tuincentrum Rebel in Huizen, nabij Naarden, Valkenveen, Blaricum en Hilversum. We hebben alleen het allerbeste snoeigereedschap voor u op voorraad. Stel uw vraag aan één van onze medewerkers of neem contact met ons op. We helpen u graag verder met allerlei tips and tricks. Graag tot ziens!