Ontdek ons aanbod gazongereedschap

Een gezond en groen gazonnetje is een wens van velen. U wilt toch ook niet dat het gras aan de overkant groener is dan bij u? Om die reden is het belangrijk om uw grasmat goed te onderhouden. We hebben daarom allerhande producten voor in huis: van meststoffen tot graszaad en van verticuteerharken tot grasmaaiers. Ons gazongereedschap helpt u het allerbeste uit uw graszoden te halen. In ons assortiment vindt u kwalitatieve gereedschappen voor het gazon van topmerken als Wolf Garten en Gardena. Bezoek ons tuincentrum in Huizen om ons volledige aanbod te bekijken! Onze medewerkers staan klaar om uw vragen over het onderhouden van uw gazon te beantwoorden.

Grasmaaier kopen | Tuincentrum Rebel

Grasmaaier van Gardena kopen | Tuincentrum Rebel

Zaaien en maaien

Wilt u uw tuin verrijken met een gazon? Wat een goed idee! Zoals u weet heeft onze planeet het zwaar met ons te verduren. De stress die we de aarde geven kunnen we onder andere (deels) wegnemen door ons leven, maar ook onze tuinen te vergroenen. Met de aanleg van een grasmat draagt u automatisch bij aan een evenwichtiger klimaat met een gezonde biodiversiteit. Water kan immers makkelijker in de bodem trekken en allerlei insecten zijn dol op die grassprieten in uw tuin. Twijfel dus niet langer en ga vandaag nog aan de slag met graszoden. Vergeet ook niet het bijbehorende producten in huis te halen om uw gazon te kunnen onderhouden. Denk daarbij niet alleen aan meststoffen, kalk of zaad, maar ook aan tuingereedschap. Items die u sowieso in huis moet halen zijn de:

  • Hark;
  • Verticuteermachine;
  • Grasmaaier of robotmaaier;
  • Bladblazer;
  • Kantafsteker of -trimmer;
  • Handstrooiwagen voor kalk.

Graszoden

Uw gazon in topconditie: verticuteren

Om het beste uit uw grasmat te halen zijn er een aantal stappen die u moet ondernemen. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om de lucht-, water- en voedselopname van uw grasmat in de gaten te houden. Dit doet u onder andere door afgevallen blaadjes met een bladblazer of hark van uw gazon te verwijderen. Op die manier kan uw gras weer 'ademen'. Ook kunt u een verticuteerhark of -machine gebruiken om de kwaliteit van het gazon te verbeteren. Verticuteren houdt eigenlijk in dat er kleine gaatjes in de bodem worden geprikt. De onkruid- of viltlaag wordt daarmee verwijderd. Dit verticuteren doet u eenmaal in het voorjaar en nog eens in het najaar. Vermijd de winter- en zomerperiode. In de koude maanden is uw grasmat in een winterslaap, terwijl het gras in de zomer het te druk heeft met groeien en het overleven van de droogte. Het kan zijn dat uw gazon wat lege, bruine plekken krijgt na het verticuteren, maar om die op te vullen kunt u graszaad van bijvoorbeeld ECOstyle gebruiken.

Gazon onderhoud

Verticuteer gereedschap kopen | Tuincentrum Rebel

Tuingereedschap kopen in Huizen | Tuincentrum Rebel

Strak grasveld: maaien

Het meeste onderhoud aan uw grasmat vindt plaats in het voorjaar. Dit is immers het moment dat de grassprieten lekker kunnen gaan groeien. Wanneer u het gazon onkruidvrij heeft gemaakt, kunt u met speciale gazonmest aan de slag. Uw grasmat zal nog groener worden en kan nare ziektes beter weerstaan. Omdat het gras hier zo sterk van wordt, is het nodig af en toe de grasmaaier uit de schuur te trekken. Met name in de zomer zult u zien dat geregeld maaien noodzakelijk is. Maai het gras echter niet té kort, aangezien dit uw grasmat extra kwetsbaar maakt voor mosgroei. Houd ongeveer 7 centimeter aan, zeker in de wat drogere periodes. Het wat hogere grasveld zorgt daarnaast voor een betere biodiversiteit. Insecten hebben immers meer plek om zich te verschuilen. We verkopen in ons tuincentrum in Huizen elektrische grasmaaiers, handgrasmaaiers en zelfs een robotmaaier van merken als Gardena en Wolf Garten.

Bestrijdingsmiddelen

De kleine hoekjes trimmen

Een gazon aanleggen is altijd een goed idee! Het gras aan uw blote voeten geeft immers een heerlijk gevoel. Ook de kinderen zijn waarschijnlijk dol op het grasveldje en spelen er regelmatig op. Alle reden om graszoden te leggen én goed te onderhouden. Na de maai ligt uw gazon er waarschijnlijk prachtig bij - behalve die hoekjes en randjes waar u misschien net niet bij kwam. Dit probleem is zo verholpen met een grastrimmer, ook wel kantenmaaier genoemd. Hiermee kunt u uw gehele grasmat netjes afwerken. De meeste grastrimmers zijn elektrisch, maar ze bestaan ook met een accu. 

Tuingereedschap

Grastrimmer kopen | Tuincentrum Rebel

Gazongereedschap kopen in Huizen

Als u uw tuin heeft verrijkt met een prachtig grasveld wilt u er natuurlijk op en top van genieten. Daarom is regelmatig onderhoud een vereiste. We hebben in onze winkel een hele hoek gewijd aan meststoffen, voedingsmiddelen, bestrijdingsmiddelen en andere grondproducten die u helpen het gras groener te houden dan dat aan de overkant. U vindt daarnaast het benodigde gereedschap in onze winkel. Zo kunt u probleemloos maaien, verticuteren en trimmen. 

MEER INFORMATIE OVER ONS GAZONGEREEDSCHAP?

Wilt u meer informatie over onze gazongereedschappen? Kom gerust langs bij tuincentrum Rebel in Huizen, nabij Naarden, Valkenveen, Blaricum en Hilversum. We hebben alleen het allerbeste gazongereedschap voor u op voorraad. Stel uw vraag aan één van onze medewerkers of neem contact met ons op. We helpen u graag verder met allerlei tips and tricks voor uw gazon. Graag tot snel!