Onderhoudsgereedschap voor uw border

Om uw tuin een goed onderhouden uiterlijk te geven, is het belangrijk dat u om de zoveel tijd die groene vingers eens flink aan het werk zet. Tuinieren houdt immers niet op bij het in de grond stoppen van de planten. Wanneer u net een prachtige border hebt aangelegd, wilt u natuurlijk niet dat deze er troosteloos uit komt te zien. Ons bordergereedschap helpt u uw border er weer fris en fruitig uit te laten zien. Denk aan tuinschepjes, harkjes, maar ook onkruidverwijderaars. Voor een goed advies over onze producten nodigen we u graag uit in ons tuincentrum. In ons tuincentrum in Huizen vindt u immers kwalitatieve gereedschappen van topmerken als Talen Tools, Wolf Garten en Gardena. Kom langs om ons assortiment te bekijken! De medewerkers bieden u graag een helpende hand.

Onderhoudsproducten voor de border kopen | Tuincentrum Rebel

Een border aanleggen | Tuincentrum Rebel

Een border aanleggen? Goed idee!

Elke trotse tuineigenaar zou eigenlijk één of meerdere borders in zijn of haar tuin moeten hebben. Zijn uw vingers nog wat aan de lichtgroene kant en zegt het woord 'border' u niet zoveel? Eigenlijk is een border gewoonweg een strook grond waar allerlei planten in staan. Vaak worden border aan weerszijden van de tuin aangelegd, maar eigenlijk zijn de mogelijkheden eindeloos. Borders in organische vormen, vehoogde border, borders langs een looppad of borders die dienen als een soort tuinkamer-afscheiding? Het kan allemaal! Bij de juiste invulling kunt u jaarrond van alles dat groeit en bloeit genieten. Belangrijke gereedschappen voor de aanleg zijn onder andere:

  • Spade (voor grote planten)
  • Plantenschep (voor kleine planten)
  • Gieter of tuinslang
  • Bezem

TIP! In ons tuincentrum vindt u onder andere een combiset waarmee u zeker uit de voeten kunt. De set bestaat namelijk uit één steel met verschillende kopstukken die voor zowel het gazon, de border, als het terras te gebruiken zijn. 

Gazongereedschap

Onkruid verwijderen uit de border

Schoffelen? Wieden? Voor de moderne tuineigenaar klinken deze termen misschien wel erg ouderwets. Toch is het een essentieel onderdeel van borderonderhoud. Door te schoffelen of wieden gaat u immers op een natuurlijke wijze onkruid in uw border tegen. U wilt uiteraard dat uw border er zo groen mogelijk bijstaat, maar het groene onkruid ziet u natuurlijk liever zo snel mogelijk verdwijnen. Onkruid kan immers ook uw mooie borderplanten tot last zijn. Belangrijke voedingsstoffen worden zomaar ingepikt en uw geliefde planten worden vatbaarder voor ziektes en andere narigheid. Gelukkig zijn er speciale onkruidstekers en schoffels die u helpen onkruid weg te halen. 

TIP! Door te kiezen voor bodembedekkende planten vermindert u de kans op onkruid. Omdat bodembedekkers een prachtig tapijt van planten vormen, heeft u én een prachtige plantenborder én alleen gewenst groen in de tuin.

Onkruid

Bordergereedschappen kopen | Tuincentrum Rebel

Cultivator kopen in Huizen | Tuincentrum Rebel

Essentieel: de cultivator

Een drietand of cultivator is tevens onmisbaar wanneer het op borderonderhoud aankomt. Door met dit stuk gereedschap de grond tussen de verschillende planten los te maken, wordt de grond voorzien van een dosis frisse lucht. Ook worden dichte grondlagen en onkruidgroei voorkomen. Cultiveren is nodig zodat er ruimte wordt vrijgemaakt om water bij de plantwortels te laten komen. Zo kunnen uw planten weer vrolijk doorgroeien en -bloeien. Er bestaan handcultivators en cultivators op een stok.

Meststoffen

Andere gereedschappen

Heeft u zin om de handen uit de mouwen te steken? Dan zijn er nog een aantal andere belangrijke tuingereedschappen die u in huis moet halen als het op borderonderhoud aankomt. Sowieso moet u de planten regelmatig bewateren. Een gieter, tuinslang of zelfs een automatisch druppelsysteem zijn nodig om uw planten tevreden te houden. Ook zijn een emmer, bezem en stoffer en blik items die eigenlijk elke tuinbezitter in huis moet hebben. Zo kunt u eenvoudig alles wat niet thuishoort in de border eenvoudig opruimen, bijvoorbeeld het plantafval dat u overhoudt na het snoeien. 

TIP! Het is aan te raden om afgestorven plantdelen van uw borderplanten pas na de vorstperiode weg te halen. Een groot aantal planten heeft holle stengels die dan 'bloot' komen te liggen. De kans op bevriezing is dan velen malen groter.

Bewatering

Tuingereedschap kopen | Tuincentrum Rebel

Bordergereedschap kopen in Huizen

Haal het beste uit uw tuin en geef uw plantenborders wat ze verdienen: een beetje aandacht! Door uw borders goed te onderhouden, zult u automatisch meer van uw tuin gaan genieten. Een opgeruimd en onderhouden uiterlijk geeft immers, net zoals binnenshuis, een gevoel van rust. Haal dus het benodigde tuingereedschap in huis om de planten in uw border goed tot hun recht te laten komen. Weet u niet zeker wat u allemaal nodig gaat hebben? Onze medewerkers helpen u graag.

MEER INFORMATIE OVER ONS BORDERGEREEDSCHAP?

Kom langs bij tuincentrum Rebel in Huizen, nabij Naarden, Valkenveen, Blaricum en Hilversum, als u advies wil over het gereedschap dat past bij uw tuinklus. Gaat u de border nieuw leven inblazen of wilt u af van dat nare onkruid? We hebben alleen het allerbeste gereedschap in huis, dus ook uw onderhoudsklus zal binnen een handomdraai geklaard zijn. Neem contact met ons op bij vragen vooraf of kom langs in ons tuincentrum. Zien we u snel?