Bewatering

Bewatering en het sproeien van uw gazon en tuinplanten is vooral in de zomer ontzettend belangrijk. Echter is het goed om het gehele jaar uw dorstige kamerplanten van een lekker slokje water te voorzien, Bij tuincentrum Rebel in Huizen vindt u alles op het gebied van sproeien en watergeven, zowel voor kamerplanten als tuinplanten. U heeft u onder meer de keuze uit een gieter, een Hozelock tuinslang, een waterverdeler, een elho regenton of een complete wandslangbox van Gardena. Dit laatste merk biedt een compleet assortiment tuingereedschap van zeer goede kwaliteit. Bekijk ons assortiment en kies het sproeigereedschap dat bij u past. Voor een goed advies nodigen wij u graag uit in ons tuincentrum. 

Bewateringsproducten kopen | Tuincentrum Rebel

Gieter kopen | Tuincentrum Rebel

Een gieter: onmisbaar tuingereedschap

Er zijn verschillende manieren om uw tuinplanten, kamerplanten, bloemen en gazon optimaal te onderhouden met de juiste bewateringsproducten. Er bestaan dus allerlei soorten producten die u helpen bij het geven van water, ieder zo met zijn eigen kwaliteiten, voor- of nadelen. Welk product het beste bij u past, hangt van een aantal factoren af. Heeft u een grote of kleine tuin, of bent u voornamelijk fan van kamerplanten? Klaart u het klusje het liefst zo snel mogelijk of neemt u graag ontspannen de tijd om de planten te bewateren? Eén product moet u sowieso in huis hebben: een gieter komt altijd van pas! We hebben een grote collectie gieters in allerlei vormen en formaten. Tevens zijn ze verkrijgbaar in verschillende kleuren en materialen. Het oog wil immers ook wat.

TIP: Let erop dat u met name de aarde van water voorziet en dat niet alles op de blaadjes terecht komt. Anders krijgen de wortels alsnog geen water.

Voor iedereen het juiste product

Het watergeven van uw planten wordt makkelijker en leuker met goed materiaal. Daarom verkopen wij alleen de fijnste producten van de beste merken, zoals Hozelock, Gardena, elho en Talen Tools. U slaagt niet alleen voor een druksproeier, gieter, spuitslang of waterpomp van deze bekende tuinmerken, maar we hebben ook de accessoires om alles aan te sluiten, netjes op te bergen en goed te regelen. Denk eens aan buitenkranen, tapkranen, muurhaspels, slangenwagens, beregeningscomputers en verschillende spuitkoppen en broezen. Er is immers niks vervelender dan een tuinklus die in de soep loopt door problemen met het materiaal.  Er bestaan zelfs producten voor elektrische bewatering van de tuin. Deze systemen zijn ideaal als u op vakantie gaat of simpelweg niet altijd tijd hebt om de planten en het gazon water te geven. Deze zogenaamde druppelssystemen rekenen zelf uit wanneer en hoeveel water er in de bodem moet worden 'gelekt'. 

Watergeven: 9 tips

Haspel kopen | Tuincentrum Rebel

Tuinslang kopen in Huizen | Tuincentrum Rebel

Een klassieker: de tuinslang

Een tuinslag is eigenlijk onmisbaar bij het watergeven van uw tuinplanten en bloemen. Een tuinslang is er in veel verschillende lengtes: van 15 meter tot aan zo'n 40 meter. Heeft u liever een losse waterslang of gaat u voor een compleet tuinslanghaspel? Ook kunt u binnen de tuinslanghaspels weer kiezen tussen een compacte slangenhouder of een muurhaspel. Verder is een oprolbare en uittrekbare tuinslang erg populair. Een uittrekbare tuinslang is erg handig als u veel ruimte in uw tuin heeft: deze tuinslang wordt namelijk langer wanneer u er gebruik van maakt en kort weer in als de watertoevoer is afgesloten. Wij verkopen ook de flexibele tuinslang. Een stugge tuinslang kan namelijk niet bij alle plekken komen. Daarom biedt een flexibele tuinslang hier vaak de oplossing.

Slimme water-geef tips

Een must-have met het oog op de toekomst

Heeft u al overwogen om een regenton aan de tuin toe te voegen? Met een regenton draagt u uw steentje bij aan een duurzamere toekomst. Door het extreme weer van de laatste jaren zijn er al heel wat zware regenbuien over ons land getrokken. Door het overtollige regenwater in de ton op te vallen, ontziet u het riool en wordt waterschade voorkomen. Tap het water en laat het in de gieter lopen om de plantjes vervolgens gratis water te geven. Jawel, het hemelwater kost in tegenstelling tot kraanwater natuurlijk helemaal niks. Daarnaast vinden uw plantjes het regenwater stiekem een stuk lekkerder, omdat daar geen kalk in zit. Wegens de steeds droger wordende zomers is het essentieel om zuinig om te gaan met het water. Ook daarom is een regenton een bijzonder fijne toevoeging aan de tuin! Bezoek ook eens ons Groen Klimaatplein voor meer duurzame oplossingen.

Groen Klimaatplein

Regenton kopen | Tuincentrum Rebel

Bewateringsproducten kopen in Huizen

Haal het beste uit uw tuin en geef uw planten wat ze verdienen: een lekker slokje water om hun dorst te lessen! Vroeg in de ochtend is het voor de meeste planten het beste moment om water te krijgen, aangezien ze daar dan de hele dag op kunnen teren. Voor kamerplanten maakt het tijdstip niet uit. Houd wel in de gaten dat u niet meer over minder water schenkt dan nodig. Van gieters tot regentonnen; u vindt het allemaal in ons tuincentrum.

MEER INFORMATIE OVER ONS BORDERGEREEDSCHAP?

Kom langs bij tuincentrum Rebel in Huizen, nabij Naarden, Valkenveen, Blaricum en Hilversum, als u advies wil over het bewateringsproduct van uw voorkeur. Ook als u juist in de oriëntatiefase zit kunnen wij u helpen. Neem contact met ons op bij vragen vooraf of kom langs in ons tuincentrum.