Ontdek ons assortiment tuingereedschap

Begin goed voorbereid aan uw tuinklus met het juiste tuingereedschap! Zo weet u zeker dat u goed beslagen ten ijs aan uw onderhoudsklus, maaibeurt of snoeisessie start. Bent u op zoek naar professioneel tuingereedschap? In ons assortiment vindt u kwalitatieve gereedschappen van topmerken als Talen Tools, Gardena, Wolf Garten, Fiskars en Hozelock. Met ons gereedschap, zowel handgereedschap, elektrisch gereedschap en tuingereedschap op gas, kunt u elke tuinklus aan. Kom langs bij ons tuincentrum in Huizen en ontdek ons volledige aanbod! Onze medewerkers matchen u graag aan het juiste product.

Tuingereedschap kopen | Tuincentrum Rebel

De tuinafdeling van tuincentrum Rebel!

Tuingereedschap voor elke tuinklus

Iedereen heeft baat bij het in huis halen van een bepaalde tuingereedschappen - of u nu alleen een stel kamerplanten of een heel landgoed heeft. Waar groen is, is immers onderhoud. Zelfs als uw tuin voornamelijk uit tegels bestaat, zal u merken dat er om de zoveel tijd een onderhoudsklusje op u wacht. In ons tuincentrum kunt u voor verschillende doeleinden het juiste tuingereedschap vinden. Omdat wij alleen het allerbeste en gebruiksvriendelijke gereedschap verkopen, willen we af van het idee dat tuinonderhoud gelijk staat aan ongemak. Grasmaaien, harken, snoeien of vegen: het onderhouden van uw buitenplek is een bevredigend klusje wanneer u met het juiste product aan de slag gaat. Zo wordt tuinieren weer leuk!

Meer over gereedschap

Alles voor een gezond gazon

U wilt uiteraard dat het gras aan de overkant niet groener is dan dat van u. Belangrijk is dus dat u uw gazon zo goed mogelijk onderhoud. Daar horen natuurlijk de juiste mest- en voedingsstoffen bij, maar ook het nodige tuingereedschap mag niet worden vergeten. Maaien en verticuteren zijn vaste onderdelen van het gazononderhoud. Zo verkopen we onder andere handgrasmaaiers, elektrische grasmaaiers en zelfs een robotgrasmaaier van Gardena. Elektrische trimmers zorgen er daarnaast voor dat de randjes er ook picobello bij komen te staan. De verticuteerhark mag tevens niet ontbreken in uw collectie. We verkopen harken van verschillende merken, sommige met houten en andere met kunststof steel. Daarnaast bestaan er combisets, waarbij er verschillende kopstukken voor meerdere klussen op één steel passen. Vergeet ook zeker de bladblazer niet. Hiermee kunt u eenvoudig afgevallen blad van uw grasveld blazen. Een pak met bladeren zorgt ervoor dat het gras niet genoeg zuurstof krijgt en dus is het zaak om deze snel te verwijderen.

Onderhoudsgereedschap voor het gazon

Grasmaaier kopen | Tuincentrum Rebel

Terras onderhoud | Tuincentrum Rebel

Terras onderhoud

Zoals al eerder genoemd hebben niet alleen uw beplanting en gazon onderhoud nodig, maar moet het terras er om de zoveel tijd ook aan geloven. Onkruid, groene aanslag of andere viezigheid zijn we natuurlijk liever kwijt dan rijk. Ze zijn immers letterlijk een smet op uw tuin. Om die reden verkopen we veel verschillende bezems, meerdere soorten stoffer en blik, en staalborstels - altijd handig om in huis te hebben! Ook voegenkrabbers met een kort handvat of op steel zijn handig wanneer er weer wat onkruid tussen de tegels omhoog komt. U kunt ook kiezen voor onkruidbranders op elektra of gas. Wilt u aanslag en onkruid biologisch bestrijden? We verkopen bestrijdingsmiddelen van onder andere ECOstyle en HG die u helpen uw klus te klaren.

Onkruid bestrijden

Border onderhoud: wat heeft u nodig?

Bij het aanplanten van allerlei prachtige planten, bomen of struiken zijn er uiteraard een aantal gereedschappen die niet mogen ontbreken. Een goed begin is het halve werk en dus is het goed om uw bodem en grond eerst plantproof te maken. Voordat uw beplanting de grond in kan moet deze eerst vrij worden gemaakt van onkruid, bijvoorbeeld met een onkruidsteker of borderhark, en moet de grond goed doorgespit zijn. Een schoffel of spade komt goed van pas. Wanneer u uw planten in de grond zet moet u uiteraard eerst een plantgat maken. Gebruik voor kleine plantjes een speciaal plantenschepje en voor wat groter groen een schop. Het plantgat moet 1,5 tot 2 keer zo groot zijn als de wortelkluit. Vergeet na het aanplanten niet het groen lekker veel water te geven met behulp van een tuinslang of gieter.

Gereedschap voor uw border

Onderhoud de border | Tuincentrum Rebel

Tuingereedschap van Fiskars kopen | Tuincentrum Rebel

Een goede snoeibeurt

Waar groen is moet gesnoeid worden. De ene keer snoeit u om een klimplant te verlichten, de andere om een haag strak te houden. Veel planten hebben graag dat ze om de zoveel tijd gesnoeid worden, omdat de plant zo immers verjongd wordt. Hij kan vervolgens weer lekker groeien en bloeien in de lente. Snoeigereedschap is er in vele soorten en maten. Om de takjes van een hortensia af te knippen heeft u immers geen elektrische heggenschaar nodig en om de buxushaag op uw eigen terrein te houden is een snoeischaar weer te klein. We hebben daarom twee schappen vol snoeigereedschap van Fiskars en Gardena in verschillende sterktes en lengtes - ook telescopisch gereedschap. Onze snoeigereedschappen zijn er vaak in zowel elektrische als handmatige vorm. Kom langs en ontdek welk soort gereedschap past bij uw klus. 

Snoeigereedschap

Alles voor een succesvolle tuinklus

U zou het misschien vergeten, maar er zijn ook tal van producten die uw tuinklus nog nét even een stukje fijner maken. Zo is het uiteraard belangrijk dat u de juiste beschermende kleding draagt. Denk hierbij aan speciale tuinschoenen, kaplaarzen en tuinhandschoenen. Voor elke klus en elke maat hebben we passende handschoenen op voorraad. Een tuinknielkussen maakt bepaalde tuinklussen net wat comfortabeler. Daarnaast verkopen we in ons tuincentrum verschillende soorten droogloopmatten (ook op maat te snijden), kokosdeurmatten en andere soorten deurmatten. Een slangenwagen voor de tuinslang, maar ook andere opbergers zorgen ervoor dat u zonder probleem en zonder tegenzin aan een nieuwe onderhoudsbeurt begint.

Hulpjes en accessoires

Beschermende kleding en tuinhandschoenen kopen | Tuincentrum Rebel

Tuingereedschap kopen in Huizen | Tuincentrum Rebel

Onderhoudstips voor uw tuingereedschap

Na een dagje ploeteren in de tuin heeft u natuurlijk geen zin om veel tijd te besteden aan het schoonmaken van uw tuingereedschap. Maar hoe beter u uw tuingereedschap onderhoudt, hoe langer deze meegaat! En daarom is het wel belangrijk om uw tuingereedschap na een klus weer schoon op te bergen. Met deze slimme tips voorkomt u dat het onderhouden veel tijd kost:

  • De houten delen van uw tuingereedschap kunt u insmeren met lijnzaadolie. Dit voorkomt loszitten en bladeren van het hout.
  • Hang gereedschap op wanneer u het heeft gebruikt en leg het niet in een hoekje op de grond. Dit voorkomt hardnekkige roestplekken.
  • Maak groot en klein snoeigereedschap goed blad- en aardevrij en berg deze dicht op.
  • Rol een tuinslang op en laat deze niet in de zon liggen; dit voorkomt scheuren door uitdroging.
  • Zet kruiwagens en gieters buiten op de kop; zo blijft er geen water in staan en voorkomt dit roest.
  • Spoel al het handgereedschap na gebruik even af onder de kraan en droog het gereedschap goed af. Dit voorkomt roestplekken. 
  • Toch een roestplekje? Schuur het weg met een stukje schuurpapier.
  • Houd snoeigereedschap scherp door het af en toe te slijpen.

Videotip: hoe onderhoud ik mijn gereedschap?

Tuingereedschap kopen in Huizen

U wilt namelijk zo lang mogelijk genieten van alles dat groeit en bloeit in uw tuin. Het is daarom zaak om tuinonderhoud erg serieus te nemen. Gelukkig zijn daar allerhande tuingereedschappen voor! Van snoeischaren tot bezems en van handstrooiwagens tot onkruidkrabbers; voor elke tuinklus is er een geschikt soort gereedschap. Wij hebben ook een deel van ons tuincentrum gewijd aan meststoffen, plantenvoeding en andere producten die uw tuin in optimale conditie houden. Kom langs en ontdek het zelf.

MEER INFORMATIE OVER ONS TUINGEREEDSCHAP?

Bent u op zoek naar kwalitatieve, effectieve en gebruiksvriendelijke tuingereedschappen om uw tuinklus aan te pakken? Kom gerust langs bij tuincentrum Rebel in Huizen, nabij Naarden, Valkenveen, Blaricum en Hilversum. Stel uw vraag aan één van onze medewerkers of neem contact met ons op. We helpen u graag verder met allerlei tips and tricks. Graag tot ziens!