Regentonnen

Regentonnen

Op zoek naar een regenton? Bij Tuincentrum Rebel in Huizen vindt u verschillende regentonnen! Wij zijn groot voorstander van de regenton omdat dit zowel milieuvriendelijk als goed voor uw eigen portemonnee is. U vangt er regenwater mee op, wat scheelt op de waterrekening maar ook in het gebruik van leidingwater. Het water uit te regenton is ideaal voor de planten in de tuin, uw terra te schrobben of uw auto of fiets schoon te maken. Met een gieter kunt u ook water uit de regenton tappen. 

Regenton aan de regenpijp

U kunt een regenton gemakkelijk door middel van een vulautomaat bevestigen aan de regenpijp. Als de ton vol is, dan wordt de regenpijp weer een 'normale' regenpijp. Er zijn ook vulautomaten beschikbaar met een vuil- en bladfilter. 

Het plaatsen van een regenton

Wilt u een regenton gaan plaatsen? Geen paniek, dit is erg eenvoudig. Wat u nodig heeft:

  • Een regenton
  • Vulautomaat
  • PVC lijm (eventueel)
  • Zaag (regenpijp van PVC dan een fijngetande handzaag en een regenpijp van zink behoeft een fijngetande metaalzaag)

Er zijn vele filmpjes en uitleg over het plaatsen van een regenton te vinden. Dat maakt het erg gemakkelijk. Natuurlijk leggen wij het u in ons tuincentrum in Huizen ook graag uit!

Water uit de regenton is goed voor de planten

Wist u dat regenwater het beste is voor uw planten? Nog een voordeel voor de regenton! Regenwater is zachter dan leidingwater en dat vinden de planten fijner. Daarnaast draagt het aanschaffen van een regenton ook bij aan de watervriendelijkheid van uw tuin

Kom voor regentonnen naar Tuincentrum Rebel

Mocht u dus op zoek zijn naar een regenton. Kom dan vooral langs in ons tuincentrum in Huizen! Daar helpen we u graag een mooie regenton uit te zoeken. Bekijk hier onze contactgegevens en openingstijden