Bloempot buiten

Geen tuin of terras kan zonder buitenpotten. Zet een bloempot buiten en creëer een plek vol gezelligheid en sfeer. Bij ons treft u een bijzonder mooie selectie bloempotten. Van de bekendere merken zoals elho, Capi en Artstone tot rieten manden en terracotta bloempotten. Indruk maken? Plaats eens een grote bloempot buiten! 100 cm is een maat waarmee u voor een ware eyecatcher zorgt. In ons tuincentrum in Huizen, nabij Blaricum, Naarden, Bussum, Eemnes, Laren, Hilversum en Muiderberg, vindt u een bijzonder ruime selectie bloempotten van verschillende groottes, materialen en kleuren. Komt u inspiratie opdoen?

Buitenpotten kopen | Tuincentrum Rebel

Tips uw bloempot buiten

Bloempotten zijn er in allerlei verschillende materialen, kleuren en formaten. De keuze van het materiaal kan zowel terracotta, kunststof, glas, gietijzer, natuursteen, hardhout als beton zijn. De keuze van het materiaal staat meer centraal aan de look van uw tuin. Gaat u voor een ruwe, industriële look? Dan zijn bloempotten van gietijzer, natuursteen of beton de juiste keuze. Dit soort bloempotten geven namelijk direct een stoere uitstraling. Zorg zeker dat de pot niet te klein is voor de plant die u er in plaatst. Wat belangrijk is om te weten:

  • Elke pot moet voorzien zijn van drainagegaten (minimaal één vinger en maximaal een duim breed) en op blokjes geplaatst worden. Zo kan het overtollige water goed wegvloeien.
  • Plant vaste planten in potten met schuine wanden zonder kromming of inwendige oneffenheden. Zo voorkomt u beschadiging van de kluit bij verpotting.

Bij de meesten plantenpotten staat de diameter (de omvang van de pot) gelijk aan de hoogte. Zo heeft u altijd het juiste formaat voor elke plant!

Tuinplanten

Een hoge plantenbak of een plantenrek buiten plaatsen? Goed idee!

Opties genoeg als het op buitenpotten aankomt! U kunt voor één grote bloempot kiezen als u een grote tuin heeft en deze gezellig aan wilt kleden. Een groepje kleinere plantenbakken in leuke kleurtjes kan natuurlijk ook! Bij tuincentrum Rebel bestaat het assortiment uit een breed scala: van traditionele ronde terracotta potten tot aan strakke, lichtgewicht elho potten. Een aantal van onze favorieten?

  • De balkon plantenbak
  • Een plantenbak met klimrek
  • Terracotta bloempotten
  • De verrijdbare plantenbak
  • Een hoge plantenbak
  • Een ovale bloempot

Potterie kopen | Tuincentrum Rebel

Capi potten kopen | Tuincentrum Rebel

Optimaal genieten met luxueuze potten van Capi

Wilt u een plantenbak van top kwaliteit die ook nog eens makkelijk te verplaatsen is? Dan is een Capi bloempot écht wat voor u! Deze plantenbakken herkent u snel aan de opvallende oranje kleur binnenin de potten. Deze oranje kleur is een knipoog naar de duurzame Nederlandse productie en is tevens een isolatielaag. Dankzij deze isolatielaag beschermt u de wortels van uw tuinplanten beter, zowel in de winter als de zomer. Bovendien zorgt deze laag er ook nog eens voor dat uw potten steviger zijn, waardoor de pot ook nog minder breukbestendig is. Hoe fijn is dat? De bloempotten van Capi zijn ook nog eens gemaakt van recyclebaar materiaal. Bovendien is de plantenbak verder waterdicht en hierdoor perfect om in uw tuin te plaatsen. U kunt kiezen uit verschillende kleuren zoals grijs, bruin, zwart of wit en ook de vormen zijn uiteenlopend: van halfrond tot vierkant! Verder verkopen wij in het tuincentrum, nabij Blaricum, Naarden, Bussum, Eemnes, Laren, Hilversum en Muiderberg, ook kunststof buitenpotten en goedkope buitenpotten van diverse natuurlijke materialen. 

Binnenpotten

HOE KUNT U HET BESTE PLANTEN EN VERPOTTEN?

Wanneer u een plant in een pot plaatst of overzet in een andere pot en u merkt dat de wortels droog zijn, doet u er goed aan om de kluit even helemaal in water onder te dompelen. Vul de pot onderin voor ongeveer een derde met grind of hydrokorrels. Reservewater blijft hierin gemakkelijk hangen en overtollig water wordt langzaam afgevoerd. Vul de pot vervolgens met een laagje potgrond en plaats de plant hier boven op.

Let op! Boven de kluit moet nog ongeveer twee centimeter pot zitten. Vul de rest van de pot nu helemaal op met potgrond en druk het niet te stevig aan. Merkt u na verloop van tijd dat de pot te klein wordt voor de plant? Kies dan een pot die zo'n drie tot vijf centimeter groter is in zowel de breedte als hoogte en voer dezelfde stappen uit.

Tuingereedschap

bloempotten kopen | Tuincentrum Rebel

Buitenpotten kopen in Huizen

Wilt u graag buitenpotten in de buurt kopen? Dan zit u goed bij Tuincentrum Rebel. Als sfeermaker van ‘t Gooi hebben wij diverse bloempotten in het assortiment. Zo kunt u bij ons terecht voor buitenpotten van kunststof, hout of steen. Kom langs bij de buitenpotten outlet in ons tuincentrum in Huizen en ontdek alle bloempotten in de aanbieding in het assortiment.

Buitenpotten bij tuincentrum Rebel

In een tuin is een mooie bloempot voor buiten belangrijk om een gezellige sfeer te maken en mag daarom ook niet ontbreken. Met meerdere bloempotten transformeert u de sfeer buitenshuis in een handomdraai. Bij ons vindt u alle denkbare materialen, vormen, afmetingen en kleuren. Bent u op zoek naar mooie bloempotten en plantenbakken of heeft u nog vragen? Komt gerust langs bij tuincentrum Rebel in Huizen en stel uw vraag aan één van onze medewerkers of neem contact met ons op via onze contactpagina. We zijn goed te bereiken onder andere vanuit Het Gooi, Blaricum, Naarden, Bussum, Eemnes, Laren, Hilversum en Muiderberg. Graag tot ziens!