Populaire planten in maart

Zowel voor binnenshuis als buitenshuis zijn er verschillende populaire planten in maart. Het is de maand waarin de lente begint, dus natuurlijk hebben we bij Tuincentrum Rebel in Huizen voldoende aanbod om de lentesfeer naar u toe te halen. Denk aan kleurrijke eenjarige planten voor in een bloembak of perk, betrouwbare vroegbloeiers voor in de tuin of frisse kamerplanten. Wij zetten de populaire planten voor het begin van de lente graag voor u op een rij!

Kleurrijke eenjarige plantenPopulaire planten in maart

Ons tuincentrum is gevestigd in 't Gooi nabij Hilversum, Blaricum, Bussum en Naarden. Kom vooral een langs want dan vindt u een rijk assortiment aan eenjarige planten in allerlei soorten, maten en kleuren. Deze planten worden ook wel perkplanten genoemd en zijn geschikt voor zowel bloembakken, potten of tuin. In Nederland kennen we een aantal bekende bloeiende voorjaarsplanten:

  • Een eenjarige plantensoort die veel voorbijkomt vanaf de vroege lente is de tulp. Deze typisch Nederlandse plant is zowel geschikt voor in de tuin als in huis;
  • De naamgenoot van de voorjaarsvakantie mag zeker niet ontbreken in het rijtje populaire planten in maart: de krokus! De krokus is een echte vroege voorjaarsbloeier, die subtiele kleurtinten toevoegt aan uw tuin;
  • De hyacint is een bekende bloemsoort in Nederland. Deze populaire voorjaarsbloeier is niet alleen een kleurrijke tuinplant, maar doet het ook goed als potpland. Hyacinten kunnen binnenshuis opgekweekt worden tijdens de wintermaanden om ze het volgende jaar weer te planten in de tuin;

De gekweekte eenjarige planten hebben veelal verleidelijke kleuren, bloeien al vanaf de aankoop en houden dat ook lang vol. Daarom horen eenjarige planten zeker in het rijtje van populaire planten in maart thuis! Let wel op, deze planten kunnen niet tegen vorst dus plant ze niet te vroeg.

Betrouwbare vroegbloeiers voor in de tuinPopulaire planten in maart

Omdat we niet altijd zeker zijn van de weersomstandigheden in maart, zijn betrouwbare voorjaarsbloeiers als tuinplant zeer populair. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Longkruid;
  • Kleine maagdenpalm;
  • Wolfsmelk;
  • Oosterse kerstroos.

Deze planten doen het goed in maart, ongeacht de weersomstandigheden. Ook diverse vaste tuinplanten kunnen ook met minder mooi weer in maart uw tuin opfleuren. Vraag onze medewerkers in ons tuincentrum naar de beste tuinplanten voor uw tuin!

Populaire planten in maartVergeet de kamerplanten niet!

Uiteraard staan we in maart te popelen om de tuin aan te pakken, maar laten we de kamerplanten vooral niet vergeten. Ook binnenshuis kunnen bloeiende planten niet ontbreken! Breng de lentesfeer in huis en ga voor frisse planten met veel kleur. Niet alleen kunt u bij ons terecht voor een ruim assortiment aan kamerplanten, we geven u ook graag advies over de verzorging van iedere plant.

Populaire planten voor het voorjaar bij Tuincentrum Rebel

Nu u weet welke planten er populair zijn in maart, kunt u vast en zeker een mooie selectie maken van de planten die een plekje in uw huis of tuin verdienen. Bij Tuincentrum Rebel hebben wij ons assortiment tuinplanten en kamerplanten overzichtelijk ingedeeld, zodat u eenvoudig kunt vinden waar u naar zoekt. Kom langs bij ons tuincentrum in Huizen voor populaire planten in maart!