Gezien in de folder: Viva la veranda

Relaxmodus aan!

Natuurlijke materialen zijn niet meer weg te denken uit onze omgeving. We hebben hier een veranda gestyled met materialen als riet, katoen, rotan, zeegras en hout. Daarbij passen planten die ook deze lichte en luchtige uitstraling hebben zoals bijvoorbeeld siergrassen en bamboe. Hun bladeren en sierlijke halmen wuiven mee op elk briesje wind en geven die relaxte sfeer die je doet denken aan vakantie aan zee. Gebruik om dat thuis te bereiken vooral veel naturel materialen en een tintje blauw als accent voor dat ‘puur natuur’ sfeertje en zet dan je relaxmodus op ‘aan’.

 

Agave Shaka Zulu

Ook planten met een sterke bladvorm passen mooi bij dit thema. Hier hebben we gekozen voor Agave ‘Shaka Zulu’ een mooie wintergroene plant die zich prima in pot thuis voelt, maar ‘s winters wel graag wordt beschermd tegen de ergste kou. Geen probleem want in pot zet je hem in een koudeperiode zo even naar binnen.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Lente in de bol

Het voorjaar lijkt nog heel ver weg. Toch kon je tijdens de kerst al bossen tulpen kopen en verschenen de eerste potjes met hyacinten in de verkoop. De kwekers lijken ons elk jaar steeds vroeger blij te kunnen maken met bolletjes op pot. En het nieuwe tulpenseizoen begint ook alweer op 19 januari, met een feestelijk evenement op de Dam in Amsterdam.

Lees meer...
Kerstboom eruit, kamerplant erin!

Nu de feestdagen alweer achter ons liggen en de kerstversieringen opgeborgen zijn is het opeens een stuk minder sfeervol in huis, en het grauwe weer doet je humeur ook geen goed. Fleur jezelf op met een kamerplant als blikvanger. In ons tuincentrum in heb je ruime keuze, voor elke smaak en elk budget.

Lees meer...
Groentrends 2019

Een nieuw jaar, een nieuw begin. Wat kunnen we op groengebied verwachten in 2019, zowel in het interieur als in de tuin? Bloemenbureau Holland stelde traditiegetrouw samen met trendwatcher Aafje Nijman drie stijltrends op. Doe ideeën op en beleef alvast de nodige voorpret voor komend tuinseizoen.

Lees meer...