Gezien in de folder: in 5 stappen je vijver klaar

Werk aan de vijver

De vijver is het kloppend hart van de tuin. Na de winter is de vijver weer toe aan een opfrisbeurt. Maar wat moet er eigenlijk allemaal gebeuren? Met deze 5 stappen is je vijver in een mum van tijd weer klaar om van te genieten!

5 stappenplan:

  1. Verwijder bladeren, takjes en afgestorven plantenresten. Vergeet hierbij de vijverbodem niet. Te veel afval op de vijverbodem zorgt ervoor dat het biologisch evenwicht in de vijver wordt aangetast.
  2. De waterkwaliteit is essentieel voor een gezonde vijver. Daarom moet je de waterwaarden van de vijver goed in de gaten houden. En indien nodig bijsturen.
  3. Zorg voor voldoende zuurstof-planten in de vijver. Zuurstofplanten zijn essentieel voor de bacteriële afbraak van organisch afval in de vijver. Gebruik bij het planten vijvergrond en dek de grond eventueel af met vijversubstraat.
  4. Vissen hebben in de winter bijna geen voer nodig. Begin pas weer met dagelijks voeren van je vijvervissen bij een watertemperatuur van 10°C of meer.
  5. Maak je vijver helemaal af met drijfplanten en/of een waterlelie. Daarna de benen omhoog en heerlijk genieten van je vijver!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

15 Tuintips december

We zijn benieuwd wat Koning Winter dit jaar voor ons in petto heeft, maar we kunnen altijd nog wel wat tuinklusjes doen. En tussen de voorbereidingen voor de feestdagen door kun je binnenshuis ook alvast plannen maken voor het volgende voorjaar en tuinseizoen.

Lees meer...
Meer decembersfeer

Buiten is het donker en kaal. We zijn druk met voorbereidingen voor de feestdagen en maken het binnen graag zo gezellig mogelijk. Bezoek ons tuincentrum in en creëer in een handomdraai meer sfeer in huis, tuin en op het balkon.

Lees meer...
Kerstboom kiezen anno 2018

Het aantal soorten kerstbomen waaruit je kunt kiezen is groter dan ooit. Voor wie durft: een kerstboom van simpele houten planken is ook dit jaar nog helemaal ‘je van het’, passend bij de Scandinavische interieurstijl. Je hebt geen last van uitvallende naalden, maar je mist natuurlijk wel die lekkere dennengeur.

Lees meer...