Kerststerren stralen overal

Kerststerren stralen overal

Het is dé kerstplant: de kerstster (Euphorbia pulcherrima), ook wel Poinsettia genoemd. Deze sterke kamerplant – niet te verwarren met de kerstroos (Helleborus), de vaste tuinplant – is populairder dan ooit. Want hij is er tegenwoordig niet alleen in klassiek rood of wit, maar  ook in crème, zalmroze, zuurstokroze, paars en zelfs tweekleurig. En u kunt kiezen uit  verschillende formaten, van mini tot large.

Schutbladeren
In feite zijn het niet de bloemen van deze wolfsmelkachtige die de show stelen, maar de gekleurde schutbladeren. De eigenlijke bloempjes aan het eind van de stengels zijn licht geel-groen en vallen niet echt op. Wanneer u een kerstster goed verzorgt, kunt u er makkelijk vier maanden lang van genieten. 

Verzorgingstips

  • Geef de kerstster een lichte plek, maar niet in het volle zonlicht.
  • Zet de plant niet op de tocht.
  • Kerststerren houden van warmte, tot circa twintig graden Celsius, maar zet ze niet boven de verwarming, want dan drogen ze uit. Of benevel ze af en toe met de plantenspuit.
  • Laat de plant in papier verpakken, als u hem koopt terwijl het vriest en u er nog mee naar huis moet lopen of fietsen.
  • Geef tijdens de bloei om de twee dagen een beetje lauwwarm water, maar laat de plant geen ‘natte voeten’ krijgen.
  • Geef een keer in de week voeding voor kamerplanten.
  • Let op: het witte sap van de kerstster is giftig, dus houd hem buiten het bereik van kinderen en huisdieren.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Tuincentrum vol sinterklaascadeaus

In ons tuincentrum in kun je je nu al helemaal in kerstsfeer onderdompelen - zie ons eerdere bericht over de kersttrends van dit jaar op deze site - maar we vieren natuurlijk eerst Sinterklaas.

Lees meer...
Laat je verleiden en verblijden door de kerstshow in ons tuincentrum

Kerst begint vroeger dan ooit. Doe inspiratie op en sla alvast wat kleine, trendy kerstdecoraties in of pak meteen groots uit.

Lees meer...
Bakken vol herfstkleur

De bomen worden kaal, veel planten worden bruin en het coronavirus waart nog steeds rond. Je zou er een herfstdip van krijgen.

Lees meer...