Zó decoreert u uw paastafel als een pro!

Perfecte paastafel!Hoera, de gezellige paasdagen komen er weer aan! Dat betekent dat we weer eitjes gaan schilderen, paaseitjes gaan zoeken en heel veel chocola mogen eten. Het paasontbijt is echter het hoogtepunt van een geslaagde eerste of tweede paasdag. Het is een gezellig moment om met geliefden samen te zijn en te genieten van het lekkerste eten. Een op z'n paasbest aangeklede paastafel maakt het ontbijt of de brunch uiteraard nóg gezelliger. Gelukkig maakt u met een paar eenvoudige decoratietips uw tafel tot een echte blikvanger...

Kleur bekennen

Allereerst is het belangrijk om te bedenken welke kleuren u wilt gebruiken. Traditionele paaskleuren zijn geel, groen en roze, maar u kunt natuurlijk ook andere kleuren kiezen die bij uw interieur aansluiten. Zorg er wel voor dat de kleuren goed bij elkaar passen en niet te druk zijn. Pasteltinten zijn daarom sowieso een goede optie.

Sfeervolle servetten

Een leuke en klassieke manier om uw tafel te decoreren is door gebruik te maken van servetten. U vindt bij ons geweldig leuke servetten met gezellige afbeeldingen. Leg deze op de bordjes voor een sfeervolle touch. Mag het wat creatiever? Vouw de servetten in de vorm van een konijnenoren! U kunt de servetten ook oprollen en versieren met een lintje in de kleur van de tafeldecoratie.

Extra tip! Maak gebruik onder onderborden: zet een wat groter en wat kleiner bordje op elkaar om diepte te creëren. Het zorgt er ook voor dat de tafel nooit 'leeg' is als er van gangen wordt gewisseld.

Ei love it!

Een ander leuk idee is om de tafel met eieren te decoreren. U kunt hardgekookte eieren beschilderen of beplakken met gekleurd papier. Dit is een leuke activiteit om samen met kinderen te doen. U kunt deze vervolgens in doorzichtige glaasjes leggen, nonchalant over de tafel verspreiden of aan een stel paastakken hangen. We hebben in ons tuincentrum ook andere leuke ei-catchers voor op tafel of in uw takken. Wij zijn fan de gezellige kuikentjes die u over de tafel kunt laten 'tokken'. 

Zó decoreert u uw paastafel als een pro!

Knappe kunstbloemen

Naast eieren kunt u ook bloemen gebruiken om uw tafel te decoreren. Kies bijvoorbeeld voor tulpen, narcissen of hyacinten in vrolijke kleuren. We hebben kant-en-klare bakjes met leuke paasdecoraties die uw tafel enorm opfleuren. Ook kunstbloemen zijn een mooie optie. U kunt deze in kleine vaasjes of juist in één grote blikvangende vaas zetten.  Als u takken van verschillende hoogtes gebruikt, krijgt uw tafel meer diepte. Zorg er wel voor dat de bloemen niet té hoog zijn, zodat uw gasten elkaar nog wel goed kunnen aankijken.

Kunstbloemen

 

Gezellige kaarsen en theelichthouders

Om de tafel nog meer sfeer te geven, kunt u kaarsen gebruiken. Kies voor kleine kaarsjes in pastelkleuren, rustieke kaarsen in verschillende hoogtes of speciale paastheelichthouders. Ook kunt u kiezen voor geurkaarsen in een lekkere lentegeur, zoals jasmijn of lavendel. Zo tilt u uw tafel naar een nóg vrolijkere dimensie.

Kaarsen

 

Zó decoreert u uw paastafel als een pro!

Een persoonlijke touch

Tot slot is het leuk om een persoonlijk tintje aan de tafel te geven. Schrijf bijvoorbeeld de naam van elke gast op een kaartje en leg deze op het bord. U kunt ook foto's van uw gasten uitprinten en deze over de tafel verspreiden. Heeft u kinderen? Dan is het leuk om uw kleintjes deze foto's te versieren met allerlei paasstickers of stiften. Maak van oma de opper paashaas of verander papa in een schattige kip.

Paasdecoratie koopt u bij tuincentrum Rebel

Begint u al trek te krijgen? Wij wel! Met bovenstaande tips wordt uw paasbruch een absoluut succes. Het is natuurlijk ook leuk om een cadeau met paasthema mee te brengen naar de gastheer of -vrouw van het ontbijt. Kom langs bij tuincentrum Rebel in Huizen om de leukste paasdecoratie te scoren. We hebben voor iedere smaak en ieder budget passende items. Tot snel bij het leukste tuincentrum van 't Gooi!

Contact & openingstijden

 

Let op! Eerste paasdag zijn we gesloten, maar tweede paasdag zijn we geopend van 10:00 tot 17:00 uur. Goede Vrijdag is er geen koopavond en sluiten we om 18:00 uur. 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

5x De leukste Vaderdagtips!

We geven graag een aantal Vaderdagcadeautips, voor elk type vader en voor elk budget.  

Lees meer...
Creëer schaduw in een 'coole' tuin

Zie je er ook zo tegenop dat de temperaturen deze zomer mogelijk opeens weer tropisch worden? Geen paniek! Ons tuincentrum heeft allerlei slimme oplossingen en alle benodigdheden om het hoofd (én lichaam) koel te houden.

Lees meer...
15 tuintips voor juni

Juni is doorgaans een van de mooiste tuinmaanden. Ons tuincentrum geeft 15 handige en leuke tips om er volop van te kunnen genieten.

Lees meer...