Onze buitenafdeling is klaar voor het voorjaar…

De tuinplanten afdeling van tuincentrum Rebel in Huizen!Maar hoe staat het met úw buitenplek? Het zonnetje laat zich steeds vaker zien en dat betekent maar één ding... Het voorjaar hangt in de lucht. Tijd dus om uw tuin of balkon te verrijken met allerlei leuke lentetoppers. Onze buitenafdeling is weer ingericht met de mooiste groeiers en bloeiers: van siergrassen tot fruitbomen en van bodembedekkers tot heesters. De plantexperts van tuincentrum Rebel vertellen u graag meer over de standplaats en verzorging van deze planten. Benieuwd naar een aantal van onze groene favorieten? We vertellen het u in dit blogartikel!

Lekker! Fruitbomen & fruitplanten

Ons assortiment fruitbomen en fruitplanten mag zeker in de spotlight worden gezet. Wij verkopen de planten van Fruithof, een bedrijf dat een duurzame teeltwijze hanteert die goed is voor mens en natuur. Daar staan wij compleet achter, aangezien dit natuurlijk de meest lekkere vruchten oplevert. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten fruitbomen om uit te kiezen: van appels en peren tot pruimen en kersen… En vergeet ook de aardbeien en frambozen niet! Verser kunt u ze niet krijgen. Elke boom of plant heeft zo zijn eigen unieke karakteristieken en smaak waar onze medewerkers u natuurlijk graag meer over vertellen.

Meer over onze fruitbomen


 

Ook leuk: een fruitboom is niet alleen een lekkere, maar ook esthetische toevoeging aan de tuin. In de lente staan veel fruitbomen in bloei en bedekken ze zichzelf met talloze kleine bloemen, variërend van zachte roze tinten tot helder wit.

Inheemse planten van eigen bodem

Ontdek ook zeker onze inheemse planten, zoals de boerenjasmijn (Philadelphus snowbelle) en de rimpelroos (Rosa rugosa rubra). Inheemse planten zijn plantensoorten die van nature in onze omgeving voorkomen en zijn aangepast aan de bodem, het klimaat en de omstandigheden. Inheemse planten zijn daardoor vaak sterker en weerbaarder. Bovendien bieden inheemse planten een bron van voedsel en beschutting voor de lokale fauna, zoals vogels, vlinders en insecten. Het toevoegen van inheemse planten aan de tuin creëert daarom een ​​natuurlijke habitat voor deze dieren en kan helpen om de biodiversiteit in uw omgeving te vergroten. Leuk voor u, nóg leuker voor Moeder Natuur!

Blog: de voordelen van inheemse beplanting


 

Tip! Inheemse planten zijn vaak gemakkelijker te onderhouden dan exotische soorten. Omdat ze aangepast zijn aan de lokale omstandigheden, hebben ze minder water, meststoffen en andere hulpmiddelen nodig om te gedijen.

De mooiste tuinplanten scoort u bij tuincentrum Rebel in Huizen!

Verrijk uw tuin met een roos

Wie wel een beetje romantiek kan gebruiken, moet ook zeker ons aanbod rozen bekijken. We hebben weer prachtige rozen van Corinne’s Choice binnen. Alleen de allerbeste klimrozen, struikrozen en stamrozen krijgen een plek in ons assortiment. Er valt heel wat te kiezen op het gebied van kleur, geur en bloemgrootte, maar er is meer dan alleen het uiterlijk van de roos dat het planten ervan zo leuk maakt. Rozen zijn namelijk ook heel dankbare planten die relatief eenvoudig te verzorgen zijn. Met een beetje liefde en aandacht komt u al een heel eind. We hebben bovendien speciale potgrond en meststoffen voor rozen die het u nóg makkelijker maken.

Meer over onze rozen

 

Tuinplanten kopen in Huizen, Blaricum, Hilversum of Naarden? Kom naar tuincentrum Rebel!

Dit is natuurlijk slechts een heel klein deel van ons overweldigende assortiment. Kom zeker langs om ook onze schaduwplanten, vlinderlokkers, kruiden, bloeiende vaste planten en bomen te bekijken. De groenexperts van tuincentrum Rebel vertellen u graag welke planten passen bij de condities in uw tuin. Tot snel bij Rebel, hét tuincentrum van Huizen en omgeving.

Contact & openingstijden

Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

De geheimen van de Gaultheria

Wij  stellen je graag voor aan een winterse uitblinker: de Gaultheria.

Lees meer...
Ontdek de magie van de kerstster

Ontdek hier waarom de kerstster zo speciaal is en hoe je optimaal geniet van zijn schoonheid bij jou thuis.

Lees meer...
15 tuintips voor december

Hier zijn 15 tuintips voor december om je te begeleiden bij het verzorgen van je tuin gedurende de laatste maand van het jaar.

Lees meer...