De kerstster van uw woning!

Poinsettia kopen bij tuincentrum Rebel!De kerstboom is voor velen hét groene symbool voor de kerst. Er is echter een kamerplant die ook zeker een plekje in uw woning verdient, namelijk de Poinsettia. Dat zegt u misschien niet direct iets, maar zijn Nederlandse naam ‘kerstster’ is u zeker bekend. Deze bijzondere plant tovert elke ruimte om tot een kerstig feestje. Laat de kleurrijke kerstster ook de ster van uw huis worden en scoor uw favoriet bij tuincentrum Rebel in Huizen. We hebben ze in allerlei kleuren!

De blaadjes van de kerstster

Van origine is de kerstster een Mexicaanse plant. Hij heeft in de loop der tijd echter de harten van heel wat kerstfans over de hele wereld veroverd. De kerstster is de ultieme feestplant die dit seizoen zeker aan uw kamerplantenverzameling mag worden toegevoegd. Zijn grote bladeren die kleine, gele bloemen omringen, behoren tot de meest opvallende die u dit najaar zal zien. Even voor de goede orde: die kleurrijke schutbladeren van de Poinsettia worden vaak verward met bloemblaadjes, maar dat zijn ze dus niet.

Bezoek onze kerstshow


 

Tip! Het zal u niet verbazen dat de rode variant de meest populaire is tijdens de feestdagen, gevolgd door witte en crèmekleurige soorten. Ook de roze en meerkleurige kerstster vliegt dit jaar weer over de toonbank. Kom langs in Huizen om uw favoriet te scoren!

Het verzorgen van de Poinsettia

Poinsettia's hebben de reputatie een beetje moeilijk te zijn wat betreft hun verzorging. Met de juiste aanpak is het echter een koud kunstje om uw kerstster in topconditie te houden tijdens de kerstperiode en daarna. De Poinsettia houdt van een slokje water op zijn tijd. Belangrijk is dat zijn grond te allen tijden vochtig is. Geef echter niet teveel water. Drassige voetjes kunnen immers leiden tot wortelrot en dat betekent het einde van uw sterretje. De meeste kerststerren behouden hun gekleurde bladeren tot het voorjaar als ze voldoende licht krijgen. Zet de kamerplant dus op en spot waar hij voldoende daglicht, maar geen direct zonlicht op zijn bolletje krijgt. Die warmte kan de bladeren doen verbranden – al zal hier in de winter uiteraard minder kans op zijn.

Tip! Een temperatuur tussen 15 en 22 graden is ideaal voor de kerstster. Dit maakt ‘m zeer geschikt voor keukens en woonkamers.

De Poinsettia of kerstster koopt u bij tuincentrum Rebel in Huizen!

Gele blaadjes?

Maak er een gewoonte van om zo nu en dan een bladeren check te doen. Wanneer u opvalt dat de blaadjes een beetje bleek beginnen te worden of gewoonweg aan het verschrompelen zijn, is er waarschijnlijk iets mis met uw watergift. In de meeste gevallen geldt dat wat minder water geven een betere optie dan te veel. Wees dus een beetje spaarzaam en geef pas water wanneer de bovenste centimeter grond volledig is uitgedroogd.

Kamerplanten


 

Wist u dat… kerststerren ook mooie snijbloemen zijn! Wel is het essentieel regelmatig het waterniveau controleren, want kerststerren zijn nogal dorstig in een vaas. Hoe lang gaan kerststerren mee?

Kerstster kopen bij tuincentrum Rebel

Kom langs bij tuincentrum Rebel voor een prachtig aanbod kerststerren. Onze kerstengeltjes helpen u graag bij de zoektocht naar de perfecte Poinsettia en een bijpassende pot. Wij potten deze uiteraard gratis voor u op! Ook voor meer verzorgingstips bent u bij ons aan het juiste adres.

Openingstijden & contact

Bekijk deze categorieën

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

5x De leukste Vaderdagtips!

We geven graag een aantal Vaderdagcadeautips, voor elk type vader en voor elk budget.  

Lees meer...
Creëer schaduw in een 'coole' tuin

Zie je er ook zo tegenop dat de temperaturen deze zomer mogelijk opeens weer tropisch worden? Geen paniek! Ons tuincentrum heeft allerlei slimme oplossingen en alle benodigdheden om het hoofd (én lichaam) koel te houden.

Lees meer...
15 tuintips voor juni

Juni is doorgaans een van de mooiste tuinmaanden. Ons tuincentrum geeft 15 handige en leuke tips om er volop van te kunnen genieten.

Lees meer...