Duurzaam geteelde kerstbomen koopt u bij tuincentrum Rebel

Duurzame kerstbomen | Tuincentrum RebelDoe deze kerst eens duurzaam! Zoals u weet hebben wij bij tuincentrum Rebel duurzaamheid hoog op de agenda staan. Daarom verkopen we dit jaar ook duurzaam geteelde Nordmann kerstbomen. Deze Pure Nature bomen doen hun naam eer aan: ze worden in Denemarken gekweekt zonder gebruik te maken van milieugevaarlijke pesticiden en kunstmest. Dat is goed voor u én het milieu!

Pure bomen volgens Deense regelgeving

We moeten zuinig zijn op Moeder Aarde, ook als het op kerst aankomt. Misschien staat u er niet direct bij stil, maar naast planten kunnen uiteraard ook kerstbomen duurzaam worden gekweekt. U weet dan zeker dat er met uw aankoop geen zware last op het milieu komt te liggen. Onze biologische teler zorgt ervoor dat er alleen volgens strikte Deense ecologische regels wordt gekweekt. Er worden regelmatig controles uitgevoerd door ‘Landbrugsstyrelsen’, de overheidsinstantie die in Denemarken de biologische landbouw in de gaten houdt. Zo weet u zeker dat uw kerstboom ook écht duurzaam geteeld is. Pure bomen, zonder chemische narigheid dus!

Welk formaat duurzame kerstboom kiest u?

Deze zogenaamde ‘Silver’ kerstbomen zijn er in allerlei afmetingen. Voor elke woning is er dus wel een geschikte boom:

  1. 100 – 150 centimeter
  2. 150 – 200 centimeter
  3. 200 – 250 centimeter

Omdat de bomen gezaagd zijn, is het belangrijk ook een kerstboomstandaard aan te schaffen. De bomen vindt u op het buitenterrein, de kerstboomstandaarden en kerstboomrokken vindt u binnen. Kom gezellig neuzen tussen al onze fonkelende kerstdecoratie.

Onze echte kerstbomen

 

Duurzame kerstboom kopen bij tuincentrum Rebel in HuizenGezondere biodiversiteit

Door het verminderen van het gebruik van pesticiden en kunstmest zorgt biologische landbouw voor een gezondere biodiversiteit. Dit houdt in dat er een rijker en gevarieerder planten- en dierenleven ontstaat op de biologische akkers. Logisch, want insecten worden natuurlijk veel blijer van een omgeving die hun gezondheid bevordert en hun leven niet op het spel zet. Gemiddeld zijn er 30% meer wilde dieren en planten te vinden op akkers die biologisch worden verbouwd dan op niet-biologische akkers.

Wist u dat... bij Pure Nature de CO2-balans bij het kweken van kerstbomen bijna neutraal is? Dit komt omdat er na het oogsten direct weer nieuwe bomen worden geplant. Als de kerstboom na gebruik wordt verbrand in een bio warmtecentrale, wordt er gas bespaard en is de CO2-balans voor die boom daarna positief.

Biologische kerstboom kopen bij tuincentrum Rebel in Huizen

Naast deze biologische bomen zijn er uiteraard ook tal van andere kerstbomen bij tuincentrum Rebel te vinden. Gaat u voor een fijnspar, blauwspar, zilverspar of een andere boom? Ze zijn er in allerlei afmetingen, zowel gezaagd als in pot. Kom langs bij tuincentrum Rebel en zoek de boom die past bij uw wensen. Onze kerstengeltjes helpen u graag bij de zoektocht naar de perfecte boom en pakken deze graag voor u in. Uiteraard bent u bij ons ook aan het juiste adres voor kerstballen, kerstverlichting en andere kerstdecoratie. Tot snel bij tuincentrum Rebel!

Contact & openingstijden

Tags:

Bekijk deze categorieën

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

De geheimen van de Gaultheria

Wij  stellen je graag voor aan een winterse uitblinker: de Gaultheria.

Lees meer...
Ontdek de magie van de kerstster

Ontdek hier waarom de kerstster zo speciaal is en hoe je optimaal geniet van zijn schoonheid bij jou thuis.

Lees meer...
15 tuintips voor december

Hier zijn 15 tuintips voor december om je te begeleiden bij het verzorgen van je tuin gedurende de laatste maand van het jaar.

Lees meer...