Niet vergeten: bloembollen planten

Er is nog wel wat werk aan de winkel als u komend voorjaar van een kleurrijke tuin wilt genieten. U heeft nog maar heel even om bloembollen te planten! Vergeet niet om de komende dagen nog de mooiste voorjaarsbollen in huis te halen, zodat u deze snel in de grond kunt zetten. Of het nu gaat om een kleurrijke border of om prachtige potten die het terras sieren; kleur in de tuin doet mens en dier goed. Kom langs bij tuincentrum Rebel om uw favoriete allium-, narcis-, krokus of tulpenbollen te scoren.

Populaire voorjaarsbloeiers

Maar welke bollen moet u dan in huis – eh, tuin halen? Uiteraard hangt dat van uw persoonlijke smaak af. Gaat u voor verschillende bloemen in één kleur of wordt het juist een bonte verzameling aan bloeiers en tinten? Als u lang van al die tuintoppers wilt genieten, is het van belang om de verschillende bloeiperiodes met elkaar af te wisselen. Zo geniet u gedurende verschillende maanden van allerlei geuren en kleuren in de tuin. Houd dit lijstje met bloeiperiodes in uw achterhoofd:

  • Krokussen: februari, maart
  • Sneeuwklokjes: februari, maart
  • Blauwe druifjes: maart, april
  • Narcissen: maart, april, mei
  • Tulpen: april, mei
  • Hyacinten: april, mei
  • Allium: mei, juni, juli

Bloembollen

 

Bij- en vlindervriendelijke bollen planten

Naast het feit dat een bloeiende voorjaarstuin een prachtig gezicht is, is het ook heel nuttig voor vlinders, bijen en andere insecten. De lentetuin is hun ideale voedingsbron. Als bijvoorbeeld de bij voldoende voeding kan vinden, dan helpt u de bijenpopulatie vergroten. Dat draagt vervolgens weer bij aan de bestuiving van planten die ons voedsel bevatten, namelijk fruit en groenten. Denk eens aan bollen als de anemoon, allium, krokus of het blauwe druifje. Dit zijn echte tuindierenlokkers. In zekere zin heeft u er dus altijd baat bij om de juiste plantencombinaties te kiezen, maar daarnaast is het natuurlijk ook heerlijk om te genieten van zoveel kleur in de tuin als het voorjaar zijn intrede doet.

Bloembollen planten | Tuincentrum Rebel

Stappenplan bloembollen lasagne

Ook met een bloembollen lasagne zorgt u voor een lang groei- en bloeiseizoen. Hoe u zo’n lasagne maakt? We leggen het u graag stap voor stap uit.

1. Afwatering

Als u de bollen in een bloembak gaat planten, zorg dan eerst voor een goede afwatering. Dit doet u door gaten onderin af te dekken met potscherven of kleikorrels. Regenwater kan goed weglopen, zodat de bloembollen niet kunnen gaan rotten.

2. Bloeiperiodes

Kies voor drie lagen bollen met verschillende bloeiperiodes. Als u vroegbloeiers, middenbloeiers en laatbloeiers combineert, dan zult u maandenlang kunnen genieten van mooie bloemen en steeds verrast worden door nieuwe exemplaren.

3. Lagen

Plant de laatbloeiers in de onderste laag. Hiervoor kunt u bij een voorjaarslasagne kiezen voor bijvoorbeeld Nederlands trots: de tulp! Bedek deze laag met 3 cm aarde en dan mag de volgende laag bollen geplant worden. Narcissen en hyacinten zijn een goede optie als middenbloeier. Wederom mag hier een laag aarde van 3 cm bovenop. De bovenste laag zijn de vroegbloeiers: anemonen, krokussen of blauwe druifjes. Liever een bloembollen lasagne in het najaar? Dan kunt u voor de ondersta laag kiezen voor de tijgerbloem, daarbovenop herfst freesias's en afsluiten met herfstkrokussen.

4. Direct resultaat

Als u hier een laag van minimaal 5 cm aarde bovenop strooit (of twee keer de hoogte van de bovenste bollen), dan kunt u hierop nog iets tijdelijks planten, zoals bijvoorbeeld heide of winterviolen planten in de winterperiode, voor een direct mooi resultaat.

Bloembollen kopen bij tuincentrum Rebel

Wilt u meer tips voor het plannen en planten van een kleurrijke tuin? Daar helpen we u uiteraard graag bij! Bezoek tuincentrum Rebel en vraag onze medewerkers om tips, dan denken we met uiteraard met u mee. Ook kunt u terecht op ons Groen Klimaatplein. Hier vindt u onder andere meer informatie over de levende tuin. Tot snel bij Rebel in Huizen.

Openingstijden & contact

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Top 5 kerstbomen en verzorgingstips

Lees onze top 5 best verkochte kerstbomen plus 5 verzorgingstips om je kerstboom zo lang mogelijk mooi te houden.

Lees meer...
December huis- en tuintips

Het is december: buiten is het donker, kaal en guur. Tijd voor gezellige huis- en tuintips voor de decembermaand!

Lees meer...
Duurzaam geteelde kerstbomen koopt u bij tuincentrum Rebel

Doe deze kerst eens lekker duurzaam! Zoals u weet hebben wij bij tuincentrum Rebel duurzaamheid hoog op de agenda. Daarom verkopen we dit jaar ook duurzaam geteelde Nordmann kerstbomen.

Lees meer...