Onze vernieuwde tuindierenafdeling

Tuindieren in de herfst | Tuincentrum Rebel in HuizenDoor de tuin diervriendelijk in te richten, helpt u uw stekelige en gevleugelde vrienden het najaar door. Iedereen weet dat er voor egels, eekhoorns en vogels veel minder voedsel en schuilmogelijkheden te vinden zijn wanneer de donkerste en natste maanden van het jaar zich aandienen. Help ze door een bezoek aan tuincentrum Rebel te brengen en ons uitgebreide tuindieren assortiment te ontdekken!

Verwelkom de egel

Ook voor u en de tuin zelf is het goed om uw favoriete tuindieren een warm welkom te geven. Vogels en egels eten graag insecten, wat betekent dat ze u kunnen helpen de populatie van ongedierte in de tuin onder controle te houden. Ze zorgen daarnaast voor een levendig en dus gezellig beeld waar u veel plezier van gaat hebben. Wist u dat wordt gezegd dat egels geluk brengen? Genoeg reden om ze naar uw buitenplek te lokken met een egelmand, een huisje en natuurlijk genoeg eten. Met speciale brokjes en paté van KonaCorn of CJ Wildlife geeft u de egels weer voldoende energie.

Tuindieren

 

Lekkers voor de eekhoorn

In ons assortiment vindt u dit jaar ook allerlei lekkers voor eekhoorns. Wie hoopt er niet op de komst van een gezellig eekhoorntje? Net als voor andere dieren wordt het ook voor de eekhoorn steeds lastiger voldoende voedsel en water te vinden. U kunt de eekhoorn gemakkelijk een handje helpen door wat extra voedsel achter te laten in de tuin. We hebben speciale eekhoorn voedersilo’s die u een mooi plekje kunt geven. Zet ook een kommetje water neer op een beschutte plek om de eekhoorn van water te voorzien. Let er wel op dat deze plek niet makkelijk te bereiken is voor katten.

Tip! Als u een tuin vol bomen heeft, laat dan de bladeren zo lang mogelijk aan de takken om de eekhoorn een veilig plekje te geven. Geen bomen in de tuin? Overweeg dan een nestkastje aan te schaffen welke de eekhoorn een fijne plek biedt om uit te rusten.

Tuindierenafdeling | Tuincentrum Rebel

Geef vogels wat extra energie

Ook vogels zullen het extra voedsel waarderen dat in uw tuin wordt verspreid. Vergeet niet dat in het najaar de dagen wat korter zijn, waardoor de vogels overdag minder tijd hebben om hun voedsel te vinden. Net als wij mensen hebben vogels dat beetje extra voedzame energie nodig om warm te blijven. Gelukkig is er ook voor vogels genoeg fijns en lekkers te vinden op onze tuindierenafdeling. De huisjes en silo’s staan mooi voor u gepresenteerd en ook op het gebied van voeding is er veel te ontdekken:

  • Verschillende mixsoorten (denk aan een all season of high energy mix)
  • Gevulde kokosnoten en boomstammen
  • Pindakaas (bijvoorbeeld met meelwormen)
  • Mezenbollen, losse pinda’s in zak

Wil je een dierenvriend een nuttig cadeau geven? We hebben allerlei leuke cadeauverpakkingen met een mix van deze vogelvoeding.

Tuinvogels

 


Tip! Nieuw in ons assortiment is het merk KonaCorn. Dit merk produceert diervoeding van de hoogste kwaliteit met 100% natuurlijke ingrediënten. Vogels, knaagdieren, pluimvee en wildlife; ze komen niks meer tekort deze herfst en winter. KonaCorn producten worden CO2-neutraal geproduceerd, lokaal in Drenthe en ook dát is leuk voor de natuur!

Alles voor tuindieren kopen bij tuincentrum Rebel in 't groene Gooi

Breng een bezoek aan tuincentrum Rebel in Huizen om ons bijzonder mooie aanbod tuindiervoeding te bekijken. U en uw tuindieren hebben er het gehele najaar plezier van! Uiteraard is het ook leuk om de kinderen op deze manier kennis te laten maken met de tuindiertjes die het in het najaar zo lastig hebben. Zo leren ze op een leuke wijze meer over de natuur. Bij vragen staan onze medewerkers natuurlijk voor u klaar. Tot snel bij Rebel!

Contact & openingstijden

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Herfsttoppers: siergrassen!

Siergrassen zijn in de herfst stralende blikvangers voor in de tuin en op het terras of balkon.

Lees meer...
Wat te doen tegen de buxusmot en de beste buxusvervangers

Ontdek meer over de buxusmot en de beste alternatieve buxusstruiken.

Lees meer...
Tips voor een veilige & kindvriendelijke tuin

Wij geven je tips voor een veilige, kindvriendelijke tuin.

Lees meer...