Bereid uw tuin voor op de herfstmaanden

Herfstklusjes in de tuin | Tuincentrum Rebel in HuizenHoera, het is herfst! Voor velen betekent dit dat het gedaan is met het buitenseizoen. Niks is echter minder waar! In de tuin is er nog genoeg te doen en voor te bereiden voor de koudste maanden van het jaar én zelfs voor volgend voorjaar. Met deze tips gaan u en uw tuin met een gerust hart het najaar in!

Nu in actie, straks plezier

Om het zomerseizoen keurig af te sluiten, is het goed om nog even flink de handen uit de mouwen te steken. Dat werpt komend voorjaar namelijk zo zijn vruchten af. De herfst is onder andere de tijd om borders en bloembedden op te ruimen, het gazon in goede conditie te brengen en uw groen te ontdoen van dode bloemen en oude takken. Het is ook de tijd om leuke herfstplanten in de grond te zetten. Wist u dat dit hét moment is om heesters en bomen te planten? De grond is al aardig vochtig en nog relatief warm, wat wortels een kickstart geeft! Komend voorjaar kunt u dan volop van uw groen genieten.

Tuinplanten


 

Niet vergeten! Dit is ook de tijd om bloembollen te planten. Voor de vorst moeten voorjaarsbloeiende bollen in de grond worden gestopt. Kom langs voor ons uitgebreide assortiment voorjaarsbollen.

Herfstsnoei en weghalen van dode planten

Haal ook de snoeischaar maar uit de schuur. Veel bomen en heesters zijn uitgebloeid en moeten (weer) worden gesnoeid om ze netjes de herfst in te laten gaan. U houdt ze zo in toom én ze worden gestimuleerd u volgend jaar te verrassen met meer bloei dan ooit. Schimmelziektes en ongedierte overwinteren graag in dode bladeren en stengels van dode planten, dus het is goed deze weg te halen. Wanneer u kwetsbare of halfwinterharde planten in de tuin heeft staan, zet ze dan nu onder een afdak om ze tegen de komende vorst te beschermen. Inpakken is ook een mogelijkheid.

Tuingereedschap

 

Herfstklusjes in de tuin | Tuincentrum Rebel in HuizenWees niet te netjes

Tuinmeubels kunnen de schuur in en ook de BBQ mag weer worden opgeborgen in de schuur. Deze kunt u ook meteen organiseren en opruimen. Niet het leukste klusje, maar wel eentje waar u uzelf later voor gaat bedanken. Door ook uw gereedschap een kleine onderhoudsbeurt te geven, heeft u er veel langer plezier van. Wees echter niet te netjes met het opruimen van de tuin zelf. Laat het bladafval dat u ziet gewoon liggen. U creëert zo een veilige plek voor egels, kikkers en andere tuindieren. Bladeren op het gazon kunt u wel beter weghalen om schimmels en andere narigheid te voorkomen.

Bonustip: Bent u de trotse eigenaar van een vijver? Dek deze dan af met een net. U beschermt zo uw vissen, er zullen minder bladeren in de vijver vallen en u voorkomt temperatuurverschillen in het water. 

Vijver

 

Een herfstproof tuin met tuincentrum Rebel in Huizen

Ga met een gerust hart de kou tegemoet. Bij tuincentrum Rebel in Huizen, nabij Hilversum, Laren en Blaricum, vindt u alles om uw tuin klaar te stomen voor het najaar. Onze medewerkers helpen u graag bij het vinden van het juiste product. Ook voor advies kunt u uiteraard bij onze groenexperts terecht. Zo maakt u zonder zorgen uw tuin helemaal herfstproof. Tot snel!

Contact & openingstijden

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Wat te doen tegen de buxusmot en de beste buxusvervangers

Ontdek meer over de buxusmot en de beste alternatieve buxusstruiken.

Lees meer...
Tips voor een veilige & kindvriendelijke tuin

Wij geven je tips voor een veilige, kindvriendelijke tuin.

Lees meer...
De mooiste nazomerbloeiers

Ontdek ons aanbod aan nazomerbloeiers om de tuin mee op te fleuren.

Lees meer...