DIY: maak een herfstachtig kunstboeket!

Maak een herfstboeket van zijden bloemen | Tuincentrum Rebel in HuizenHeeft u onze herfstcollectie zijden bloemen al gezien? De prachtige herfstkleuren fleuren uw woning in één klap op. En u heeft met deze kunstbloemen en -takken natuurlijk de luxe dat ze niet kunnen verwelken, hoe weinig u er ook naar omkijkt. Overweeg dus eens om een najaarsboeket van kunstbloemen neer te zetten. Dat staat enorm sfeervol en zo'n boeket is heel makkelijk samen te stellen. Hoe? We helpen u stap voor stap.

De voordelen van een kunstbloemen boeket

Een boeket van kunstbloemen is anno nu niet meer van echt te onderscheiden en heeft nog vele andere grote voordelen. Zo kunt u zelfs op een donker hoekje een bos bloemen laten stralen, zullen uitgevallen blaadjes nooit rommel geven en hoeft u niet na te denken over het verversen van water. U kunt met een paar kleine toevoegingen elk seizoen van een gloednieuw boeket genieten. Haal bijvoorbeeld de oranje tinten uit de bos wanneer het kerstseizoen aanbreekt. Voeg rood en wit toe, en u heeft een gloednieuwe blikvanger staan.

Kunstbloemen

 

Stap 1: kleur bepalen

‘Allemaal leuk en aardig, maar hoe stel ik nou eigenlijk zo’n boeket samen?’, horen we u denken. Uiteraard kunnen de medewerkers van tuincentrum Rebel u adviseren. Wilt u liever zelf creatief aan de gang? Het maken van een herfstig doe-het-zelf bloemstuk is helemaal niet moeilijk! De eerste stap is het kleurpalet bepalen. In de herfst zijn warme en donkere tinten goed op hun plek. Denk maar eens aan de kleuren van een zonsondergang. Oranje, bruin, beige, goudgeel, koper en uiteraard groen zijn de klassieke herfstboeket kleuren.

Stap 2: bloemen en takken uitzoeken

Op onze kunstbloemen afdeling vindt u op het moment prachtige seizoensgebonden bloemen en takken met een rijke en weelderige textuur. Zoek een goede mix tussen bloemen en accenten, zoals takken en bladeren. Dahlia's, chrysanten, asters, banksia’s en zonnebloemen zijn enkele van de belangrijkste spelers op het gebied van herfstbloemen. Breng accenten aan met behulp van eucalyptus bladeren, bessen, distels en grasjes. Hiermee geeft u uw boeket body.

Kunstplanten

 

Maak een herfstboeket van zijden bloemen | Tuincentrum Rebel in Huizen

Stap 3: diepte creëren

Het herfstseizoen wordt vaak geassocieerd met oogst en overvloed, wat u kunt weerspiegelen door een vol en weelderig boeket te creëren. Diepte is daarbij essentieel, aangezien dat de visuele impact aanzienlijk vergroot. Kies, waar mogelijk, bloemen en takken uit die net niet even lang zijn. Bloemen komen meer tot hun recht als hun bloemenbuurman net een ander formaat heeft. Mochten de stelen van uw favoriete zijden bloemen toch precies even lang zijn, dan kunt u natuurlijk altijd met de schaar aan de slag. In die zin lijken kunstbloemen op hun echte broers en zussen.

Stap 4: schikken maar

Tijd om uw bos echt vorm te geven. Dit doet u om te beginnen in uw hand, net zoals bloemenstylisten dat doen. Begin met een bloem van gemiddelde grootte. Houd de stengel vast en plaats de volgende er kruiselings overheen. Voor of achter maakt niet uit, zolang alle stelen maar in dezelfde diagonale draairichting wijzen. Voeg nu op dezelfde manier bloemen toe en draai het boeket af en toe een beetje. Het boeket moet er natuurlijk zowel van boven als van alle kanten uitzien. Het bloemschikken hoeft zeker niet te netjes. Hoe speelser en wilder, hoe meer herfstig de uitstraling van uw boeket wordt!

Kunstbloemen koopt u bij tuincentrum Rebel in Huizen

Bij tuincentrum Rebel vindt u naast een hoop prachtige bloemen ook een groot aantal knappe vazen. Uw herfstige kunstbloemen veldboeket komt dan nóg meer tot zijn recht. We helpen u graag bij het uitzoeken van de mooiste combinatie. Ook voor kunstplanten bent u bij ons aan het juiste adres. Het perfecte cadeau voor een collega, vriendin of buurvrouw zonder groene vingers! Tot snel bij tuincentrum Rebel.

Contact & openingstijden

Bekijk deze categorieën

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Wat te doen tegen de buxusmot en de beste buxusvervangers

Ontdek meer over de buxusmot en de beste alternatieve buxusstruiken.

Lees meer...
Tips voor een veilige & kindvriendelijke tuin

Wij geven je tips voor een veilige, kindvriendelijke tuin.

Lees meer...
De mooiste nazomerbloeiers

Ontdek ons aanbod aan nazomerbloeiers om de tuin mee op te fleuren.

Lees meer...