Hoe verzorg ik mijn gazon in de zomer?

Gazononderhoud in de zomer | Tuincentrum Rebel in HuizenBent u de trotse eigenaar van een knisperende grasmat vol heldergroene sprieten? Dan wilt u dat uiteraard ook in de zomermaanden zo houden. Precies dát kan nogal een uitdaging zijn in ons koude kikkerlandje. Hittegolven worden afgewisseld met herfstachtige stortbuien en grotendeels bewolkte dagen maken plaats voor één en al zonnestraal. Tijd voor een aantal tips die u helpen u uw gazon komende zomer heel blij te maken.

Bemesten van het gazon in de zomer

Wist u dat uw gazon in de zomer ook blij wordt van een goeie bemesting? Op zich is dat niet raar, aangezien uw gras in de zomermaanden waarschijnlijk veel meer wordt belopen. Ook heeft de zon zo zijn impact op de vitaliteit van het groen. Door het gazon te bemesten is het beter bestand tegen droogte en verkleurt het gras minder snel.

Graszoden bestellen

 

Bemesten met organische mest

Om de voedingsstoffen in de bodem op tijd aan te vullen, is het zaak niet te lang te wachten met het bemesten van uw gazon in de zomer. Doe dit bij voorkeur in de avonduren of op een regenachtige dag. Ons advies is om te kiezen voor een organische mest. Dit is beter voor het milieu, aangezien het 100% uit natuurlijke stoffen bestaat, en het heeft een geleidelijke en langdurige werking. Wij verkopen onder andere de meststoffen van DCM, Pokon en ECOstyle. Onze Hugo kan u voorzien van passend advies.

Gazononderhoud in de zomer | Tuincentrum Rebel in Huizen

Uw grasmat water geven

Dat u uw planten in de zomer veel vaker van een verfrissend slokje water moet voorzien, is vanzelfsprekend. U zal echter niet de eerste zijn die per ongeluk vergeet óók het gazon te besproeien. Een grasveld met dorst kan heel wat nare gevolgen hebben:

  • Het kan ertoe leiden dat uw grasmat uitdroogt;
  • Er kunnen kale plekken ontstaan;
  • Dit werkt mos en onkruid weer in de hand;
  • Grassprieten zullen afsterven en het gras zal er dor en droog uitzien.

Eén keer per week (en bij hele hoge temperaturen twee keer) water geven is dus noodzakelijk. Het besproeien kan met de tuinslang, maar ook met een sprinkler. Wij voeren een groot assortiment bewateringsproducten die passen bij uw tuin. Wij adviseren te sproeien in de avonduren om te voorkomen dat het gras verschroeit of verbrandt.

Blog: bewateringstips voor de zomer

 

Uw gras maaien in de zomer

Uw gras zal bij hogere temperaturen uiteraard sneller groeien. U zal misschien in de verleiding komen om uw grasmaaier of robotmaaier vaker aan het werk te zetten om uw mat lekker kort te houden. Wacht hier echter maar even mee. Een te kort koppie kan verbranding van de sprieten in de hand werken. Maai het gras in de regel één keer per week. Wanneer de temperaturen flink stijgen, raden we aan zo nu en dan een weekje over te slaan. Laat het gras in ieder geval niet korter dan 4 centimeter worden.

Tip! Als er een zwembad of speeltoestel op het gras staat, is het slim om deze geregeld te verplaatsen. Zo voorkomt u kale plekken in het gras.

Gazongereedschap

 

Let op: het bestellen van graszoden

Heeft u nog geen grasmat, maar wilt u deze wel graag aanleggen? Wacht niet te lang. Onze graszoden zijn waarschijnlijk alléén aankomende week nog te bestellen (tot woensdag 20 juli om 11.00 uur), mits het weer het toelaat. Mocht het toch zo warm worden als is voorspeld, kunnen we de kwaliteit van het gras niet meer waarborgen. In de periode van 25 juli t/m 13 augustus zal er sowieso geen levering plaatsvinden i.v.m. zomersluiting van onze leverancier. Wilt u meer weten over het aanleggen of verzorgen van uw grasveld? De medewerkers van tuincentrum Rebel staan klaar om uw vragen te beantwoorden.

Contact & openingstijden

Bekijk deze categorieën

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Herfsttoppers: siergrassen!

Siergrassen zijn in de herfst stralende blikvangers voor in de tuin en op het terras of balkon.

Lees meer...
Wat te doen tegen de buxusmot en de beste buxusvervangers

Ontdek meer over de buxusmot en de beste alternatieve buxusstruiken.

Lees meer...
Tips voor een veilige & kindvriendelijke tuin

Wij geven je tips voor een veilige, kindvriendelijke tuin.

Lees meer...