Richt de tuin zomerproof in met onze 5 tips

Jawel, het is zover: de zomer is officieel begonnen! De temperaturen lopen op en het kriebelt om zoveel mogelijk buiten te zijn. Wilt u optimaal genieten van het buitenleven en de zon? Richt uw tuin dan helemaal zomerproof in met hulp van tuincentrum Rebel. Hoe? We geven je graag 5 tips!

1. Buiten koken? Buitenkeuken!

Met het hele gezin genieten van al het lekkers op de barbecue staat voor velen gelijk aan het ultieme zomergevoel. De rokerige geuren, het sappige vlees, maar vooral de gezelligheid van het samenzijn maakt het hebben van een barbecue een absolute must deze zomer. Bij tuincentrum Rebel vindt u BBQ’s in allerlei soorten, maten en prijsklassen. Zo zijn wij Premium Gold dealer van Weber, maar verkopen ook de barbecues van Napoleon, Boretti en Cobb. Ook voor bijpassende accessoires bent u welkom. Zo maakt u uw barbecuedroom in 2022 helemaal compleet.

Barbecues

 

2. Tuin in de spotlight

U heeft uw tuin briljant ingericht en wilt er avond na avond van genieten. Dan is het wel fijn dat u ook in het dónker nog iets van uw tuin kunt zien. Ga daarom aan de slag met tuinverlichting. Dat is niet alleen praktisch of veilig, maar ook heel erg gezellig – en er hoef echt niet een hele tuinverbouwing plaats te vinden… Lantaarns, fakkels of lichtsnoeren op batterij zijn bijvoorbeeld perfect voor het creëren van sfeer en warmte. Daarnaast zijn solarlampen een milieuvriendelijke en duurzame verlichtingsoplossing. Eén van de grootste voordelen van solarlampen is dat u geen bedrading of stopcontacten nodig heeft. Het licht laadt overdag op door de energie van de zon en is ’s avonds direct klaar voor gebruik. Verdeel de lichtbronnen over de tuin voor een speels effect.

Tuinverlichting


5x tips voor een zomerse tuin | Tuincentrum Rebel in Huizen

3. Om te kussen

Het is dé trend van 2022 om van de tuin een tweede woonkamer te maken, inclusief zithoek, eethoek en verlichting. Een beetje aankleding mag uiteraard ook niet ontbreken; voor binnen heeft u immers ook aan accessoires gedacht, toch? U zult zien dat uw tuin er al veel gezelliger uitziet wanneer u bijvoorbeeld een aantal kussens op de stoelen of bank verdeelt. Hoe kleurrijker hoe beter. Ook een buitenkleed, een lampionnenslinger of tuinschilderij geven enorm veel sfeer. Bezoek onze tuinafdeling voor al onze decoratieve tuinitems.

TIP! Wist u dat we ook bistrosetjes en parasols verkopen? Leuk en praktisch! Wij zien een heerlijk ochtendkoffietje in de schaduw voor ons…

Tuindecoratie4. Een groene omgeving met zomerbloeiende beplanting

Natúúrlijk mogen onze groene vrienden niet in het lijstje ontbreken. Een tuin wordt immers pas een zómertuin wanneer deze groen ziet van de kleurrijke bloeiers. Op onze vernieuwde tuinplantenafdeling is er genoeg te ontdekken als het op beplanting aankomt. Wij zijn bijvoorbeeld dol op de volgende zomerbloeiende vaste planten:

  • Ridderspoor (Delphinium)
  • Klokjesbloem (Campanula)
  • Rode zonnehoed (Echinacea)
  • Salie (Salvia nemerosa)
  • Kattekruid (Nepeta) – ook goed om muggen te weren!

Ook een tropische verrassing geeft uw tuin dat echte vakantiegevoel. Vergeet niet om een bijpassende pot uit te zoeken. Wij potten jouw pot-plant combinatie gratis voor je op.

Tuinplanten5. Dag wespen en muggen! Hoe insecten verjagen?

Met bovenstaande tips lijkt er geen ontsnappen meer aan ontspanning. Tóch zijn er een aantal zaken (lees: insecten) die roet in het eten kunnen gooien. Vliegen, muggen, wespen; we zijn ze op onze zwoele zomeravonden liever kwijt dan rijk. Wespen die van het dessertje mee willen genieten of muggen die vervelend dicht bij uw uren zoemen zijn straks echter verleden tijd! We hebben speciaal voor u een hoekje ingericht met onder andere wespenvangers, citronellakaarsen en vliegenkappen. Dat wordt onbezorgd genieten!

5x tips voor een zomerse tuin | Tuincentrum Rebel in Huizen

Een zomer vol gezelligheid met tuincentrum Rebel in Huizen

Wilt u uw tuin ook helemaal summer ready inrichten? Kom langs bij tuincentrum Rebel in Huizen, nabij Hilversum, Blaricum en Laren, voor een compleet aanbod tuinartikelen. Ook aan praktische zaken wordt uiteraard gedacht. Zo hebben we bewateringsproducten, tuingereedschap en bestrijdingsmiddelen. Kom langs!

Contact & openingstijden

Bekijk deze categorieën

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

De geheimen van de Gaultheria

Wij  stellen je graag voor aan een winterse uitblinker: de Gaultheria.

Lees meer...
Ontdek de magie van de kerstster

Ontdek hier waarom de kerstster zo speciaal is en hoe je optimaal geniet van zijn schoonheid bij jou thuis.

Lees meer...
15 tuintips voor december

Hier zijn 15 tuintips voor december om je te begeleiden bij het verzorgen van je tuin gedurende de laatste maand van het jaar.

Lees meer...