20x Bij- en vlindervriendelijke beplanting

Wat is er leuker dan een tuin waar u niet alleen van geniet, maar vlinders, bijen en andere insecten ook kind aan huis zijn!? Al dat geroezemoes en gefladder levert een zeer levendig en spannend beeld op. Ze bestuiven de bloemen van alle planten die ze bezoeken, waardoor wij bijvoorbeeld weer de vruchten plukken van grotere en meer (smaakvolle) groente en fruit.

Waarom zijn bijen- en vlinderlokkers belangrijk?

Naast het feit dat het voor u hartstikke leuk is, is een tuin vol groen voor onze tuindiertjes essentieel om voort te kunnen bestaan. Een tuin zonder bloemen en planten biedt onze vlinders, bijen en andere insecten immers maar weinig eten of beschutting op. Het is daarom essentieel om vandaag nog de handen uit de mouwen te steken en uw tuin te verrijken met vlinder- en bijenlokkende beplanting. Daar hoeft u uiteraard niet een hele tuinverbouwing voor in te plannen; met een aantal grote potten met diervriendelijke beplanting komt u en heel eind! We delen hier graag een lijstje met planten die we u kunnen aanraden.

Mei is de maand van de bij

 

Vlindervriendelijke planten en bijenlokkers kopen | Tuincentrum Rebel in Huizen

Bijen- en vlinderlokkers: onze top 20

 1. Duifkruid
 2. Duizendschoon
 3. Herfstaster
 4. IJzerhard
 5. Judaspenning
 6. Kattekruid
 7. Klimop
 8. Korenbloem
 9. Lavendel
 10. Leverkruid
 11. Margriet
 12. Meisjesogen
 13. Muskuskaasjeskruid
 14. Muurbloem
 15. Sierui
 16. Vetkruid
 17. Vlambloem
 18. Vlinderstruik
 19. Zomeraster
 20. Zonnehoed

Tip! In principe houden alle bijenvriendelijke en vlinderlokkende planten van een plekje in de zon. Na de bloei terugknippen tot ongeveer 20 centimeter geeft vaak nog een tweede bloei later in de zomer.

Bijenlokkers en vlindervriendelijke planten kopen bij tuincentrum Rebel

Kom langs bij tuincentrum Rebel in Huizen, nabij Hilversum en Blaricum, en ontdek onze vernieuwde buitenafdeling. Onze medewerkers helpen u graag bij het uitzoeken van de perfecte beplanting voor uw tuin. Ze staan klaar voor allerhande vragen en advies. En heeft u een mooi bij- en vlindervriendelijk exemplaar gevonden? Dan potten we deze graag gratis voor u op. U kunt een bijpassende pot uitzoeken of er zelf eentje meebrengen. Vergeet u ook niet rond te kijken op ons Groen Klimaatplein? Tot snel bij Rebel!

Openingstijden & contact

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Herfsttoppers: siergrassen!

Siergrassen zijn in de herfst stralende blikvangers voor in de tuin en op het terras of balkon.

Lees meer...
Wat te doen tegen de buxusmot en de beste buxusvervangers

Ontdek meer over de buxusmot en de beste alternatieve buxusstruiken.

Lees meer...
Tips voor een veilige & kindvriendelijke tuin

Wij geven je tips voor een veilige, kindvriendelijke tuin.

Lees meer...