Maak uw tuin klaar voor de lente: onze 5 tips!

Schoonmaak tips, lentetuin | Tuincentrum Rebel

Geen wonder dat u zin heeft om de mouwen op te stropen en uw groene vingers aan het werk te zetten… De lente hangt in de lucht! Door het zonnetje dat uw tuin in de spotlight zet wordt waarschijnlijk maar al te goed duidelijk welke schade de herfst en winter hebben aangericht; groene aanslag, onkruid, dode plantjes… Dat vraagt om een lenteschoonmaak! Maar waar te beginnen? In dit blog geven we u graag 5 tips om uw tuin helemaal voorjaarsproof te maken.

1. Klaar? Opruimen maar!

Laten we maar beginnen met het minst leuke klusje: opruimen! Het is echter wel een klus waar u later een zeer voldaan gevoel van krijgt. Op onze gereedschapsafdeling vindt u allerlei middelen die u helpen uw tuin er weer als nieuw uit te laten zien. Een snoeischaar, hark en een bezem van bijvoorbeeld Gardena of Wolf Garten mogen uiteraard niet ontbreken. Die afgevallen bladeren en afgestorven planten zijn immers een doorn in het oog én een bron van ziektes. Als u toch met de snoeischaar in de weer bent, kunt u hagen en struiken direct de eerste snoei van het jaar geven. Zo zullen ze straks volop sprankelen.

Bonustip! Als u met een bezem, hark of bladblazer de blaadjes in de tuin gaat verzamelen, kunt u het beste eerst een groot zeil neerleggen. Veeg hier de bladeren op, zodat u ze straks in één keer naar de afvalbak of composthoop kunt brengen. Een bladblazer met zuigfunctie behoort echter ook tot de mogelijkheden.

2. Groene aanslag verwijderen

Wij van tuincentrum Rebel zijn natuurlijk gek op alles wat met groen te maken heeft. Er is echter één uitzondering… U raadt het al, groene aanslag! Die vieze algen en dat mos laat uw terras, maar ook uw schutting of tuinmeubelen er maar grauw en vies uitzien. Er zijn tegenwoordig gelukkig tal van middelen die u helpen van deze viezigheid af te komen. Negeer de tips van Google, want deze zijn in veruit de meeste gevallen zeer slecht voor het milieu. Daarom verkopen we onder andere de milieuvriendelijke concentraten en andere middelen van ECOstyle en Pokon. Zij hebben de natuur op nummer één. Verdeel het middel over het terras of spuit de inhoud van de flacon op uw oppervlak. Geef het de tijd om in te trekken en u zult zien dat uw tuin helemaal aanslagvrij is.

Bestrijdingsmiddelen
 

3. Weg met onkruid

Iedereen weet dat onkruid tussen tegels, in de border of in het gazon er niet fraai uitziet. Daarnaast kan onkruid belangrijke voedingsstoffen bestemd voor andere planten opeisen. Om onkruid effectief te verwijderen, zonder de bodem of andere planten aan te tasten, hebben we een aantal passende producten van onder andere Pokon in ons assortiment. Ook kunt u zelf met de hand aan de slag. We hebben schoffels, onkruidstekers en voegenkrabbers waarmee u dit nare groen met wortel en al uit de grond kunt halen.

Bonustip! Voorkomen is beter dan genezen en dus raden we aan om aan de slag te gaan met bodembedekkers. Deze laag groeiende planten zijn goed voor de conditie van de bodem en weren vervelend onkruid. Ook dode bodembedekkende materialen, bijvoorbeeld houtsnippers, hebben een onkruidwerende werking.

4. Ga los met groen: onze tuinafdeling is vernieuwd

Wanneer de basis weer prima in orde is, is het tijd voor groen. Ons tuincentrum in Huizen staat bekend als de sfeermaker van ’t Gooi. Geen wonder dus dat we alles in huis hebben om uw tuin van een flinke dosis groene gezelligheid te voorzien. Van voorjaarsbloeiende perkplanten tot bloesemende fruitbomen en van beauty’s van bodembedekkers tot vlinderlokkende vaste planten; onze groenexperts matchen u en uw tuin graag aan de juiste beplanting. Er is namelijk genoeg voorjaarsbloeiend moois te ontdekken… We hebben onze tuinafdeling onlangs een groene make-over gegeven, zodat ons aanbod nóg completer en overzichtelijker uitgestald is.

Onze tuinafdeling

 

5. De gratis oppotservice van tuincentrum Rebel

Met die voorjaarskriebels in uw buik wilt u uw buitenplek uiteraard omtoveren tot een paradijs vol fleur en kleur. Onze voorjaarsplanten zijn perfect om uw tuin klaar te maken voor komend seizoen. Door immers wat nieuwe planten in bijpassende te laten shinen, voelt uw tuin of terras weer als nieuw. Was u al bekend met onze gratis oppotservice? Op de tuinplantenafdeling staan onze vakkundige medewerkers voor u klaar. Wij potten de plant voor u op met verse potgrond en hydrokorrels. U kunt op onze poterrie-afdeling een bloempot shoppen of u kunt uw eigen potten meebrengen. Geven we u meteen wat verzorgingstips! 

Schoonmaak tips, lentetuin | Tuincentrum Rebel

Alles voor een lenteproof tuin koopt u bij tuincentrum Rebel in Huizen

In ons tuincentrum in Huizen kunt u terecht voor alle middelen die u helpen uw tuin in een voorjaarsproof jasje te steken. Door een dagje flink de handen uit de mouwen te steken zal u uw tuin of balkon een prachtige make-over kunnen geven – en dat zonder diep in de portemonnee te hoeven kijken. Kom ook langs voor leuke tuinaccessoires, barbecues en tuinverlichting. Zien we u snel?

De service van tuincentrum Rebel

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Wat te doen tegen de buxusmot en de beste buxusvervangers

Ontdek meer over de buxusmot en de beste alternatieve buxusstruiken.

Lees meer...
Tips voor een veilige & kindvriendelijke tuin

Wij geven je tips voor een veilige, kindvriendelijke tuin.

Lees meer...
De mooiste nazomerbloeiers

Ontdek ons aanbod aan nazomerbloeiers om de tuin mee op te fleuren.

Lees meer...