Vanaf welke leeftijd mag je vuurwerk afsteken?

Vanaf welke leeftijd mag je vuurwerk afsteken?

Er mag binnenkort weer vuurwerk afgestoken worden! Dit houdt in dat er opnieuw vuurwerk afgestoken mag worden. We krijgen veelal de vragen vanaf welke leeftijd er vuurwerk afgestoken mag worden, want niet iedereen mag zomaar vuurwerk aanschaffen. Er is namelijk een bepaalde leeftijdscategorie waaraan je moet voldoen. Als jij ook van plan bent om dit jaar vuurwerk te kopen en af te steken, dan is het belangrijk om je eerst te verdiepen in dit onderwerp.

Leeftijdsgrens vuurwerk afhankelijk van het soort vuurwerk

Voor de leeftijdsgrens van vuurwerk is er geen één antwoord, omdat het compleet samenhangt met het soort vuurwerk dat u wilt aanschaffen. Hierbij moet je rekening houden met drie soorten categorieën, namelijk:

  1. Categorie I: dit vuurwerk is niet gevaarlijk en je hoort bijna geen geluid - VB: sterretjes 
  2. Categorie II: vuurwerk met relatief geen gevaar een laag geluidsniveau - VB: rotjes.
  3. Categorie III: dit vuurwerk heeft geen middelmatig gevaar en een hoog geluidsniveau - VB: sierpijlen en andere harde knallers

Vuurwerk

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Kersttrends 2019

Kerst wordt dit jaar eerder dan ooit tevoren aangekondigd. Op veel plaatsen heeft de gemeente de kerstverlichting al opgehangen en in de winkels liggen de meest uiteenlopende kerstdecoraties vrolijk naast de zakken pepernoten en chocoladeletters.

Lees meer...
15 Tuintips november 2019

Het herfstweer is als vanouds uitermate grillig, net als de temperatuur die dan weer piekt en dan weer daalt. Maar op een windstille, droge dag kun je nog allerlei praktische klusjes doen om de tuin, het terras en balkon herfstbestendig, fleurig en sfeervol te maken.

Lees meer...
Calathea: Woonplant van de maand november

Calathea kenmerkt zich door de prachtige tekening van het blad en de rijke keuze in bladvormen, van rond en ovaal tot lancetvormig.

Lees meer...