Vanaf welke leeftijd mag je vuurwerk afsteken?

Vanaf welke leeftijd mag je vuurwerk afsteken?

Er mag binnenkort weer vuurwerk afgestoken worden! Dit houdt in dat er opnieuw vuurwerk afgestoken mag worden. We krijgen veelal de vragen vanaf welke leeftijd er vuurwerk afgestoken mag worden, want niet iedereen mag zomaar vuurwerk aanschaffen. Er is namelijk een bepaalde leeftijdscategorie waaraan je moet voldoen. Als jij ook van plan bent om dit jaar vuurwerk te kopen en af te steken, dan is het belangrijk om je eerst te verdiepen in dit onderwerp.

Leeftijdsgrens vuurwerk afhankelijk van het soort vuurwerk

Voor de leeftijdsgrens van vuurwerk is er geen één antwoord, omdat het compleet samenhangt met het soort vuurwerk dat u wilt aanschaffen. Hierbij moet je rekening houden met drie soorten categorieën, namelijk:

  1. Categorie I: dit vuurwerk is niet gevaarlijk en je hoort bijna geen geluid - VB: sterretjes 
  2. Categorie II: vuurwerk met relatief geen gevaar een laag geluidsniveau - VB: rotjes.
  3. Categorie III: dit vuurwerk heeft geen middelmatig gevaar en een hoog geluidsniveau - VB: sierpijlen en andere harde knallers

Vuurwerk

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Moestuinieren in januari

Liefhebbers van zelfgekweekte groenten en kruiden kunnen het hele jaar wel ergens mee aan de slag, zowel binnen als buiten.

Lees meer...
De 5 Glazen Tulp-winnaars van 2020

Royal FloraHolland, de coöperatie van kwekers die met vier veilinglocaties, waaronder de veiling in Aalsmeer, ‘de internationale marktplaats voor bloemen en planten’ vormt, bekroont de winnaars van de meest geslaagde marktintroducties met een Glazen Tulp.

Lees meer...
Top 7 trendy kamerplanten voor 2020

Groen in huis is hipper dan hip! Welke kamerplanten zijn dit jaar helemaal 'je van het'?

Lees meer...