Meststoffen kopen

Wilt u een tuin die in topconditie verkeert? Dan is het nodig uw buitenplekje de liefde en aandacht te geven die het verdient. Regelmatig watergeven is een must, maar uw tuin, gazon of moestuin kan daarnaast niet zonder meststoffen. Met de juiste meststoffen worden uw planten sterker en kunnen ze nog rijker bloeien en groeien. Wij bieden een ruim assortiment meststoffen voor in en rondom het huis van merken als ECOstyle en Pokon. Heeft u behoefte aan advies? Geen enkel probleem. Ons deskundig personeel staat u graag te woord over uw tuinprobleem. Ze raden u daarnaast graag bijpassende meststoffen aan.

Tuinmest kopen voor de siertuin of moestuin | Tuincentrum Rebel

Meststoffen kopen | Tuincentrum Rebel

Waarom bemesten?

Meststoffen zorgen ervoor dat uw siertuin of moestuin er nog beter uit gaat zien. Ook uw kamerplanten hebben baat bij wat bemesting op zijn tijd. Waarom? Planten zijn eigenlijk net mensen. Zonder voeding kunnen wij en ook onze planten niet overleven. Door uw beplanting of gazon regelmatig te bemesten, maakt u uw groen gezond en sterk. Hierdoor is de kans op ziektes of een bezoek van een naar insect een stuk kleiner. 

Bemesting

Wanneer moet ik mest gebruiken?

Het bemesten van uw grond kunt u op verschillende momenten doen. Wanneer en hoeveel mest u moet gebruiken, hangt af van verschillende factoren:

  • De grondsoort
  • Soorten tuinplanten
  • Intensiviteit van gebruik tuin

U zult dus altijd goed rekening moeten houden met deze elementen. Ons advies is om met name in het voorjaar te bemesten. Uw planten zijn zich, na een rustperiode in de winter, rond maart en april flink aan het ontwikkelen. Tijdens deze groeispurt is een beetje hulp in de vorm van mest wel gewenst. Herhaal de bemesting nog eens in de zomer. Hark de mest(korrels) door de bovenste laag van de grond en geef de planten vervolgens goed water. U zult merken dat uw planten zich van hun mooiste kant laten zien.

Tuingereedschap

Meststoffen kopen | Tuincentrum Rebel

Bemestingproducten kopen | Tuincentrum Rebel

Voordelen van het gebruik van mest

Uw tuin of gazon bemesten is een karwei waar u veel voor terug krijgt. Het bemesten van uw gazon, moestuin en borders zorgt ervoor dat uw tuin er beter en verzorgder bij ligt. Weet u welke meststoffen u nodig heeft voor uw plant? We verkopen onder andere de bemestingproducten van ECOstyle die zijn afgestemd op verschillende soorten beplanting. Denk bijvoorbeeld aan terrasplanten, vaste planten of Mediterrane planten. U kunt daarnaast kiezen uit organische mest en kunstmest. Organische mest werkt langzamer dan kunstmest, maar zorgt er wel voor dat uw planten niet kunnen verbranden. Organische mest draagt niet alleen bij aan de gezondheid van uw planten, maar ook aan de verbetering van de bodemstructuur. Win win! 

Gazongereedschap

De producten van ECOstyle

Met de ecologisch verantwoorde producten van merken als Pokon en ECOstyle weet u zeker dat u het allerbeste uit jouw groen haalt. Zo is ECOstyle  gespecialiseerd in de ontwikkeling en het vermarkten van verantwoorde producten en concepten voor bodem, plant en dier. Dit Nederlandse bedrijf produceert al 50 jaar milieuvriendelijke, biologisch afbreekbare producten die de natuur geen kwaad doen. Met elk ECOstyle product draagt u dus bij aan herstel en behoud van de natuurlijke balans van plant en dier. 

TIP! Wilt u uw tuin ook inrichten met een blik op de toekomst? In ons tuincentrum hebben wij een Groen Klimaatplein ingericht. Hier leert u meer over duurzame initiatieven die uw tuin naar een eco-vriendelijker niveau tillen.

Klimaatbestendige tuin

Meststoffen van ECOstyle | Tuincentrum Rebel

MESTSTOFFEN KOPEN IN HUIZEN

Planten zijn mooi, gezond, maken gelukkig en zijn belangrijk voor een gezondere biodiversiteit. Om uw planten zo gezond en mooi mogelijk te houden, is het dus van belang dat u meststoffen gebruikt. Met meststoffen blijven uw planten langer mooi en kunnen bloeiende planten zelfs langer bloeien! Met meststoffen blijven uw planten langer mooi en kunnen bloeiende planten zelfs langer bloeien! Benieuwd welke meststoffen geschikt zijn uw planten? We geven u graag advies.

MEER INFORMATIE OVER ONS AANBOD MESTSTOFFEN?

Bij de tuinplanten die u koopt, staat natuurlijk ook aangegeven hoe u deze moet verzorgen. Weet u niet goed wanneer u bemesten moet of welke mest u het beste kunt gebruiken? Vraag het een medewerker in ons tuincentrum of neem contact met ons op. Onze groenexperts helpen u graag het beste uit uw beplanting te halen. Tot snel bij tuincentrum Rebel!