De fijnste kerst met de mooie versiering

Het lijkt misschien nog ver weg, maar de kerstdagen komen er toch echt weer aan! Dit betekent dat u weer goed mag uitpakken met allerhande kerstversiering. Uw kerst is immers pas écht compleet met wat mooie decoratieve elementen. Wie wordt er niet blij van een prachtig aangekleed huis? Haal dus snel de meest prachtige kerstartikelen in huis: van kerstballen tot pieken en van tafeldecoratie tot kersthuisjes. Wij hebben onze kerstshow inspirerend ingericht met oog voor de laatste trends. Benieuwd wat we u te bieden hebben? Kom langs!

Kerstversiering kopen | Tuincentrum Rebel

Kerstversiering kopen | Tuincentrum Rebel

Kersttrends shoppen: warme tinten

Weet u al hoe u uw kerstboom gaat versieren? Eén ding is zeker: uw kerstboom is pas écht af met een aantal glinsterende ballen, eventueel aangevuld met een kerstslinger of piek. Ook dit jaar zijn er weer een aantal kersttrends te ontdekken. Hiermee kunt u uw huidige verzameling kerstdecoratie aanvullen. Houdt u van de traditionele kerstkleuren of wilt u zich in een winterwonderland wanen? Kies een kleurpallet en mix and match erop los. Dit jaar zijn onder andere de warme aardetinten, zoals terra, camel en amber onmisbaar in uw kerstboom. Combineer deze kleuren met hout en zachte stoffen voor dat echte wintergevoel.

Kerstbomen

Wanneer kerstversiering ophangen?

We willen vaak zo lang mogelijk genieten van de kerstsfeer, maar wanneer mogen we eigenlijk 'officieel' de kerstversiering ophangen? En wanneer moeten alle ornamenten weer weg? Uiteindelijk mag u dit natuurlijk helemaal zelf weten, maar als u zich aan de 'regels' wilt houden zijn dit de data voor het ophangen en opruimen van de kerstspullen:

  1. Eind november mag u beginnen met de kerstverlichting en versiering in huis.
  2. Vanaf 6 december mag u de (kunst)kerstboom neerzetten. Ook deze mag nu versierd worden.
  3. Vanaf 6 december mag u de de kerstkaarten gaan versturen
  4. Kerstversiering weghalen: vóór 6 januari (Driekoningen)

Kerstverlichting

Kunstkerstboom kopen | Tuincentrum Rebel

Kerstversiering kopen | Tuincentrum Rebel

Kersttrend alert: Midnight Cocktail

De meest opvallende trend van dit jaar is het sfeervolle en extravagante thema 'Midnight Cocktail'. Stoere en mysterieuze kleuren, zoals paars, donkerblauw en zwart voeren hier de boventoon. Denk aan de feesten van de roaring twenties of een avondje uit in het bruisende Las Vegas. Neem plaats aan de bar en geniet van een lekker drankje. Cocktailtje doen of heeft u liever een glas prosecco? U ziet veel glitter en glamour, helemaal over the top. Dit jaar is less absoluut niet more; uitpakken mag!

Kunstkerstbomen

Van traditioneel tot extravagant

Kerstdecoratie is er in veel verschillende soorten en maten. Alleen al op het gebied van kerstballen is er genoeg te ontdekken. De traditionele ronde bal zal altijd populair blijven, maar er zijn tegenwoordig ook ballen in allerlei leuke vormen. Hang een aantal verschillende 'ballen' in de boom voor een nonchalant en speels effect. Let bij het decoreren van uw huis wel op een aantal zaken:

  • Laat uw kersthangers ook op een andere manier zien. Sorteer ze bijvoorbeeld op tint en doe er een aantal in een grote vaas, stolp of vitrinekastje. Wissel af met grootte en vorm voor een speels effect. 
  • Inspiratie nodig? Sterren zijn altijd een sprankelende en tijdloze toevoeging aan uw interieur!  
  • Laat uw kinderen een mini kerstboom decoreren met zelfgekozen (kunststof) ballen. Zo komt het hele gezin gezamenlijk in de kerststemming.

Kerst in huis

Kerstversiering kopen | Tuincentrum Rebel

Kerstversiering kopen in Huizen

Hoe decoreert u dit jaar uw boom? Vergeet uiteraard ook de rest van het huis niet in hogere kerstsferen te brengen. Kies voor één kleurgroep of mix and match er juist op los. Less is zeker niet more tijdens de kerstdagen. Voor iedere stijl hebben we bijpassende accessoires. Kom dus langs in Huizen, want in ons tuincentrum is genoeg inspiratie op te doen.

MEER INFORMATIE OVER KERSTVERSIERING?

Meer weten over ons assortiment kerstversiering? Kom langs in ons tuincentrum en vraag ons om advies of neem contact met ons op. Ook voor kamerplantentuinplantenwoonaccessoires en potterie hoeft u niet verder te zoeken. Tot snel!