Maak uw eigen kerstdorp

Een kerstdorp brengt plezier voor jong en oud. Daarom vindt u ook dit jaar op onze vijverafdeling weer de allerleukste kersthuisjes, figuren en taferelen. We verkopen de producten van topmerken op het gebied van kerstdorpen, zoals Lumineo en Dickensville (de Elfstedentocht collectie). De huisjes zijn in sommige gevallen voorzien van lichtjes, geluid en bewegende poppetjes. Super sfeervol! Ook verkopen we boompjes en verschillende soorten nepsneeuw waarmee u uw dorp prachtig aan kunt kleden. Benieuwd naar al onze huisjes en figuren? Kom langs!

Kersthuisjes | Tuincentrum Rebel

Kersdorp maken | Tuincentrum Rebel

Een levendig kerstdorp

Of u nu 'slechts' een kersthuisje en een paar figuren onder de kerstboom plaatst óf een enorm kerstdorp op schaal bouwt; een charmant kersttafereel, hoe groot of klein dan ook, geeft u en uw gezin eindeloos plezier! Zowel kinderen als volwassenen kunnen genieten van een uniek dorpje dat bruist van het leven. De creatievelingen onder ons kijken er elk jaar weer naar uit. Zorg dus dat u op tijd de benodigdheden in huis haalt. Welke figuurtjes wilt u dit jaar laten stralen en met hoeveel huisjes wilt u uw dorp uitbreiden? Een reuzenrad, een snoepwinkel, een trein of een schaatsbaan? U vindt al deze taferelen prachtig opgesteld in ons tuincentrum. Kom eens kijken!

Kerstbomen

Kerstdorp maken: tips & tricks

U kunt uw kerstdorp zo groot of klein maken als u zelf wilt. Ook kunt u zelf bepalen in hoeverre u extra's zoals mos, boompjes of sneeuw een rol wilt laten spelen. Laat uw creativiteit de vrije loop! Wilt u toch wat houvast? We geven u graag een aantal tips:

  • Plaats uw kerstdorp op een plek waar u er goed naar kunt kijken, maar waar deze niet in de weg staat. Een salontafel of keukenaanrecht lijken mooie plekken, maar zijn praktisch gezien misschien niet zo handig - zeker niet wanneer u nieuwsgierige kinderen en speelse huisdieren heeft. Kies bijvoorbeeld voor een oude campingtafel of een sidetable.
  • Sommige mensen houden ervan om spontaan te beginnen met bouwen, maar anderen hebben liever een actieplan. Als u er absoluut zeker van wilt zijn dat de elementen mooi op het oppervlak passen, is het goed om een ​​kleine kaart te maken waarop de locaties van elk onderdeel van uw kerstdorp staan ​​aangegeven.
  • Bedek de ondergrond met een dunne laag kunstsneeuw. Zorg echter wel voor een beschermlaag (zeil of kleed) zodat uw tafel niet beschadigd raakt. Voordat u het gehele oppervlak bedekt, is het goed de hoofdelementen vast te plaatsen zodat deze niet zullen wiebelen.
  • Gebruik gebouwen en andere elementen van verschillende hoogtes. Als het dorp wat hoogte kan gebruiken, overweeg dan om een aantal 'bergen' van karton of mos toe te voegen. Speel met levels!
  • Breng uw kerstdorp tot leven met lichtjes, muziek of beweging. Een levendig kerstdorp is veel charmanter en interessanter dan een statisch dorp.

Kerstverlichting

De Elfstedentocht collectie van Dickensville

De kans op een echte Elfstedentocht wordt helaas met de jaren kleiner. Toch kunt u alsnog van de magie van deze Friese traditie genieten. Haal de Elfstedentocht kersthuisjes, figuren en taferelen in huis! Naast schaatsende poppetjes, bruggen of een stempelpost, zijn er ook huisjes waarmee u uw dorp helemaal compleet kunt maken. Denk bijvoorbeeld aan een brandweerkazerne in Leeuwarden of de molen van Workum. Combineren mag uiteraard! Zo maakt u uw eigen fantasiedorp...

Kunstkerstbomen

Kersthuisjes Dickensville kopen | Tuincentrum Rebel

Kersthuisjes kopen in Huizen

Heeft u zin om de handen uit de mouwen te steken? Maak dit jaar uw kerstdroom compleet door een prachtig kerstdorp te bouwen. Groot of klein, dat maakt niet uit. Zolang u maar kunt genieten van alle die leuke taferelen die u een mooie plek zal geven. Wilt u ons complete assortiment bekijken? Kom langs in Huizen, want in ons tuincentrum is genoeg inspiratie op te doen. Onze kerstshow is ook dit jaar weer eentje om van te smullen!

MEER INFORMATIE OVER KERSTHUISJES?

Meer weten over ons assortiment kersthuisjes? Kom langs in ons tuincentrum en vraag ons om advies of neem contact met ons op. Ook voor niet-kerst producten, zoals kamerplantentuinplantenwoonaccessoires en potterie hoeft u niet verder te zoeken. Tot snel!