Het is pas écht kerst met een kerstboom

Ze zijn weer te vinden op ons buitenterrein: de échte kerstbomen! Uw kerst is immers niet compleet als u niet ook een knappe kerstboom heeft neergezet. Ze zijn er in werkelijk alle hoogtes, diktes en soorten die u maar wenst. Ook leuk: we verkopen dit jaar echte kerstbomen die gekweekt worden zonder gebruik van pesticiden en kunstmest, én die ook een bijna neutrale CO2 balans hebben. Dat levert u niet alleen een mooie, maar ook sterke en duurzame boom op. Geeft u de voorkeur aan een kerstboom met of zonder kluit, een Fijnspar of een Nordmann? En zoekt u een stel kleintjes voor in de tuin of één grote blikvanger voor de woonkamer? Wij helpen u graag om de perfecte boom uit te zoeken.

Kerstboom kopen | Tuincentrum Rebel

Welke soort kerstbomen verkopen wij?

U kunt in ons tuincentrum terecht voor verschillende soorten kerstbomen. Voor welke gaat u?

  • Picea abies (Fijnspar) 
  • Picea omorika (Servische spar)
  • Picea pungens ‘Glauca’ (Blauwspar)
  • Picea glauca ‘Conica’ (Dwergspar)
  • Abies nordmanniana (Zilverspar of Nordmann)
  • Abies fraseri (Zilverspar of Fraserspar)

Kerstboomtips

Pure Nature Nordmann kerstbomen

Zoals u weet hebben wij bij tuincentrum Rebel duurzaamheid hoog op de agenda staan. Daarom verkopen we dit jaar Pure Nature Nordmann kerstbomen. Deze worden gekweekt zonder gebruik te maken van milieugevaarlijke pesticiden en kunstmest. We moeten zuinig zijn op Moeder Aarde en daarom kweekt onze kweker volgens de strikte Deense ecologische regels. Er worden regelmatig controles uitgevoerd door ‘Landbrugsstyrelsen’, de overheidsinstantie die in Denemarken de biologische landbouw in de gaten houdt. Zo wordt u verzekerd van een kerstboom die ook écht duurzaam geteeld is.

Gezondere biodiversiteit

Door het verminderen van pesticiden zorgt de biologische landbouw voor een gezondere biodiversiteit. Dit houdt in dat er een rijker en gevarieerder planten- en dierenleven ontstaat op de bio akkers. Gemiddeld zijn er 30% meer wilde dieren en planten te vinden op akkers die biologisch worden verbouwd dan op niet-biologische akkers.

Blog: Duurzaam geteelde kerstbomen bij Tuincentrum Rebel

Een neutrale CO2-balans

Wist u dat... bij Pure Nature de CO2-balans bij het kweken van kerstbomen bijna neutraal is? Dit komt omdat er na het oogsten direct weer nieuwe bomen worden geplant. Als de kerstboom na gebruik wordt verbrand in een bio warmtecentrale, wordt er gas bespaard en is de CO2-balans voor die boom daarna positief.

Kerstboom kopen | Tuincentrum Rebel

Kerstboom kopen in Huizen

Het kiezen van een kerstboom is uiteraard erg persoonlijk en daarom is langskomen de beste optie. Zo worden er twee verschillende soorten naaldbomen aangeboden als kerstboom: de Picea kerstboom en Abies kerstboom. Hoe herkent u het verschil?

  1. De Picea kerstboom: deze kerstboom soort heeft stekelige en hangende naalden. U kunt deze kerstboom ook herkennen aan een 'vlaggetje'. Bij het lostrekken van een naald uit de boom, wordt een klein gedeelte bast meegetrokken. Dit gebeurt dan in de vorm van een vlaggetje. Daarnaast heeft de Picea dennenappels die altijd neerwaarts gericht zijn.
     
  2. De Abies kerstboom: deze kerstboom soort is ook te herkennen aan zijn soort naalden. In tegenstelling tot de Picea staan de naalden van een Abies kerstboom juist rechtop en zijn stomp. Bovendien voelen deze naalden ook zachter aan dan die van de Picea. Daarnaast heeft de Abies kegels die altijd rechtop staan. 

Kerstboom uitkiezen

Een grote of kleine spar?

De kerstboom is toch écht wel het meest belangrijke element om met kerst een unieke, gezellige sfeer in huis te creëren. Een kleine kerstboom is erg functioneel wanneer u geen groot huis heeft of simpelweg niet heel veel plek. Een kleine kerstboom van 30 centimeter is dan een hele fijne oplossing om alsnog een kerstboom in huis te hebben.

Er zijn uiteraard ook grote kerstbomen te krijgen. Met een grote kerstboom breng u in no time die unieke kerstsfeer bij u naar binnen. Er is toch niks mooiers dan de aanblik van een prachtig gedecoreerde kerstboom? Op het gebied van echte kerstbomen zijn er veel Spar soorten te koop, zoals de bekende Nordmann en de Fijnspar. Ook kunt u investeren in een kunstkerstboom: duurzaam en onderhoudsvrij!

Kunstkerstbomen

Biologisch geteelde kerstboom kopen | Tuincentrum Rebel

Kerstboom kopen in Huizen

De kerstboom speelt de hoofdrol in uw kerstverhaal. Gaat u voor een echte kerstboom of een kunstkerstboom? Kom langs in Huizen, want in ons tuincentrum is genoeg inspiratie op te doen. Zet u dit jaar alleen een boom in de woonkamer of gaat u tevens de hal, keuken of slaapkamer opleuken? Voor kerstbomen van groot tot klein bent u bij ons aan het juiste adres.

MEER INFORMATIE OVER KERSTBOMEN?

In ons tuincentrum in Huizen, nabij Blaricum en Hilversum, kunt u terecht voor echte kerstbomen in allerlei soorten en maten. Leuk bijvoorbeeld de voordeur op met twee kleine kerstboompjes. Dat wordt nog eens leuk thuiskomen! Kom langs in ons tuincentrum en vraag ons om advies of neem contact met ons op. Ook voor kamerplantentuinplantenwoonaccessoires en potterie hoeft u niet verder te zoeken. Tot snel!