XXL Kamerplanten

Groot, groter, grootst! Geef uw ruimte een haast museaal effect door één of meerdere XXL kamerplanten een mooi plekje te geven. We hebben allerlei kamerplanten die in de bloei van hun leven zijn. Geef bijvoorbeeld een uit de kluiten gewassen Ficus, olifantsoor of palm het podium op de vide of in de woonkamer. Ook voor uw bedrijf bent u bij ons aan het juiste adres. Met grootst groen op de werkplek bent u immers verzekerd van een fijne werkomgeving voor uw werknemers. Bezoek ons tuincentrum in Huizen en ontdek het grote assortiment grote, maar ook groene plantenbloeiende plantenluchtzuiverende planten en cactussen en vetplanten.

Grote kamerplant kopen | Tuincentrum Rebel

Kamerplanten kopen | Tuincentrum Rebel

Ga voor groot en gezond

Tegenwoordig is het toevoegen van kamerplanten één van de grootste trends in interieurland. Door meerdere kamerplanten toe te voegen aan uw woonkamer, keuken, slaapkamer of thuiswerkplek bent u verzekerd van een hip, maar ook een gezond interieur. Groen heeft namelijk een kalmerend effect en haalt giftige stoffen uit de lucht die weer worden omgezet in gezonde deeltjes. Wist u dat veel kamerplanten met grote bladeren een nóg luchtzuiverender effect hebben dan andere planten? Alle reden om een grote kamerplant in huis te halen. Eén groene eyecatcher kan uw woning immers naar een net zo sfeervol niveau tillen als 5 kleine planten. XXL kamerplanten zijn in, omdat ze door hun formaat de aandacht naar zich toe trekken, maar toch heel subtiel in het interieur blenden. U maakt dus echt een statement met zo'n grote vriend. Welke kamerplant is uw favoriet?

Luchtzuiverende kamerplanten

Een grote kamerplant op uw werkplek

Er zijn ontelbaar veel soorten XXL kamerplanten en dus is het belangrijk u goed te laten informeren en inspireren. Houdt u bijvoorbeeld van planten met een bijzondere bladtekening of vindt u het leuk als een kamerplant een hoge stam heeft? Op onze kamerplantenafdeling is genoeg te kiezen. Wilt u uw eigen onderneming vergroenen? Geen probleem, we helpen u graag de juiste planten en bijpassende pot te kiezen. De entree van uw bedrijf ziet er immers een stuk sfeervoller uit wanneer daar een kamerplant van een paar meter hoog staat te shinen. Wilt u meer weten over deze service? Neem contact met ons op en we vertellen u graag meer.

Contact

Kamerplantenvoeding van Pokon kopen | Tuincentrum Rebel

Alles voor sterke planten kopen | Tuincentrum Rebel

Hoe verzorg ik mijn grote kamerplant?

Het leuke aan grote kamerplanten is dat u met één investering een heel ander interieur neerzet. Zo'n grote, groene topper heeft de kracht om uw woning direct naar een sfeervoller, hipper en gezonder niveau te tillen. 'Hoe groter de plant, hoe meer tijd ik kwijt ben aan de verzorging', is een gedachte die bij veel mensen opkomt. Zonde, want in veel gevallen heeft u juist bijna geen omkijken naar de XXL kamerplant. Wanneer deze grote bladeren heeft, is het vaak een tropische kamerplant. Die houden over het algemeen van een licht plekje in de halfzon en vochtige potgrond. Dit laatste is belangrijk om in uw achterhoofd te houden wat betreft alle andere grote kamerplanten. Een teveel aan water wordt namelijk vaak niet gewaardeerd. De plant kan er zelfs ziektes van krijgen en van gaan rotten. Geef uw plant in de groeiperiode wekelijks een lekker slokje plantenvoeding. Check altijd even de bijgeleverde informatie over de standplaats en uw plant zal een lang en gelukkig leven tegemoet gaan.

Kamerplantenvoeding

Hoe verpot ik mijn grote kamerplant?

Kleine plantjes worden groot en dus zal er waarschijnlijk een moment komen dat u uw grote aanwinst een een nog grotere pot moet gaan plaatsen. Hoe? Heel simpel!

 • Heb je het idee dat een plant niet meer verder kan groeien? Kies een pot die een maat groter is dan de huidige en ga aan de slag.

 • De beste periode voor het verpotten is doorgaans het voorjaar. Dan is uw grote kamerplant uit zijn 'winterslaap'. 

 • Vul de pot met een laagje hydrokorrels. Houd als leidraad ongeveer een kwart van de pot aan.

 • Plaats vervolgens een laag potgrond in de sierpot en zet daarnaast de kluit in het midden.

 • Vul de resterende ruimte aan met potgrond en druk deze daarna zachtjes aan.

 • Het is belangrijk de plant goed vochtig te houden.

Let erop dat uw XXL kamerplant niet in de buurt van een kachel of openhaard staat en dat tocht uw groene vriend niet kan bereiken. U loopt zo immers het risico dat uw plant uitdroogt en niet maximaal kan groeien en bloeien.

Bloempotten

XXL kamerplant kopen | Tuincentrum Rebel

Grote kamerplanten kopen in Huizen | Tuincentrum Rebel

Onze top 5 grote kamerplanten

Zoals gezegd zijn XXL kamerplanten er in allerlei uitvoeringen. Het kan soms lastig zijn de perfecte plant uit te kiezen wanneer u door al die kamerplanten het bos niet meer ziet. Om u te inspireren presenteren we u graag een lijstje met onze 5 favoriete grote kamerplanten.

 1. Palmlelie (Yucca elephantipes)

 2. Vioolbladplant (Ficus lyrata)

 3. Olifantsoor (Alocasia Zebrina)

 4. Kentia palm (Howea forsteriana)

 5. Bananenplant (Musa)

Bezoek ons tuincentrum in Huizen of deze, maar ook een groot aantal andere XXL kamerplanten te bekijken. U kunt ze niet missen!

Groene kamerplanten

Grote kamerplanten kopen in Huizen

Een blikvanger maakt uw woning net wat unieker en eigen. Denk eens aan een XXL kamerplant! Zo'n groene vriend zal uw interieur direct naar een sfeervoller en meer trendy niveau tillen. Zet 'm op een bijzettafel om 'm een echt podium te geven of kies een even bijzonder grote bloempot uit. Keuze alom in ons tuincentrum in Huizen. 

MEER INFORMATIE OVER XXL KAMERPLANTEN?

Kom langs in ons tuincentrum in 't Gooi om de XXL kamerplant(en) van uw droom te shoppen. Bent u onzeker over de verzorging van uw grote aanwinst? Onze groenexperts helpen u graag het beste uit uw plant te halen. Kom langs of neem contact met ons op. Ook voor tuinplantenwoonaccessoires en potterie bent u bij tuincentrum Rebel aan het juiste adres. Zien we u snel?