Luchtzuiverende kamerplanten

In ons tuincentrum in Huizen vindt u diverse luchtzuiverende planten. De zogenaamde Air So Pure kamerplanten: planten waarvan de gezonde effecten wetenschappelijk bewezen zijn. Luchtzuiverende planten zuiveren de lucht en zorgen voor gezonder wonen en werken met als gevolg: meer welzijn en productiviteit en minder ziekteverzuim. Deze kamerplanten zijn daardoor erg functioneel en vaak gebruikt op kantoor. Ook zijn deze grote kamerplanten prettig in de woonkamer of slaapkamer. 

Een comfortabele thuis(werk)omgeving

We brengen dit jaar meer tijd dan ooit thuis door. Misschien heeft u zelfs een heus thuiswerkkantoor ingericht. Het is daarom extra belangrijk de thuis(werk)omgeving zo comfortabel, inspirerend, maar ook gezond mogelijk in te richten. Met luchtzuiverende planten krijgt u wat u zoekt: deze planten zijn niet alleen een lust voor het oog, ze werken daarnaast rustgevend, stressverlagend en zijn gezond voor lichaam en geest.

Luchtzuiverende planten kopen | Tuincentrum Rebel

Luchtzuiverende planten kopen | Tuincentrum Rebel

Voordelen van onze luchtzuiverende kamerplanten

Wilt u ook in een gezonde omgeving wonen en werken? Zet dan ook het licht op groen: kies vandaag nog voor luchtzuiverende planten! De kwaliteit van de lucht waarin wij leven is van groot belang voor onze gezondheid, onze fitheid en ons welbevinden. Elke plant produceert in een bepaalde mate zuurstof,  maar niet veel planten hebben deze luchtzuiverende eigenschappen. Air So Pure planten zorgen ervoor dat:

  Schadelijke gassen neutraliseren door ze op te nemen en af te breken
  De luchtvochtigheid verbeteren door hun regulerende verdampproces
  De lucht gezonder maken door effectief CO2 om te zetten in zuurstof

Bloeiende kamerplanten

Bekijk hieronder onze top 4 luchtzuiverende kamerplanten

1. De Palm

De Areca palm is één van de beste palmen om thuis te hebben staan. Het vormt niet alleen een eyecatcher in huis, maar heeft ook nog eens als extra voordeel dat het de giftige stoffen uit de lucht haalt, makkelijk te onderhouden is én het houdt de lucht vochtig. Wat wilt u nog meer? De Areca palm is daarmee één van de effectiefste & gemakkelijkst te onderhouden luchtzuiverende planten. 

Verzorging van de Areca Palm

  • Zet uw Palm op een lichte plaats in huis, maar niet in te fel zonlicht.
  • Zorg altijd voor een temperatuur van minimaal 14 °C.
  • Besproei nu en dan de plant om het stof van het blad te verwijderen.
  • Geef bij wat lagere temperaturen minder water.
  • Tijdens de groeiperiode van de Palm, moet je de plant één keer in de veertien dagen plantenvoedsel geven.


Ontdek de prachtige Palm | Tuincentrum Rebel

Spathiphyllum | Tuincentrum Rebel

2. Spathiphyllum

De lepelplant is een makkelijke plant die goed vanzelf aangeeft als er iets niet goed is. Zijn er bijvoorbeeld hangende bladeren te zien? Geef dan meer water. Zijn juist de bladeren wat vaal? Geef dan meer voeding. Een sterkere plant ga je bijna niet vinden. Verder houdt de Spathiphyllum van een hoge luchtvochtigheid en veel water in haar bloempot. 

Potterie

3. Varen

Varens zijn er in allerlei soorten en kleuren. Zo varieert de bladkleur van deze woonplant van lichtgroen, zilvergrijs, diep donkergroen, roodachtig tot zelfs brons. Ook de bladvormen van deze luchtzuiverende kamerplant verschillen. Denkt u maar eens aan het gesloten blad van de Asplenium of de diep ingesneden soorten als de Nephrolepis- of Adianthumsoorten. Een veelzijdige familie, die varens! 

Wij raden u aan om verschillende soorten bij elkaar te zetten om zo al een de sfeer van een botanische verzameling te creëren waarin van alles te bekijken is, zonder dat groen het hele interieur overheerst.

Ontdek de Varens | Tuincentrum Rebel

Luchtzuiverende planten kopen | Tuincentrum Rebel

4. Phlebodium

De Phlebodium is een varen waarvan u misschien niet direct gelooft dat het een varen is. Het is een kamerplant die opvalt door de diepblauwgroene bladkleur en de haast grillige bladeren. De plant is decoratief, maar ook nog eens erg sterk. De bladeren vallen niet uit en het blad behoudt zijn mooie tint.

De plant houdt niet van tocht, maar ook niet van direct zonlicht. Qua verzorging is de plant echter vrij makkelijk: geef 'm in de winter één keer per week water (in de zomer twee keer) en de Phlebodium is helemaal happy. Voeg ook eenmaal per maand wat plantenvoeding aan het gietwater toe.

Een betere luchtkwaliteit

Hoe meer planten hoe beter, maar als vuistregel kunnen we stellen dat per 30 m² 2 tot 3 planten nodig zijn. Tegenwoordig zijn onze huizen erg goed geïsoleerd en hierdoor krijgen wij steeds meer te maken met droge lucht en te weinig zuurstof. Hoofdpijn, huidklachten, slaapproblemen en astma kunnen het akelige nadeel hierbij zijn. 

Diverse dingen zoals temperatuur, daglicht en luchtkwaliteit komen hier bij te pas. Uiteraard is voldoende ventilatie belangrijk voor de luchtkwaliteit, maar ook luchtzuiverende planten helpen. Onze Air So Pure planten zorgen ook voor een betere akoestiek, sfeer en maken van uw huis een écht thuis.

Meer groene sfeermakers

Luchtzuiverende planten kopen | Tuincentrum Rebel

LUCHTZUIVERENDE PLANTEN KOPEN IN HUIZEN

Maak van uw huis een trendy, maar ook gezonde omgeving met luchtzuiverende kamerplanten. Groen maakt gelukkig, dus hoe meer planten, hoe beter! In ons tuincentrum is genoeg inspiratie op te doen.

MEER INFORMATIE OVER LUCHTZUIVERENDE KAMERPLANTEN?

Meer weten over ons assortiment luchtzuiverende kamerplanten? Kom langs in ons tuincentrum en vraag ons om advies of neem contact met ons op. Ook voor tuinplantenwoonaccessoires en potterie hoeft u niet verder te zoeken. Tot snel!