Voeding voor kamerplanten

Een huis wordt pas echt een thuis wanneer u een aantal prachtige kamerplanten een mooi plekje heeft gegeven. Kamerplanten zijn immers hartstikke trendy, zorgen voor een gezonder binnenklimaat en verhogen de creativiteit van hun plantenbaasje. Het is daarom zeer belangrijk om het beste uit uw knappe kamerplant te halen. De juiste verzorging is essentieel en om die reden kunt u bij ons ook terecht voor de beste kamerplanten voeding. Bezoek ons tuincentrum en ontdek het grote assortiment verzorgingsproducten voor kamerplant. U kunt bij ons tevens de mooiste groene plantenbloeiende plantenluchtzuiverende planten en cactussen en vetplanten vinden. 

Voeding voor planten kopen | Tuincentrum Rebel

Kamerplantenvoeding kopen | Tuincentrum Rebel

De beste verzorging voor uw plant

Met een beetje liefde en aandacht komt uw kamerplant een heel eind. Ook de juiste standplaats en hoeveelheid water doen uw groene aanwinst veel goeds. Tóch is raadzaam om uw kamerplant net dat beetje extra te geven door ook te letten op voeding. Net als u heeft een kamerplant naast een beetje licht en drinken ook af en toe een hapje nodig. Zo zullen bloeiende kamerplanten net even wat meer knoppen aanmaken en zorgt een beetje voeding bij groene kamerplanten voor een extra groeispurt. Met de kamerplantenvoeding van tuincentrum Rebel geeft u uw plant alles wat 'ie verdient en meer. Zo verkopen we onder andere de voeding van het welbekende Pokon en ECOstyle.

Verzorging van kamerplanten

Pokon: hét merk als het op kamerplantenvoeding aankomt

Net als wij mensen hebben ook onze kamerplanten zo hun eigen willetje en smaak. Om die reden heeft Pokon een productlijn op de markt gebracht die perfect aansluit bij de wensen van specifieke planten. U kunt zich misschien wel voorstellen dat een bloeiende orchidee om iets anders vraagt dan een vetplant. In ons tuincentrum vindt u verscheidene voedingsproducten van Pokon. Deze voeding bevat essentiële elementen en een rijke mix van sporenelementen waardoor uw kamerplanten mooi, sterk en gezond blijven. Ook de groene kleur wordt vaak nóg mooier na het voeden. Wist u dat het Pokon assortiment momenteel vrijwel geheel gebaseerd op organische meststoffen? Lekker duurzaam bezig dus!

Meststoffen

Kamerplantenvoeding van Pokon kopen | Tuincentrum Rebel

Alles voor sterke planten kopen | Tuincentrum Rebel

Wanneer kamerplantenvoeding geven?

Zoals je kon lezen zijn er heel wat verschillende soorten kamerplantenvoeding. Denk bijvoorbeeld aan korrels, staafjes, poeder en vloeistof - ook in BIO variant. Wij mensen kunnen ons in principe de hele dag volstoppen met allerlei lekkers. Voor een kamerplant is voeding belangrijk, maar het is zeker geen dagelijkse kost. Belangrijk is om de planten in de winter min of meer met rust te laten. Ze zijn immers zelf in een soort mini winterslaapje wat betreft hun groei. Geef dus alleen voeding wanneer de plant in zijn groei- en bloeitijd zit (en eventueel in het najaar nog een beetje, wanneer u ziet dat de plant toch zin heeft om te groeien). Geef 'm in het voorjaar wekelijks een beetje voeding. Dat is meer dan voldoende. Doe dit echter niet als u de plant net heeft aangeschaft. De plant heeft dan nog voldoende voedingsstoffen bij zich.

Kamerplanten

Hoeveel voeding heeft mijn plant nodig?

Wanneer u een agendapuntje heeft ingesteld en uw kekke kamerplantenverzameling op vaste tijdstrippen van voeding voorziet, is het in principe kinderspel. Op de verpakking van het voedingsproduct wordt namelijk aangegeven hoeveel u van het middel aan de plant moet geven. Er bestaat namelijk ook voeding in poeder- of korrelvorm die minder vaak aan de plant hoeven te worden gegeven. Te weinig voeding is niet goed, maar een plant teveel 'verwennen' is ook zeker niet aan te raden. Hier kan de plant ziek van worden en misschien wel door sterven. Bekijk dus altijd hoe de plant op de voeding reageert, zeker wanneer u met universele plantenvoeding aan de slag gaat. Planten die langzamer groeien of die niet zoveel zonlicht krijgen hebben immers net wat minder voeding nodig. Onze medewerkers voorzien u graag van advies, ook wanneer uw plant het even wat minder goed lijkt te doen.

BESTRIJDINGSMIDDELEN

Kamerplanten kopen | Tuincentrum Rebel

Kamerplantenvoeding kopen in Huizen

Een huis zonder kamerplanten is tegenwoordig eigenlijk niet meer voor te stellen. Een groene topper in de woonkamer, een bloeiende vriend in de keuken of een tropische verrassing op de werkplek? Groen is in! Daarnaast is de connectie met de natuur rustgevend en zijn planten goed voor lichaam en geest. Ze verdienen dus de beste verzorging - en daar hoort ook een wekelijks scheutje kamerplantenvoeding bij! 

MEER INFORMATIE OVER HET VERZORGEN VAN KAMERPLANTEN?

Kom langs in ons tuincentrum in 't Gooi om alle producten te vinden die u helpen het beste uit uw groen te halen. Van potgrond tot potten, van hydrokorrels tot gieters en van voeding tot bestrijdingsmiddelen. Kom langs, vraag ons om advies of neem contact met ons op. Ook voor tuinplantenwoonaccessoires en potterie bent u bij tuincentrum Rebel aan het juiste adres. Zien we u binnenkort?