Varen

Varens zijn onmisbaar in huis, ze zijn te koop in veel verschillende soorten en maten. Zo kunt u ook terecht bij Tuincentrum Rebel in Huizen voor het kopen van Varens. Wij hebben een breed assortiment aan varens waar er altijd wel één soort tussenzit die uw voorkeur heeft.

Varen-kopen-tuincentrum-rebel-huizen

Varen kopen bij Tuincentrum Rebel

Varens zijn er in zoveel verschillende soorten dat het bijna niet meer te overzien is. Wij hebben hier een overzicht van de meest populaire varens in Nederland. Zo kunt u toch wat makkelijker een varen kopen! 

  • Blauwvaren
  • Krulvaren
  • Nestvaren

De Blauwvaren is een ideale plant als u de verwarming in de winter wat hoger hebt staan. Deze varen kan namelijk redelijk goed tegen een droge lucht. Zo hoeft u er niet bang voor te zijn dat de lucht in de winter te droog wordt voor deze plant. De Blauwvaren heeft een hele mooie blauwe tint over de bladeren, vandaar de naam Blauwvaren. De Krulvaren is een goede luchtzuiveraar. Zo is deze plant goed geschikt voor op een kantoor of op school. Hier staan minder vaak de ramen open waardoor er minder frisse lucht binnenkomt. Met de Krulvaren zorgt u ervoor dat de lucht op kantoor weer schoon is! De Nestvaren is een plant die niet al te veel licht nodig heeft, maar wel veel vocht. Zo is de Nestvaren zelfs geschikt voor de badkamer! 

De verzorging van uw varen

Varens zijn niet al te moeilijk te verzorgen. Ook voor mensen zonder groene vingers zijn deze goed geschikt! De meeste varens vinden het heerlijk om een sproeibeurt te krijgen. Door middel van een sproeibeurt krijgen de varens het idee dat ze in een tropische omgeving staan met een hoge luchtvochtigheid. Het is belangrijk dat de kluit van uw varen niet uitdroogt, houdt deze dus goed nat. Let wel op dat u geen water geeft in het midden/ het hart van uw varen. De beste plek in huis voor een varen is voor het raam, hier krijgen ze genoeg licht. Plantenvoeding kunt u het beste in de zomer geven, één keer per paar weken is voldoende. Met de juiste verzorging van uw varen krijgt u een echt jungle gevoel in uw eigen huis. 

De beste varen bij uw interieur

Het is natuurlijk belangrijk dat de planten die u heeft bij uw stijl en smaak passen. Dit kunt u doen door de plant uit te kiezen die u mooi vindt, maar ook door een mooie bijpassende pot te kopen. Sommige varens zijn ideaal om in een hangpot aan uw plafond te hangen, terwijl andere het liefst gewoon in de vensterbank staan. Wij verkopen naast varens ook bijpassende binnenpotten! Wij bieden een gratis oppot service waardoor u gelijk kunt gaan genieten van uw nieuwe varen! Ook heeft u hierdoor geen last van potgrond in huis. Voor meer informatie hierover kunt u altijd één van onze medewerkers in het tuincentrum aanspreken. 

Vragen over varens

Heeft u vragen over ons aanbod varens, of over de verzorging van uw varen? U kunt altijd terecht bij één van onze medewerkers in ons tuincentrum in Huizen nabij Naarden, Blaricum en Hilversum. Zij helpen u graag verder met het uitzoeken van de varen én een bijpassende pot. Kijk voor de openingstijden eens op onze contactpagina

Naast varens verkopen wij ook andere kamerplanten waaronder de volgende: