Bladbegonia

De Bladbegonia is een plant met meer dan duizend soorten. De Begonia's voor buiten kent vrijwel iedereen, maar wist u dat de Begonia ook bestaat als groene kamerplant? De Bladbegonia voor binnen heeft geen bloemen, maar wel prachtige bladtekeningen. Voor de mooiste Bladbegonia's in de omgeving van Huizen komt u naar Tuincentrum Rebel!

Bladbegonia-tuincentrum-rebel-huizen

De mooiste Bladbegonia's in Huizen

Bij de Begonia, of de Bladbegonia, is het altijd een verrassing hoe deze eruit ziet. De bladeren hebben prachtige tekeningen die bij elke plant anders zijn. Ook de kleuren van deze bladeren kunnen per plant sterk verschillen. De bladeren van de Bladbegonia kunnen roze, zilverachtig, donkerrood of verschillende kleuren groen zijn. Door deze eigenschappen is het makkelijk om een plant te vinden die bij uw interieur en smaak past. De Bladbegonia is weer terug van weggeweest. Vroeger was het al een populaire kamerplant in veel huishoudens, ook nu ziet u deze plant steeds vaker weer terug. De Bladbegonia doet veel mensen denken aan de jaren zeventig, waardoor deze voor veel mensen een retro uitstraling heeft. De mooiste Bladbegonia's met prachtige bladtekeningen en kleuren koopt u bij Tuincentrum Rebel in Huizen.

De verzorging van uw Bladbegonia

Bladbegonia's staan het liefste op een plek waar veel licht is. Direct in de zon kunnen de bladeren verbranden, dus pas op dat dit niet gebeurd. In de winter gaat de verwarming overdag aan, terwijl deze vaak 's nachts weer uit gaat. Deze schommelingen zijn niet goed voor de Bladbegonia. De ideale temperatuur voor de Bladbegonia is 18 graden, kleine schommelingen zijn niet zo een groot probleem. Wees dus niet bang dat uw Bladbegonia het niet aankan als u de verwarming op bijvoorbeeld 22 graden zet. Naast een redelijke temperatuur heeft de Bladbegonia ongeveer twee keer per week water nodig. Water geven via een schotel is de beste optie. Bladbegonia's kunnen snel groeien, verpotten is dus nodig. Dit verpotten kunt u het beste in maart doen. Mocht u nog vragen hebben over de verzorging van uw Bladbegonia, kom dan langs in ons tuincentrum in Huizen!

Bladbegonia in uw interieur

Bladbegonia's passen in ieder interieur. Ze zijn beschikbaar in allerlei verschillende maten en kleuren en kunnen met de juiste binnenpot een geheel vormen met uw interieur. Heeft u een landelijk thema in huis? Ga dan voor een prachtige roze binnenpot. Heeft u liever een stoere pot? Denk dan eens aan een zinken pot. Deze potten hebben een stoere uitstraling en zijn gemakkelijk in het onderhoud. Ook verkopen wij onder andere keramieken binnenpotten, Elho bloempotten en Terracotta bloempotten. 

Vragen over ons aanbod Bladbegonia's

Mocht u vragen hebben over ons aanbod Bladbegonia's, of heeft u vragen over de verzorging van deze plant, kom dan langs in ons tuincentrum in Huizen nabij Naarden, Laren en Blaricum. Bekijk de openingstijden en kom langs! Ook kunt u gerust contact met ons opnemen. 

Bent u naast een mooie Bladbegonia op zoek naar andere groene of bloeiende kamerplanten voor in uw huis? Naast Begonia's verkopen wij ook onder andere: