Groene kamerplanten

Een huis wordt pas echt een thuis met een aantal groene kamerplanten. Ze dragen bij aan een natuurlijke sfeer, een rustig gevoel en een gezond binnenklimaat. Ze zijn er in verschillende maten en hebben vaak bijzondere bladeren die een lust voor het oog zijn. Geef uzelf of een ander bijvoorbeeld de trendy Strelitzia of grote Monstera cadeau. Met de juiste verzorging kunt u vaak maanden en soms wel jaren van deze groene planten genieten. Bezoek ons tuincentrum en ontdek het grote assortiment groene kamerplanten. Ook voor andere kamerplanten zoals bloeiende plantenluchtzuiverende plantencactussen en vetplanten en zijden planten kunt u bij ons tuincentrum in 't Gooi terecht. 

Groene planten kopen | Tuincentrum Rebel

Groene kamerplant kopen | Tuincentrum Rebel

Verzorging van groene kamerplanten

Met groene kamerplanten haalt u het gehele jaar een stukje natuur van buiten naar binnen. In de gure herfst- en koudere winterperiode is er buiten vaak weinig groen te vinden. Hoe leuk is het om een aantal spetterende groene planten in uw interieur te laten shinen?  De meeste kamerplanten houden van een lichte standplaats. Geef de planten eens in de week een sproeibeurt met de plantenspuit. Zorg er wel voor dat het water niet te warm of te koud is. In het voorjaar kan de plant worden verpot. Lees de verzorgingstips die bij de desbetreffende plant wordt meegeleverd goed door. Kom gezellig langs in Huizen en laat u informeren en inspireren. 

Verzorging van kamerplanten

1. Calathea

De Calathea mag niet in dit lijstje ontbreken. U herkent de plant aan zijn opvallende bladeren met uiteenlopende tekeningen die via stengels direct uit de aarde omhoogsteken. De bladeren kunnen rond, ovaal maar ook lancetvormig zijn en zijn door het steeltje zeer bewegelijk. Ze zijn afkomstig uit de oerwouden van Zuid-Amerika waar ze op schaduwrijke plekken groeien. Ze zijn dus gewend aan een vochtige omgeving en beperkt daglicht. Daarom kunt u de Calathea naast de woonkamer ook een plek in slaapkamer, keuken of badkamer geven.

MEER PLANTEN DIE GESCHIKT ZIJN VOOR DE BADKAMER

Calathea kopen | Tuincentrum Rebel

Strelitiza kopen | Tuincentrum Rebel

2. Strelitzia

Op zoek naar een opvallende en trendy binnenplant? De Strelitzia is met zijn tropische uitstraling een in het oog springende verschijning. De plant is ook wel bekend onder de namen Paradijsvogelbloem of Vogelkopbloem en heeft opstaande bloemstengels en stevige grijsachtige bladeren. De plant bloeit laat in het seizoen omdat de bloemen iets meer tijd nodig hebben om zich te ontwikkelen. Zonder bloem is de plant echter ook al een prachtige groene plant.

MEER OVER DE STRELITZIA

 

3. Bananenplant

Nog zo'n exotische plant is de Bananenplant (Musa). Deze blikvanger valt op vanwege de enorme groene bladeren die in een spiraal staan en hoog uitwaaieren. De plant kan een behoorlijke hoogte bereiken en moet dus regelmatig in een nieuwe pot over worden gezet. Let bij het verzorgen van de Bananenplant ook op de volgende zaken:

  • Qua standplaats is de plant niet veeleisend: van veel licht tot half schaduw, alles mag. 
  • De Bananenplant is een dorstige plant en dus mag de kluit altijd een beetje vochtig zijn. De plant vindt het fijn om af en toe een sproeibeurt te krijgen.
  • Omdat het een snelle groeier is, is het verstandig de plant wekelijks blij te maken met plantenvoeding.

MEER EXOTISCHE PLANTEN

Bananenplant kopen | Tuincentrum Rebel

Alocasia kopen | Tuincentrum Rebel

4. Alocasia

De Alocasia (ook wel Olifantsoor genoemd) is een erg populaire groene plant en dat is natuurlijk niet zonder reden! De bijzonder gevormde bladeren hebben prachtige tekeningen. Ook de hoge stelen waar deze bladeren aan vastzitten hebben soms een opvallend patroon. Door deze stengels oogt de plant ondanks zijn hoogte luchtig en verfijnd. De Alocasia vindt zijn herkomst in de tropische regenwouden van Zuidoost-Azië en kan daar wel vier meter hoog worden. Er zijn momenteel 79 soorten bekend. Zo is er een soort waarvan de bladeren op Afrikaanse maskers lijken, eentje met gerimpelde bladranden en één die als de Skeletplant bekend staat.

MEER OVER DE ALOCASIA

 

5. Monstera

De populaire Monstera of Gatenplant is ook zo'n adembenemende groene kamerplant. De plant dankt zijn naam aan de grote hartvormige bladeren die na verloop van tijd heuse inkepingen krijgen. Volwassen bladeren kunnen zelfs een doorsnee van haast één meter bereiken. Dankzij de luchtzuiverende eigenschappen draagt de plant tevens bij aan een prettig leefklimaat. De plant is er in meerdere soorten en maten, zo kan de Monstera ook als hang- of klimplant gebruikt worden. De groene plant heeft graag veel licht, maar geef niet teveel water.

MEER OVER DE MONSTERA

Monstera kopen | Tuincentrum Rebel

6. Tabaksplant Ficus

De Ficus is ook zo'n plant die in verschillende soorten en maten voorkomt. De meest populaire en bekende Ficus is de Ficus Lyrata, ook wel Tabaksplant of Tabaksboom genoemd. De plant valt op door zijn stam en haast grillige grote bladeren. De bladeren worden tevens gedroogd en gebruikt als buitenzijde van sigaren. De Tabaksplant is vrij makkelijk in onderhoud, maar wel een echte zonaanbidder. Andere soorten zijn:

  • Ficus Exotica
  • Ficus Abidjan
  • Ficus Robusta
  • Ficus Benjamina
  • Ficus Elastica

MEER OVER DE GROOTBLADIGE FICUS

Ficus kopen | Tuincentrum Rebel

Philodendron kopen | Tuincentrum Rebel

7. Philodendron

De meeste Philodendrons zijn makkelijk te onderhouden en geven uw huis een tropische invloed. Het is een luchtzuiverende plant die zijn oorsprong in de tropische regenwouden van Midden- en Zuid-Amerika vindt. Ze hebben dus niet veel water of zon nodig. Sterker nog, de meeste planten zullen het niet erg vinden om een keertje overgeslagen te worden. Philodendrons kunnen worden opgedeeld in klimmers en niet-klimmers. De klimmers vormen luchtwortels langs de stam. Hiermee kunnen ze als een soort omhelzing langs de bomen richting het licht klimmen. Hier dankt de plant zijn naam aan: In het Grieks betekent philo namelijk 'houden van' en dendron betekent ‘boom’. 

Luchtzuiverende kamerplanten

8. Vensterbankplanten

Niet elke plant kan tegen de volle zon en warme, droge lucht van de vensterbank. Gelukkig zijn er een aantal sterke en kleinblijvende planten die een plek op de vensterbank juíst kunnen waarderen. Denk bijvoorbeeld aan cactussen en vetplanten of de Begonia. Ook de Pannenkoekenplant is zo'n plant die het goed doet bij het raam. Kom langs op onze kamerplantenafdeling en laat u informeren door onze medewerkers.

Cactussen en vetplanten

Vensterbankplant kopen | Tuincentrum Rebel

GROENE Kamerplanten kopen in Huizen

Een huis zonder planten is haast niet meer voor te stellen. Of u nu één blikvanger wil neerzetten of een oase van groen wil creëren, in ons tuincentrum is genoeg inspiratie op te doen.

MEER INFORMATIE OVER GROENE PLANTEN?

Meer weten over ons assortiment groeiende kamerplanten? Kom langs in ons tuincentrum en vraag ons om advies of neem contact met ons op. Ook voor tuinplantenwoonaccessoires en potterie bent u bij tuincentrum Rebel aan het juiste adres. Tot snel!