Verzorgingstips van de Expert

Ben u op zoek naar nieuwe, hippe cactussen of vetplanten als kamerplant? Succulenten zijn de perfecte planten voor mensen met lichtgroene vingers. Een cactus of vetplant heeft namelijk weinig verzorging nodig. Het is dat deze bijzondere planten een prachtig en veelzijdig uiterlijk hebben, want u heeft er eigenlijk haast geen omkijken naar. Omdat ze niet kapot te krijgen zijn, zijn cactussen en vetplanten een bijzonder leuk en stoer cadeau. Een warme plek op de vensterbank is een prima thuis voor deze planten. Let wel op, want de kans op verbranding achter glas is groot. 

Cactussen en vetplanten kopen | Tuincentrum Rebel

Cactussen en vetplanten kopen | Tuincentrum Rebel

Cactussen en vetplanten

Cactussen en vetplanten (ook wel succulenten genoemd) zijn op dit moment onderdeel van een grote interieurtrend en dat is uiteraard niet zonder reden! Ze zijn namelijk erg hip én onderhoudsvriendelijk. Een vetplant of cactus is goed bestendig tegen droge omstandigheden. Hoe dat kan? Cactussen en vetplanten slaan hun vocht op in bladeren, wortels en stengels. Hierdoor hebben de meeste vetplanten ook vlezige bladeren. Zodra een vetplant droog begint te staan, kunt u de bladeren ook zien verschrompelen. Vaak doet een klein beetje water dan al wonderen. 

Tips cactussen en vetplanten

Een makkelijke kamerplant

Er zijn genoeg kamerplanten waar u uit kunt kiezen bij ons tuincentrum, zoals bloeiende kamerplanten, groene kamerplanten en bijvoorbeeld luchtzuiverende planten. Maar als u op zoek bent naar een makkelijke kamerplant, dan zijn succulenten zoals een vetplant of cactus de perfecte keuze. U kunt bij ons vetplantjes kopen in allerlei soorten en maten. Van grote cactussen tot aan mini plantjes: er is voor ieder wat wils. Zet ze in een leuke pot en u heeft een uniek woonobject gecreëerd. 

Potterie

Makkelijke kamerplant om te verzorgen | Tuincentrum Rebel

Cactus of vetplant kopen | Tuincentrum Rebel

Bewatering en verpotten

Water

 Cactussen en vetplantjes kunnen dus goed tegen droogte en warmte. Toch zeggen ze geen nee tegen een slokje water. In de zomer kunnen cactussen en vetplanten wat meer water gebruiken omdat de binnenplanten dan in hun groeiperiode zitten. Geef uw vetplant ongeveer één keer per week water in de zomer en in de winter kunt u dit verhogen naar eenmaal in de twee weken. Als de potgrond wat droog aanvoelt, hoef t u zich nog geen zorgen te maken. De vetplanten slaan namelijk hun water op in hun blad.

Verpotten

Bij het aankopen van een leuk vetplantje hoeft u helemaal niets aan de grond te doen. Pas na ongeveer een jaar is het tijd om vetplanten en cactussen te verpotten. U kunt dit het beste ieder jaar herhalen om de vetplantjes optimaal te laten groeien. Vergeet u ook de andere kamerplanten niet te verpotten?

Groene kamerplanten

Standplaats

Vetplanten en cactussen staan het liefst op de vensterbank: een licht plekje, maar niet in de volle zon. Bladeren kunnen dan namelijk verbranden waardoor ze bruine wondjes krijgen. Dat is erg zonde, want het duurt erg lang voordat deze herstellen. In de zomer kunnen ze prima buiten onder een afdakje worden gezet en tijdens de wintermaanden haalt u ze gewoon weer naar binnen. Kom langs in ons tuincentrum voor een compleet assortiment cactussen en andere bijzondere kamerplanten. 

Luchtzuiverende kamerplanten

 

Vetplanten kopen | Tuincentrum Rebel

Cactussen en vetplanten kopen in Huizen

Er zijn talloze cactussen en vetplanten soorten, waardoor er altijd eentje bij zit die perfect bij u past. Combineer vetplanten en cactussen in gezellige mini potjes in diverse trendkleuren. Gezellig voor op de bijzettafel of in een kast en leuk als cadeau!

MEER INFORMATIE OVER CACTUSSEN EN VETPLANTEN?

Meer weten over ons assortiment succulenten? Kom langs in ons tuincentrum en vraag ons om advies of neem contact met ons op. Ook voor tuinplantenwoonaccessoires en potterie hoeft u niet verder te zoeken. Graag tot ziens bij tuincentrum Rebel voor een prikkelend en vet assortiment cactussen en vetplanten van de beste kwaliteit!