Hortensia

Wilt u graag een mooie Hortensia kopen als bloeiende kamerplant? Tuincentrum Rebel in Huizen is hét adres voor alle soorten en maten hortensia's. Of u nu op zoek bent naar boerenhortensia's of sneeuwbalhortensia's of hortensia's voor in de zon of in de schaduw.. Bij tuincentrum Rebel vindt u deze gegarandeerd. Laat u inspireren in de webshop of kom gezellig langs voor de mooiste Hortensia's. 

Populaire hortensia soorten

 1. Hydrangea arborescens ‘Annabelle’
 2. Hydrangea macrophyllaNikko Blue’
 3. Hydrangea macrophyllaGlowing Embers

Bij ons bestelt u gemakkelijk online uw mooiste hortensia's!

Hortensia kopen

Hortensia’s (Hydrangea) vormen een grote én populaire groep kamerplanten en tuinplanten. Wist u dat er enorm veel diverse Hortensia's zijn zoals de bekende pluimhortensia en de boerenhortensia? Hortensia’s zijn over het algemeen verkrijgbaar in wit, roze, rood, paars en blauw. Sommige soorten verkleuren gedurende het seizoen. Laat u inspireren! 

Hortensia snoeien

Alle hortensia’s kunt u prima snoeien als deze te groot worden. U loopt echter wel het risico dat de bekende boerenhortensia (zoals bijvoorbeeld Hydrangea macrophylla 'Bodensee') het volgende jaar niet bloeit. Deze struik bloei namelijk op overjarig hout. Door te snoeien, knipt u de bloemknoppen dus weg. Daarom wordt deze hortensia meestal niet gesnoeid. Wordt een struik erg groot dan kunt u bijvoorbeeld de helft van de takken helemaal wegknippen en het volgende jaar de andere helft. Zo heeft u toch ieder jaar nog enkele bloemen.

Tuincentrum Huizen, Blaricum, Valkeveen, Huizerhoogt, Laren

Hortensia planten

U kunt Hortensia planten op verschillende manieren.Bijvoorbeeld in een pot voor op het terras, maar ook simpelweg in de tuin als solitair of in grote groepen. Aan u de keuze! U kunt een hortensia het hele jaar door planten, omdat ze in pot worden gekweekt. Het is één van de planten waarvan de bloei zeer lang duurt, u heeft dan ook lange tijd plezier van de hortensia bloemen.

Hortensia soorten

Er zijn enorm veel soorten Hortensia's te vinden. Populaire soorten zijn onder andere:

 • Hydrangea macrophylla.
 • Hydrangea serrata.
 • Hydrangea involucrata.
 • Hydrangea quercifolia.
 • Hydrangea paniculata.
 • Hydrangea villosa.
 • Hydrangea aspera.
 • Hydrangea heteromalla.

Dus woont u in de omgeving van Huizen, Blaricum, Valkeveen, Huizerhoogt of Laren? Kom dan langs tuincentrum Rebel in Huizen. Voor vragen, kunt u altijd eens contact met ons opnemen.